Prima pagină » Local » O nouă ședință de Consiliu Local, la Primăria Iași! Lista completă a proiectelor discutate de aleșii municipiului! – LIVE VIDEO
O nouă ședință de Consiliu Local, la Primăria Iași! Lista completă a proiectelor discutate de aleșii municipiului! - LIVE VIDEO

O nouă ședință de Consiliu Local, la Primăria Iași! Lista completă a proiectelor discutate de aleșii municipiului! – LIVE VIDEO

02 iul. 2021, 10:00,
Vlad Rotaru, în Local

Sfârșitul săptămânii va aduce o nouă ședință de Consiliu Local la sediul Primăriei Iași. Aleșii municipiului vor dezbate câteva zeci de proiecte de hotărâre legate de investiții în municipiu, dar și alte detalii privind unele instituții subordonate

Plenul Consiliului Local al municipiului Iași se va reuni la finalul acestei săptămâni într-o nouă ședință ordinară a instituției. În ședința ce va avea loc vineri, 2 iulie 2021, aleșii municipiului Iași vor discuta despre o serie de investiții în unitățile de învățământ, dar și despre actualizarea indicatorilor pentru reabilitarea Cinematografului „Dacia”.
Totodată, aleșii municipiului Iași vor discuta despre un proiect legat de reabilitarea termică a instituțiilor de învățământ din oraș. La ședința ce va avea loc în 2 iulie 2021, cu începere de la ora 10:00, la Palatul Roznovanu, vor mai fi analizate unele proiecte de hotărâre.

UPDATE: Ședința de Consiliu Local a început cu intonarea imnului național

Noi proiecte, în ședința de Consiliu Local de la Primăria Iași

În plus, în cadrul ședinței de Consiliu Local (CL), aleșii municipiului vor discuta despre co-finanțarea unui proiect legat de reabilitarea zonei rutiere dinspre Vama Sculeni. În plus, Consiliul Local va pune în discuție alocarea a 100.000 de lei pentru organizarea evenimentelor legate de premierea elevilor care au luat nota 10 la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională.
Consilierii locali vor mai supune dezbaterii un proiect privind organizarea Campionatului European Feminin de Șah, campionat care va avea loc în perioada 8-21 august 2021. În una dintre ședințele anterioare de plen, consilierii au discutat despre proiectele de buget ale regiilor subordonate.

Noi reprezentanți în conducerea Clubului Sportiv Municipal

Consilierii vor analiza și un proiect de hotărâre legat de desemnarea unor reprezentanți ai CL în structura Consiliului de Administrație (CA) al Clubului Sportiv Municipal Iași 2020. Este vorba despre o entitate ce reunește mai multe ramuri sportive. Astfel, reprezentanții CL în noul CA de la acest club vor fi Florentin Traian Ciobotaru, Bogdan Crucianu și Florin Briaur.
De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local va figura un proiect de hotărâre legat de construirea unei săli de sport la Liceul „Vasile Alecsandri”, din Iași. Proiectul va fi derulat în colaborare cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. În plus, Consiliul Local va discuta despre aprobarea unor planuri urbanistice zonale în mai multe zone din municipiu. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura și alte proiecte de hotărâre privind parteneriate cu instituții de învățământ preuniversitar, dar și alte proiecte ce țin de unitățile școlare.

O nouă conducere în Primăria Iași

La ultima ședință de Consiliu Local au fost desemnați și viceprimarii municipiului Iași. Plenul Consiliului Local i-a desemnat pe Daniel Juravle (PNL) și Cezar Baciu (USR-PLUS) să îi reprezinte în structura de conducere a municipalității. În plus, recent, la vârful Primăriei a ajuns și Petru Movilă, acesta fiind desemnat de către primarul Mihai Chirica drept noul city-manager al municipiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *