Prima pagină » Actualitate » O nouă tentativă de asasinare a lui Donald Trump ar fi fost dejucată. Un cetățean pakistanez este inculpat
O nouă tentativă de asasinare a lui Donald Trump ar fi fost dejucată. Un cetățean pakistanez este inculpat

O nouă tentativă de asasinare a lui Donald Trump ar fi fost dejucată. Un cetățean pakistanez este inculpat

06 aug. 2024, 23:21,
în Actualitate

O nouă tentativă de asasinare a lui Donald Trump ar fi fost dejucată. Un cetățean pakistanez cu legături în Iran este inculpat în legătură cu un plan de asasinat dejucat ce l-ar putea viza pe Donald Trump.

Departamentul de Justiție acuză un pakistanez care ar avea legături cu guvernul iranian că a încercat să comită asasinate politice, un caz care a determinat guvernul SUA să sporească securitatea fostului președinte Donald Trump și a altor oficiali, potrivit unei acuzații deschise marți, relatează CNN, potrivit Mediafax.

rump și alți actuali și foști oficiali ai guvernului SUA au fost țintele vizate de complot,

Anchetatorii FBI consideră că Trump și alți actuali și foști oficiali ai guvernului SUA au fost țintele vizate de complot, a declarat un oficial american informat în legătură cu acest subiect.

Asif Merchant, în vârstă de 46 de ani, este acuzat că a mers la New York și a lucrat cu un asasin plătit pentru a comite asasinatele la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie, conform acuzațiilor depuse de procurorii federali din Brooklyn, New York.

Merchant a fost arestat la 12 iulie în timp ce se pregătea să părăsească Statele Unite, la scurt timp după ce s-a întâlnit cu presupuși asasini plătiți despre care credea că vor executa crimele, dar care erau de fapt ofițeri de poliție sub acoperire.

El se află în arest federal.

FBI consideră că a dejucat complotul lui Merchant înainte de orice atac

FBI consideră că a dejucat complotul lui Merchant înainte de orice atac, iar în săptămânile care au urmat arestării sale acesta a cooperat cu anchetatorii, potrivit oficialilor americani. Dar amenințările cunoscute ale guvernului iranian la adresa lui Trump au determinat FBI să transmită informațiile Serviciului Secret al SUA, care a sporit protecția de securitate a fostului președinte, au declarat oficialii.

Complotul dezvăluit marți de procurorii americani se adaugă la o listă tot mai lungă de planuri iraniene detaliate de presupusă ucidere a lui Trump, potrivit oficialilor din domeniul securității naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *