Prima pagină » Local » O nouă șansă la un trai decent! Două familii au acum o casă, cu ajutorul părintelui Cătălin Adumitroaie din Vlădeni – GALERIE FOTO

O nouă șansă la un trai decent! Două familii au acum o casă, cu ajutorul părintelui Cătălin Adumitroaie din Vlădeni – GALERIE FOTO

19 iul. 2022, 02:00, 2 ,
Andreea Andrei în Local

Împreună cu asociația ASCOR, părintele Cătălin Adumitroaie a oferit o nouă șansă la un trai decent pentru două familii din comuna Vlădeni. Acesta se implică activ în comunitatea din sat și ajută cu drag enoriașii, cunoscând poveștile fiecăruia.

Preotul Cătălin Adumitroaie a oferit o nouă șansă la un trai decent pentru două familii nevoiașe din satul Vlădeni. Acesta, ajutat de asociația ASCOR (Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români) Iași, a construit două case în satul Vlădeni. Familiile au povești triste în spate și ajutorul părintelui vine ca o mană cerească. Singura condiție a părintelui față de ei este ca mereu să îl poarte pe Dumnezeu în suflet.

O nouă șansă la un trai decent

Părintele Cătălin Adumitroaie nu consideră că a făcut un lucru special pentru familiile din Vlădeni. Acesta crede că este de datoria lui, ca om și ca duhovnic, să își ajute semenii. Motiv pentru care a construit, împreună cu asociația ASCOR, două locuințe pe care 5, respectiv 2 copii le pot considera „acasă”.

„Prima casă a fost făcută împreună cu cei de la ASCOR, pentru o mamă văduvă ce are cinci copii. Utilată cu tot ce trebuie, fosă, o grădină micuță, cât s-a putut. Totul a fost construit din donații, nașul meu este preot în San Antonio, America, a făcut și el o colectă acolo. Dar majoritatea fondurilor sunt de la oamenii cu suflet mare care și-au permis financiar să ajute. Sunt două case în Vlădeni, cea de-a doua e aproape gata”, a povestit preotul Cătălin Adumitroaie.

Cei cinci copii au o grădină cu legume și o terasă unde să se joace. Mama acestora îi mulțumește preotului de fiecare dată când îl întâlnește și e mereu prezentă la biserică.

Asociația ASCOR ajută familiile nevoiașe

Părintele Cătălin Adumitroaie laudă asociația ASCOR pentru ajutorul adus în comuna Vlădeni și consideră că fără aceștia nu ar fi fost posibil să construiască atât de repede casele.

„Sunt două fete. Tatăl lor a murit fix la începutul pandemiei, iar mama lor le-a abandonat. Pe tată l-am dus cu dricul la biserică, mai mult pe fugă, era fix la începutul pandemiei și nu erau clare regulile. Sidonia e în clasa a IX-a, cealaltă fetiță e în clasa a VI-a. Fetele stau cu bunica, ea are grijă de ele. Casa are o bucătărie, o baie, două camere și living. Mai trebuie doar finisajele și să vedem de mobilier. Una dintre fete a intrat la liceu la Iași, iar săptămâna viitoare merge în tabără. Sunt copii buni, învață bine”, completează Cătălin Adumitroaie.

Cele două fete abia așteaptă finalizarea lucrărilor și sunt, mai mereu, „umbra” preotului, acestea participând activ la slujbe și ajutând, cum pot, în tot ce se face la biserică.

Cele două case au fost construite prin intermediul campaniei „Împreună ridicăm o casă”, a asociației ASCOR. La sfințirea primei case din Vlădeni a participat Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord. Aceasta a fost cea de-a treia casă construită în România de asociație și a însemnat o nouă șansă la un trai decent pentru cei cinci copii și mama lor.

Comentarii
  • Sa mearga sa vada casa dupa 2 ani.Va fi o ruina. Am avut o casa care am vindut-o curata si
    reparata iar acum este o ruina. Cei ce nu stiu sa munceasca nici nu stiu sa pastreze si sa intretina. Ei cred ca o casa nu se mai repara nu se mai varuieste.

  • Rar mai găsești un preot cu har si cu dragoste de oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *