Prima pagină » Jocurile Olimpice Paris 2024 » O nouă medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris! Argint pentru Mihaela Cambei
O nouă medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris! Argint pentru Mihaela Cambei

O nouă medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris! Argint pentru Mihaela Cambei

07 aug. 2024, 23:21,
în Jocurile Olimpice Paris 2024

Mihaela Cambei aduce României a opta medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Românca a câștigat medalia de argint la haltere.

„Team Romania la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Medalie de argint pentru Mihaela Cambei la haltere, categoria 49 kg. Sportiva noastră a reușit un joc al nervilor în finala olimpică. A intrat la stilul smuls la 89 de kg si a stat atentă la adversare reușind să jongleze cu greutățile în favoarea sa.

A urmat reușita de la 91 de kg. Chinezoiaca Hou a ratat la 93 de kg, a rămas doar cu 89 de kg ridicate. Între timp, Mihaela a intrat hotărâtă pentru o încercare care a dus-o pe primul loc la smuls, 93 de kg. Strigătul ei a declanșat bucuria suporterilor români. Pe trei la acest stil a fost indianca Saikhom, cu 88 kg.

La aruncat, Mihaela a intrat în concurs la 106 kg. Fără probleme. jocul greutăților a început între adversare. Chinezoaica a plusat din prima 110 kg. Mihaela a răspuns și ea cu aceeași greutate, indianca a ridicat din a doua 111 kg.

Cambei a intrat din nou în concurs la 112 kg pentru o medalie, cu toate puterile a reușit. A ratat indianca la 114 kg și apoi a reușit thailandeza să ridice haltera deasupra capului la 114 kg. Chinezoiaca a cerut 117 kg pentru aur. Prima ratată. Hou a schimbat clasamentul, a ridicat 117 kg si…. Mihaelaaa Cambei a devenit vicecampioană olimpică. Bronzul l-a câștigat thailandeza Khambao. Diferența dintre aur și argint a fost de 1 kg…..

România are 8 medalii la Jocurile Olimpice: 3 de aur – 4 de argint și 1 bronz”, scrie COSR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *