Prima pagină » Local » O nouă ședință de Consiliu Județean la Casa Pătrată! Lista investițiilor avizate de aleșii Iașului – LIVE VIDEO
O nouă ședință de Consiliu Județean la Casa Pătrată! Lista investițiilor avizate de aleșii Iașului - LIVE VIDEO

O nouă ședință de Consiliu Județean la Casa Pătrată! Lista investițiilor avizate de aleșii Iașului – LIVE VIDEO

20 oct. 2021, 10:00,
Vlad Rotaru în Local

În cursul acestei săptămâni va fi convocată o nouă ședință de Consiliu Județean, întâlnire ce va avea loc la Casă Pătrată. Consilierii județeni vor discuta mai multe proiecte de hotărâre, printre care o serie de investiții în infrastructura de drumuri, dar și în noi unități medicale din zona Iașului

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul acestei săptămâni într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței de plen se află câteva zeci de proiecte de hotărâre, printre care o serie de rectificări bugetare, aprobarea unor noi investiții, dar și avizarea unui proiect legat de programul de transport public județean din Iași. Ședința de plen va avea loc în cursul zilei de miercuri, 20 octombrie 2021, la sediul autorității județene. Consilierii județeni vor discuta o serie de proiecte legate de demararea unor investiții pe drumurile județene, proiecte ce ar urmă să fie finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

La Iași ar urmă să ajungă circa 140 de milioane de lei, fonduri din care ar urmă să fie finanțate și lucrări pe câteva artere județene. Pe ordinea de zi se vor regăsi mai multe proiecte de hotărâre de acest gen, investițiile fiind gestionate de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași.

Proiecte pentru spitalele din Iași

În ședința de Consiliu Județean va fi luată în calcul și aprobarea unor credite de angajament pentru noile spitale gestionate de instituție. Este vorba de Institutul Regional de Boli Cardiovasculare din Miroslava, dar și de Spitalul de Boli Respiratorii Iași, unitate ce va fi construită în zona Bucium. Cele două unități sanitare au fost avizate în ședințele anterioare, iar studiile de fezabilitate și proiectarea acestora au fost urcate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice. În cadrul ședinței de Consiliu Județean Iași va fi luat în calcul și un proiect pentru reabilitarea pavilioanelor de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din municipiul Iași.

„Pe ordinea de zi vom avea 47 de proiecte de hotărâre. Vom discuta și despre aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții privind reabilitarea instalațiilor electrice interioare la pavilioanele 3 și 4 de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Se reia concesionarea conacului Moruzzi din Manta Roșie

În cadrul ședinței de Consiliu Județean de la Casa Pătrată, aleșii Iașului vor relua și procedura de concesionare a clădirii din Manta Roșie, cunoscută drept Casa Călăului. La ultima ședință de plen, consilierii nu au fost de acord cu proiectul și au respins solicitarea executivului instituției. Ulterior, conducerea CJ Iași i-a convocat pe consilieri la Casa Călăului pentru a le arăta stadiul în care se află clădirea-monument istoric. Imobilul are o suprafață de 931 mp, iar terenul are o suprafață de 2,4 hectare. Pe ordinea de zi a ședinței vor apărea și alte proiecte.

„Vom mai discuta și despre aprobarea creditelor bugetare pe 2022 pentru reparații capitale la Clădirea Teatrului «Luceafărul» din Iași, acțiune multianuală în vederea obținerii finanțării nerambursabile în cadrul unui program privind creșterea eficienței energetice. De asemenea, vom discuta și despre încheierea contractelor de delegare a gestiunii serviciului public de transport persoane prin curse regulate”, a mai spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *