Prima pagină » International » O nouă lege pentru văduve. Se acordă un ajutor în plus de la stat
O nouă lege pentru văduve. Se acordă un ajutor în plus de la stat

O nouă lege pentru văduve. Se acordă un ajutor în plus de la stat

03 iul. 2024, 08:00,
BZI.ro, în International

A intrat în vigoare o nouă lege pentru văduve. De la 1 iulie 2024, pensia de urmaș a crescut cu 4,57%. Legea este valabilă în Germania și susține aproximativ 5 milioane de văduvi și văduve. Iată că se acordă un ajutor în plus de la stat.

O nouă lege pentru văduve

De la 1 iulie 2024 s-au produs modificări importante în ceea ce privește pensia de văduvă. Pe lângă majorarea generală a pensiei din iulie 2024 crește și alocația de venit. Pentru supraviețuitorii aflați în întreținere care au ieșit la pensie între 2001 și 2018 există chiar și un supliment mai mare pentru pensia de văduvă.

Noile modificări sunt valabile pentru cetățenii din Germania. Persoanele văduve vor primi 39,32 euro în loc de 37,60 euro. Mai există un supliment de 7,5% pentru anumite persoane aflate în întreținere. Acest supliment se plătește celor care au ieșit la pensie între 2001 și 2018 și al căror soț a decedat și nu a primit nicio pensie.

În Germania, o pensie de 700 de euro devine 731,99 euro, cu o creștere de 31,99 euro. Una de 1000 devine de 1.045 euro iar una de 2000 e euro crește la 2091,40 euro. Odată cu modificările aduse pensiei de văduvă, și venitul net care nu contează crește la 1038 euro. Oricine câștigă până la 1.730 de euro brut poate solicita pensia, iar acest lucru este valabil și pentru veniturile din pensii și pentru văduve și văduvi care nu au împlinit vârsta normală de pensionare. Dacă venitul depășește limita de câștig, atunci pensia se reduce.

Schimbare importantă și pentru copii

Este vorba despre înlocuirea alocației cu o garanție de bază pentru copii. Noul Regulament se aplică în Germania, însă mulți sunt revoltați de această schimbare. Suma exactă, pe care o vor primi familiile în cadrul Garanției de bază, pentru copii nu este încă stabilită. Cert este faptul că va fi impusă o sumă garantată și una suplimentară. Suma garantată va corespunde cel puțin cu alocația primită de copii, adică 250 de euro. Aceasta va fi ajustată la fiecare doi ani. Suma respectivă va fi plătită pentru fiecare copil, indiferent de venituri sau alți factori. În ceea ce privește suma suplimentară va fi compusă din mai multe elemente. O indemnizație pentru costurile locuinței, care în prezent este de 150 de euro. O altă indemnizație pentru educație și participare, în prezent fiind de 15 euro, precum și alocația de bază pentru copii.

Suma va fi stabilită în funcție de vârsta și veniturile copilului și ale părinților. Va fi calculată astfel încât, veniturile să acopere minimul necesar existenței unui copil. O maximă a veniturilor este estimată undeva la 573 de euro.

Cei care primesc alocație acum vor avea parte, din anul 2025 , de o nouă Garanție de bază. Ajutorul va fi oferit copiilor până la vârsta de 18 ani, maximul vârstei fiind de 27 de an în situații speciale. Cei care vor urma o formare profesională se vor bucura de acest ajutor până la vârsta de 25 de ani, iar cei care studiază până la vârsta de 27 de ani. Pentru a solicita Garanția de bază va fi creat un portal online. Astfel, părinții vor putea aplica pentru garanția copiilor, completând un formular simplu.

Comentarii
  • Aceasta este o stire de breaking news?In conditiile in care aceasta lege se aplica in Germania?Chiar nu aveti subiecte de articole cu adevarat importante?

  • niște ghiolbani

    Ați ajuns rău de tot, puneți titlu pe prima pagină cu știre din Germania,nu o să vă mai citească nimeni în stilul ăsta.

  • Ce panarame sunteti

  • bai ati intrat in concediu si va face reportajul femeia de serviciu? ce naiba ne prezentati situatii din Germania?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
05 iulie 2024
05 iulie 2024