Prima pagină » Local » O nouă ședință ordinară de Consiliu Local la Iași! Vor fi supuse votului noi proiecte imobiliare
O nouă ședință ordinară de Consiliu Local la Iași! Vor fi supuse votului noi proiecte imobiliare

O nouă ședință ordinară de Consiliu Local la Iași! Vor fi supuse votului noi proiecte imobiliare

27 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

O nouă ședință ordinară de Consiliu Local la Iași. Pe ordinea de zi sunt prezente 25 de proiecte de hotărâre. Mai multe proiecte imobiliare vor fi supuse votului. Se vor acorda și 3 titluri de cetățean de onoare. Ședința se va desfășura on-line

O nouă ședință ordinară de Consiliu Local la Iași. Pe data de 31.08.2020, consilierii locali sunt convocați într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi sunt prezente mai multe proiecte de hotărâre care vizează aprobarea unei serii de Planuri Urbanistice Zonale (PUZ). Unul dintre proiecte aparține societății Graniti Design SRL, condusă de Magda Chiriac. Prin PUZ, în zona Bucium urmează să fie construite locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2E/D+P+3E, pe o suprfață de 8.000 metri pătrați. Coeficientul de utilizare a terenului va fi 1,5, iar procentul de ocupare a terenului va fi de minimum 30 la sută. Dacă proiectul va trece de votul consilierilor, inițiativa va ajunge la etapa de autorizare.

O nouă ședință ordinară de Consiliu Local cu un proiect ce aparține medicului Doina Iancu

Pe ordinea de zi se află și proiectul imobiliar al medicului Doina Iancu, unul dintre cei mai contestați medici ginecologi din Iași. Ca beneficiar apare și soțul Simon Iancu, patronul Inter Uno SRL, societate cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro. Cei doi dețin o suprafață de teren de 601 metri pătrați, situată pe bulevardul Tudor Vladimirescu, nr.75. Conform PUZ urmează să fie ridicat un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+3E. Documentația arată un procent de ocupare a terenului de maximum 35 la sută, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului nu poate depăși 1,8 metri pătrați. Imobilul urmează să beneficieze de un număr de 12 locuri de parcare.

Consilierii locali vor acorda mai multe titluri de cetățean de onoare

La propunerea executivului, Consiliul Local va vota mai multe propuneri pentru acordarea titlului de cetățean de onoare. Distincția va fi oferită lui Victor Toader Năstase, în vârstă de 94 de ani, general de brigadă în retragere, doctor farmacist, care a fost timp de aproape 20 de ani decanul Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” Iași. În al Doilea Război Mondial a luptat ca premilitar. Același titlu ar urma să fie acordat lui Ștefan Dimofte, în vârstă 98 de ani, participant pe frontul celui de-Al Doilea Război Mondial. Nu în ultimul rând, se va acorda titlul de cetățean de onoare lui Ioan Hadârcă, în vârstă de 71 de ani, poet, traducător și om politic în Republica Moldova. Acesta a primit mai multe legislaturi ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

„Despre poezia lui, Adrian Păunescu scria: «Poezia lui a rămas însă aceeași: o splendidă sinteză de simțire și luciditate. Moldova suverană îi datorează mult și luptătorului Hadârcă, și poetului Hadârcă. Citindu-l pe acest poet, după ce i-am tot citit pe ceilalți, sunt obligat să constat că marea poezie de la Chișinău este recunoașterea revoluției de la Chișinău»”, se arată în proiectul de hotărâre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *