Prima pagină » Local » O nouă țeapă circulă în mediul online. Țeparii solicită o poză clară a cărții de identitate a persoanei fizice

O nouă țeapă circulă în mediul online. Țeparii solicită o poză clară a cărții de identitate a persoanei fizice

25 feb. 2023, 02:00, 7 ,
Andrei ROTARU în Local

O nouă țeapă circulă în mediul online. Persoane care dețin firme fictive lasă anunțuri de angajare și ulterior, înainte de a ajunge la interviu, solicită poze clare după cartea de identitate și un selfie de la persoanele care doresc să se angajeze. Cu aceste poze pot accesa împrumuturi online la diferite instituții financiare nebancare. Multe persoane au primit astfel de anunțuri, iar unele au reclamat cazurile mai departe și au semnalat problemele pe rețelele de socializare

Tot mai multe persoane doresc îmbogățirea rapidă, fără a munci. Unele sunt în stare să găsească tot felul de scamatorii pentru a înșela populația și a profita de naivitatea oamenilor simpli.

Mai nou circulă, în mediul online, un anunț de angajare al unei firme de pază în domeniul supravegherii. După ce primesc CV-uri de la persoanele care doresc să se angajeze, țeparii solicită poze color după cartea de identitate și un selfie care să se vadă cât mai clar.

O nouă țeapă circulă în mediul online

Ifn

IFN-urile acceptă pentru împrumuturile online doar o poză a cărții de identitate si poză selfie cât mai clară

Mai multe persoane din Iași reclamă că au dorit să se angajeze la o firmă de securitate din Iași, însă li s-a cerut o poză clară a cărții de identitate, în care să fie vizibile și colțurile.

„Aveți grijă la acest individ. Acum ceva timp avea un anunț de angajare în domeniul supravegherii. Am încercat să cer mai multe detalii, dar m-am lămurit ce voia dânsul de fapt. «O poză color, tip selfie». Vă las pe voi să trageți concluzii”, spune Mihai Cotea pe o rețea de socializare.

După ce primesc poza cărții de identitate și selfie-ul de la persoanele care doresc să se angajeze, țeparii merg la diferite IFN-uri și solicită împrumuturi online. Evident că ratele vor fi pe numele persoanelor prejudiciate.

„Tâlhar! Vrea un împrumut la bancă, pe spinarea altuia”, susține Cristi Colonel.

Unii susțin că sunt foarte multe instituții financiare nebancare ce oferă mici împrumuturi fără a cere foarte multe documente doveditoare de la persoanele în cauză.

„Se poate face împrumut online, la IFN-uri. Se face fără a fi de față. Așa îți cere. Poza cu CI-ul și titularul, tip selfie (ex. BRD Finance, TBI etc.)”, declară Adina Munteanu pe o rețea de socializare.

Unele IFN-uri oferă împrumuturi online, doar cu cartea de identitate

Emag

Și pe platforma EMAG poți face o linie de credit doar cu poza cărtii de identitate și o poză selfie

Mai multe IFN-uri oferă împrumuturi fără să ceară foarte multe documente doveditoare. Sunt necesare o copie a cărții de identitate și un sefie cu cartea de identitate în mână. Țeparii mai pot apela la o linie de credit pe site-urile magazinelor online, cum ar fi EMAG. Aceștia comandă produsul dorit, iar ulterior pot selecta să achite prin rate la diferite IFN-uri partenere magazinului respectiv.

„Pot face o comandă pe EMAG și să selecteze ca plata să se realizeze printr-un sistem de rate către IFN-uri partenere. Apoi se solicită o copie a cărții de identitate și o poză selfie cu cartea de identitate în mână. Pozele trebuie să fie cât mai clare. În maxim 24-48 de ore primește un răspuns și aprobarea liniei de finanțare”, declară Livia Rusu, consultant la o instituție financiară nebancară.

Chiar dacă se ajunge până în punctul acesta, ulterior are loc și o verificare la ANAF, să se dovedească eligibilitatea clientului pentru a obține linia de credit.

