Prima pagină » Local » O nouă metodă de tâlhărie! Un tânăr din Iași s-a folosit de 2 minori ca să jefuiască. A furat un telefon mobil și 4.800 de lei – FOTO
O nouă metodă de tâlhărie! Un tânăr din Iași s-a folosit de 2 minori ca să jefuiască. A furat un telefon mobil și 4.800 de lei – FOTO

O nouă metodă de tâlhărie! Un tânăr din Iași s-a folosit de 2 minori ca să jefuiască. A furat un telefon mobil și 4.800 de lei – FOTO

01 apr. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

O nouă metodă de tâlhărie! Un tânăr din Iași s-a folosit de 2 minori ca să jefuiască. Acesta a traumatizat un bărbat pentru un telefon mobil, marca Samsung A12, dar și 4.800 de lei. Individul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată și a fost pedepsit

În urmă cu aproape un an de zile, Florin Tremurici a traumatizat un bărbat ca să reușească să-i sustragă telefonul mobil și banii pe care îi avea asupra sa. Acesta a implicat și 2 minori, pentru a-l ajuta să-și ducă planul la bun sfârșit. La fața locului au intervenit polițiștii, care au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, iar dosarul a ajuns pe mesele instanței de judecată. Cu toate că individul a încercat să-și apere spatele prin minorii pe care i-a implicat cu intenție, judecătorii n-au ținut cont de asta, judecând aspru și pedepsindu-l la una dintre cele mai grele pedepse, conform legii în vigoare.

O nouă metodă de tâlhărie la Iași: Florin Tremurici a furat un telefon și 4.800 de lei

În primăvara anului 2022, în jurul orei 21:00, Florin Tremurici a ochit o persoană care avea asupra sa bani și un telefon mai bun. Ajutat de 2 minori, acesta l-a urmărit și când s-a îndreptat spre o zonă mai puțin luminată, a sărit la atac și i-a sustras telefonul și banii. Din nefericire, persoana vătămată a fost transportată la spital, fiindcă a suferit niște leziuni când a căzut din cauza inculpatului. Acesta a prezentat fracturi traumatice, tumefacții, excoriații, echimoze şi hemoragie subconjunctivală, care au necesitat 25-30 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal eliberat de Institutul de Medicină Legală (IML) Iași.

„La data de 27.04.2022, în jurul orelor 21:00, persoana vătămată, în stare de ebrietate, se afla în zona unde s-a întâlnit cu minorii care l-au întrebat dacă nu are nevoie de ajutor, vătămatul spunându-le că vrea să ia un taxi pentru a se deplasa la domiciliu. Minorii s-au îndreptat pe o alee, fiind urmaţi îndeaproape de persoana vătămată. Când au ajuns în faţa magazinului Carrefour, minorii s-au întâlnit cu inculpatul căruia i-au spus că vătămatul caută un taxi. Între timp, acesta din urmă ajungând în apropierea celor trei şi au discutat cu toții timp de câteva minute.

La un o moment dat, inculpatul, profitând de neatenţia persoanei vătămate, i-a sustras acesteia, din buzunarul drept al pantalonilor, telefonul mobil, marca Samsung A12, pe care l-a înmânat imediat numitului, spunându-i acestuia să fugă. Numitul a alergat pe aleea din lateralul magazinului Carrefour, fiind urmat de persoana vătămată, aceasta renunțând la urmărire, fiind urmată de inculpatul. Aceştia au purtat o scurtă discuţie, împrejurare în care inculpatul i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei, persoana vătămată căzând pe sol, în stare de inconştiență, moment în care inculpatul i-a luat, din buzunarul pantalonilor, portofelul în care a găsit suma de 4.800 de lei, pe care şi-a însuşit-o.

Imediat după comiterea faptei, cei trei s-au întâlnit vis-a-vis de magazinul Carrefour, iar el i-a dat inculpatului telefonul mobil A12, aparţinând vătămatului, inculpatul dându-i acestuia suma de 125 de lei, aceeaşi sumă dându-i şi numitului Dobagiu.

După ce s-a despărțit de cei doi minori, inculpatul a revenit în zona comiterii faptei şi a observat că la faţa locului se afla o ambulanţă care îi acorda îngrijiri medicale vătămatului, ambulanţă care fusese anunţată de o persoană aflată în zonă şi care-l văzuse pe vătămat căzut la pământ, împrejurare în care i-a dat ambulanţierului telefonul mobil, spunându-i că este al vătămatului, portofelul punând-i-l vătămatului în buzunar, fără a-i înapoia şi banii. Ulterior, partea vătămată a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, au transmis oamenii legii.

Ce pedeapsă a primit inculpatul

Individul a fost trimis în judecată sub acuzația de tâlhărie calificată și, pe 29.03.2023, judecătorii l-au condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare, obligându-l și la plata prejudiciului cauzat, adică suma de 4.800 de lei, pe care i-a sustras-o, dar și la contravaloarea telefonului, marca Samsung A12. Acesta a fost surprins de pedeapsa pe care a primit-o și a încercat să conteste decizia, făcând apel, dar cererea a fost respinsă, ca fiind nefondată, menținând sentința.

„Prin sentința penală s-a dispus, în baza art. 396, al.1, 2, C. pr. pen., condamnarea inculpatului la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66, lit. a, b, n, Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a comunica cu persoana vătămată sau de a se apropia la o distanţă mai mică de 50 m de aceasta), pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei închisorii, instanţa considerându-l nedemn pentru exercitarea acestora, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prev. de art. 233 – art. 234, al. 1, lit. d, C. pen., cu apl. art. 41, al. 1, C. pen. şi a art. 77, lit. a, d, C. pen. (fapta din 28.04.2022)”, au mai spus magistrații în legătură cu ieșeanul care a găsit o nouă metodă de tâlhărie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *