Prima pagină » Actualitate » O nouă lege controversată în Coreea de Nord! Cei care se vor uita la filme străine, vor purta blugi sau vor vorbi ” ca în occident” vor fi aspru pedepsiţi

O nouă lege controversată în Coreea de Nord! Cei care se vor uita la filme străine, vor purta blugi sau vor vorbi ” ca în occident” vor fi aspru pedepsiţi

07 iun. 2021, 08:10,
în Actualitate

Coreea de Nord a introdus recent o nouă lege cuprinzătoare care urmărește eliminarea oricărui tip de influență străină – pedepsind cu duritate pe oricine prins cu filme străine, îmbrăcăminte sau chiar folosind argou. Dar de ce?

Yoon Mi-so spune că avea 11 ani când a văzut pentru prima dată un bărbat executat pentru că a fost prins cu o dramă sud-coreeană. Întregul său cartier a primit ordin să se uite la execuție.

„Dacă nu ați face-o, ar fi clasificată ca o trădare”, a spus ea pentru BBC din casa ei din Seul. Paznicii nord-coreeni se asigurau că toată lumea știa că pedeapsă pentru contrabandă cu videoclipuri ilicite este moartea.

„Am o amintire puternică a bărbatului care a fost legat la ochi, încă îi văd lacrimile curgând. Asta a fost traumatic pentru mine. Ochiul a fost complet udat în lacrimi. „L-au pus pe un țăruș și l-au legat, apoi l-au împușcat”.

Este interzis să vorbești ca în Occident, în Coreea de Nord

Imaginați-vă că vă aflați într-o stare de blocare constantă, fără internet, fără rețele sociale și doar câteva canale de televiziune controlate de stat, concepute să vă spună ce vor liderii țării să auziți – aceasta este viața în Coreea de Nord. Și acum liderul său, Kim Jong-Un, s-a oprit în continuare, introducând o nouă lege cuprinzătoare împotriva a ceea ce regimul descrie ca „gândire reacționară”.

Oricine este surprins cu cantități mari de mass-media din Coreea de Sud, Statele Unite sau Japonia se confruntă acum cu pedeapsa cu moartea. Cei surprinși privesc în fața lagărului de prizonieri timp de 15 ani. Și nu este vorba doar despre ceea ce privesc oamenii.

Recent, Kim a scris o scrisoare în mass-media de stat prin care a solicitat Ligii Tinerilor din țară să ia măsuri împotriva „comportamentului neplăcut, individualist, antisocialist” în rândul tinerilor. El vrea să oprească vorbirea străină, coafurile și hainele pe care le-a descris drept „otrăvuri periculoase”.

Mai mulţi tineri au fost deja trimiși în tabăra de reeducare

Daily NK, o publicație online din Seul cu surse din Coreea de Nord, a raportat că trei adolescenți au fost trimiși într-o tabără de reeducare pentru că și-au tuns părul ca idoli K-pop și s-au îmbrăcat cu blugi care sunt deasupra gleznelor. BBC nu poate verifica acest cont.

Toate acestea se datorează faptului că Kim se află într-un război care nu implică arme nucleare sau rachete. Analiștii spun că încearcă să oprească informațiile externe care ajung la oamenii din Coreea de Nord pe măsură ce viața în țară devine din ce în ce mai dificilă.

Se crede că milioane de oameni suferă de foame. Kim dorește să se asigure că sunt încă hrăniți cu propaganda elaborată cu atenție a statului. Țara a fost mai mult deconectată decât oricând, după ce și-a sigilat granița anul trecut ca răspuns la pandemie. Aprovizionarea și comerțul vital din China vecină aproape s-au oprit. Deși unele aprovizionări încep să treacă, importurile sunt încă limitate.

Această izolare autoimpusă a exacerbat o economie deja eșuată, în care banii sunt direcționați către ambițiile nucleare ale regimului. La începutul acestui an, dl Kim însuși a recunoscut că oamenii săi se confruntă cu „cea mai proastă situație pe care trebuie să o depășim”.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`