Prima pagină » Local » O nouă metodă de tâlhărie! Un tânăr din Iași s-a folosit de 2 minori ca să jefuiască. A furat un telefon mobil  – FOTO
O nouă metodă de tâlhărie! Un tânăr din Iași s-a folosit de 2 minori ca să jefuiască. A furat un telefon mobil  – FOTO

O nouă metodă de tâlhărie! Un tânăr din Iași s-a folosit de 2 minori ca să jefuiască. A furat un telefon mobil  – FOTO

02 sept. 2023, 02:00, 2 ,
Cosmina Puiu în Local

O nouă metodă de tâlhărie! Un tânăr din Iași s-a folosit de 2 minori ca să jefuiască. Acesta a traumatizat un alt bărbat pentru un telefon mobil, marca Samsung A12. Individul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată și a fost pedepsit

În urmă cu aproape un an de zile, Florin B. a traumatizat un alt bărbat ca să reușească să-i sustragă telefonul mobil pe care îl avea asupra sa. Acesta a implicat și 2 minori, pentru a-l ajuta să-și ducă planul la bun sfârșit. La fața locului au intervenit polițiștii, care au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, iar dosarul a ajuns pe mesele instanței de judecată.

Cu toate că individul a încercat să-și apere spatele prin minorii pe care i-a implicat cu intenție, magistrații n-au ținut cont de asta, judecând asupru și pedepsindu-l la una dintre cele mai grele pedepse, conform legii în vigoare.

O nouă metodă de tâlhărie la Iași: Florin a furat un telefon mobil

În primăvara anului 2022, în jurul orei 21:00, Florin B. a ochit o persoană care avea asupra sa bani și un telefon mai bun. Ajutat de 2 minori, acesta l-a urmărit și când s-a îndreptat spre o zonă mai puțin luminată a sărit la atac și i-a sustras bunurile. Din nefericire, persoana vătămată a fost transportată la spital, fiindcă a suferit niște leziuni când a căzut din cauza inculpatului. Aceasta a prezentat fracturi traumatice, tumefacții, excoriații, echimoze şi hemoragie subconjunctivală, care au necesitat 25-30 de zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal eliberat de Institutul de Medicină Legală (IML) Iași.

„La data de 26.06.2022, în jurul orelor 22:00, persoana vătămată în stare de ebrietate se afla în zona unde s-a întâlnit cu minorii care l-au întrebat dacă nu are nevoie de ajutor, vătămatul spunându-le că vrea să ia un taxi pentru a se deplasa la domiciliu. Minorii s-au îndreptat pe o alee, fiind urmaţi îndeaproape de persoana vătămată.

Când au ajuns în faţa magazinului Carrefour, minorii s-au întâlnit cu inculpatul căruia i-au spus că vătămatul caută un taxi, între timp, acesta din urmă ajungând în apropierea celor trei şi au discutat cu toții timp de câteva minute. La un moment dat, inculpatul, profitând de neatenţia persoanei vătămate, i-a sustras acesteia, din buzunarul drept al pantalonilor, telefonul mobil, marca Samsung A 12, pe care l-a înmânat imediat numitului, spunându-i acestuia să fugă.

Numitul a alergat pe aleea din lateralul magazinului Carrefour, fiind urmat de persoana vătămată, aceasta renunțat la urmărire, fiind urmată de inculpatul. Aceştia au purtat o scurtă discuţie, împrejurare în care inculpatul i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei, persoana vătămată căzând pe sol, în stare de inconştiență, moment în care inculpatul i-a luat, din buzunarul pantalonilor, portofelul, în care a găsit suma de 4800 lei, pe care şi-a însuşit-o. Imediat după comiterea faptei, cei trei s-au întâlnit vis-a-vis de magazinul Carrefour, iar el i-a dat inculpatului telefonul mobil  A 12, aparţinând vătămatului, inculpatul dându-i acestuia suma de 125 lei, aceeaşi sumă dându-i şi numitului Dobagiu.

După ce s-a despărțit de cei doi minori, inculpatul a revenit în zona comiterii faptei şi a observat că la faţa locului se afla o ambulanţă care îi acorda îngrijiri medicale vătămatului, ambulanţă care fusese anunţată de o persoană aflată în zonă şi care-l văzuse pe vătămat căzut la pământ, împrejurare în care i-a dat ambulanţierului telefonul mobil, spunându-i că este al vătămatului, portofelul punând-i-l vătămatului în buzunar, fără a-i înapoia şi banii. Ulterior, partea vătămată a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, au transmis oamenii legii.

Ce pedeapsă a primit inculpatul

Individul a fost trimis în judecată sub acuzația de tâlhărie calificată și judecătorii l-au condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare, obligându-l și la plata prejudiciului cauzat, contravaloarea telefonului, marca Samsung A12. Acesta a fost surprins de pedeapsa pe care a primit-o și a încercat să conteste decizia, făcând apel, dar cererea a fost respinsă, ca fiind nefondată, menținând sentința.

Comentarii
  • Nici măcar hoți serioși nu putem avea. Doar găinari. O știre cu adevărat interesanta ar fi cea despre spargerea unei bănci, dar nu ai să vezi la noi așa ceva. Și asta nu datorita profesionalismului poliției, ci a lipsei ce c*aie.
    Mai mult, prin tradiție, poporul român ii slăveste pe hoți, atunci când fura de la bogați. Și îi denumește haiduci, ii canta in balade și îi apreciază. Dar nici hoții nu mai sunt ce-au fost. Acum vin la locul faptei pe troti, vapeaza, se pensează și fura telefoane mobile.

  • Oare cine a desființat casele de corecție?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`