„După ce se primesc pozele, verificăm în biroul de creditare dacă aceste persoane mai au rate restante la diferite credite și la ANAF”, mai declară Livia Rusu.

Chiar dacă criteriile sunt tot mai drastice în vederea obținerii liniilor de finanțare, o nouă țeapă circulă în mediul online, iar o persoană trebuie să se gândească foarte bine atunci când își divulgă datele personale unor necunoscuți.a

Comentarii
  • Aceste IFN care dau credite cu copii si selfi ar trebui sa suporte toate magariile care le fac alti excroci. Imprumutul se da numai cu persoana in fata ghiseului. Ar trebui sa suporte IFN prejudiciul adus acestor persoane tepuite sa se invete minte sa schimbe politica de imprumut.

  • Aceste IFN care dau credite cu copii si selfi ar trebui sa suporte toate magariile care le fac alti excroci. Imprumutul se da numai cu persoana in fata ghiseului. Ar trebui sa suporte IFN prejudiciul adus acestor persoane tepuite sa se invete minte sa schimbe politica de imprumut.

  • Aceasta metoda cu cartea de identitate este mai veche. Acum 2 ani, in urma unui anunt de angajare in care se dădea o adresa de mail si o persoana de contact,,rebeca,, si o societate ca angajator, am trimis mail la adresa respectiva. Am primit repede raspuns si mi s- a cerut sa trimit cartea de identitate clara pe mail. Mi s- a părut ceva suspect si am intrat pe datele societatii indicata ca angajator. Societatea era lichidata de 2 ani. Am trimis din nou mesaj la adresa de mail in care am spus ,, cum angajati daca societatea nu mai rxista de 2 ani., Nu am mai primit taspuns. Escrocherii.Anuntul era pe olx.

  • Am semnalat de anul trecut de multe ori pe romjob și publi24 dar, nici nu au luat în seamă. Am pățit-o personal și nimeni nu face nimic. În ce stare am ajuns ca nație……

  • Raspa Galateanu

    APARATE PACANELE SLOTS.Afiliati mana in mana cu casinourile,joaca sume mari pt a instiga și a da impresia că se câștigă,când maxwin tot la ei vin :concursurile câștigă tot unii din anturajul lor,moderatori,colegi de școală,ceea ce fac Denis Cociorba,Daniel Sociu și Daniel Simon nu se face,ei sunt un fel de clienți falși,sau hostess.Atat cei cu Pacanele și cei cu cota 2 la pariuri nu au interes că voi să câștigați….numai credeți în iluzii.Ei se distrează cu gagici,daca aia câștigă 1 miliard ii da înnapoi le da și lor acolo 10.000 Ron din miliard.Si in sali și baruri sunt setate pe minim,nu i așa dl Denis Cociorba membru PNL Gârleni?Vezi că cineva are grijă și de voi că nenorociți copii care își fac cont sa joace la pacanele.Voi dormiți liniștiți,părinții sunt mândrii de ce promovați?Până vă treziți cu păgubiții la poarta?Chemați poliția,dar dați și block.Mama voastră de escroci.

  • Florin Dragan

    @Raspa
    Intra pe petițiionline și semnează interzicerea acestor mizerabili care se hrănesc și se distrează din pierderile voastre .Sunt oameni la Onjc care sunt plătiți pt terapie antideprndenta dar nu fac nimic.Toti acești clienți falși iau jackpoturile pt a da impresia că se câștigă,doar ei și patronii de aparate/pariuri câștigă,nu au nici un interes să câștigați voi.Deopotriva.Da ți le masiv block și raportare.

  • Irimia Gavrila

    Dați block și raportare tuturor acestor instigatori care nu au mama și tata pentru bani.Totul pentru bani.Pentru asta trăiesc,pentru ei.Altii sa se autodistruga,nu știu cum părinții și prietenii nu le spun că ce fac nu e ok.Dar ce pretenții sa mai ai !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`