Prima pagină » Eveniment-Social » O nouă lecție cu drona „Educație la înalțime” despre cultura Cucuteni. Călătorie în istorie cu doi profesori de vocație

O nouă lecție cu drona „Educație la înalțime” despre cultura Cucuteni. Călătorie în istorie cu doi profesori de vocație

23 nov. 2022, 02:00,
Denisa Pintilie, în Eveniment-Social

O nouă lecție cu drona „Educație la înalțime” despre cultura Cucuteni se va putea vedea live pe pagina de Facebook și de Youtube, „Educație la Înălțime”. Alături de doi profesori de vocație, Adriana Bălaj și Doru Căstăian, elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor

„Educație la Înălțime” este un proiect inovator al Asociației Însemne realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației. Doi profesori, laureați Merito, Adriana Bălaj și Doru Căstăian, invită toți ieșenii vineri, 25 noiembrie 2022, la o călătorie în istorie pentru a descoperi o civilizație uimitoare, Cucuteni. Rezervația Arheologică Cucuteni se află în comuna cu același nume din județul Iași.

 obiective educatie

„Educație la Înălțime” este un proiect inovator al Asociației Însemne realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației

O nouă lecție cu drona „Educație la înalțime”, la Iași

Muzeul Arheologic Cucuteni

Lecția va cuprinde concursul cu premii constând în cărți de la editura Litera, premii în valoare de 2400 de lei

Adriana Bălaj, 31 de ani, a absolvit Facultatea de Litere, Istorie și Teologie la Universitatea de Vest din Timișoara și un masterat în domeniu. Predă istorie atât la o școală de stat, cât și la una privată. Postează o parte din lecții pe pagina de Facebook „History made fun” și este vicepreședinte al asociației inEDU (Inițiativă în Educație).

Doru Căstăian este profesor de gimnaziu, liceu și facultate. Lucrează la Liceul de Arte Dimitrie Cuclin din Galați, este profesor asociat la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați. Lucrează și ca metodist la Casa Corpul Didactic Galați. Este autor de cărți și publicist.

Cei doi profesori, Adriana Bălaj și Doru Căstăian invită toți ieșenii vineri, 25 noiembrie 2022, la o călătorie în istorie pentru a descoperi o civilizație uimitoare, Cucuteni. Filmată chiar în locul unde s-au descoperit pentru prima oară urmele unor așezări din această cultură, lângă satul Cucuteni din județul Iași, lecția le va dezvălui elevilor informații despre viața comunităților umane din preistoria umanității, despre cum au evoluat formele de organizare a societății, care a fost rolul femeilor și cum acesta s-a schimbat pe parcursul istoriei.

camp, in departare doua casute si copaci

Doru Căstăian invită toți ieșenii vineri, 25 noiembrie 2022, la o călătorie în istorie pentru a descoperi o civilizație uimitoare, Cucuteni

Civilizație fascinantă, văzută de la înălțime

 persoana cu o placuta de ceramica in mana

Rezervația Arheologică Cucuteni se află în comuna cu același nume din județul Iași

În cadrul lecției care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook „Educație la Înălțime”, elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.

Lecția va cuprinde concursul cu premii constând în cărți de la editura Litera, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei.

Temele lecției vizează obiectivele de dezvoltare durabilă, orașe și comunități durabile și egalitate de gen.

Drona „Educație la Înălțime” călătorește în timp într-o lecție despre o civilizație fascinantă. Cucuteni, o cultură veche de peste 5000 de ani, aflată pe teritoriul României, Republicii Moldova și Ucrainei care uimește cercetătorii prin frumusețea ceramicii sale și prin misterele pe care le ascund așezările sale.

O nouă lecție cu drona „Educație la înalțime” despre cultura Cucuteni în care cei doi profesori de vocație îi invită pe elevi la o lecție de istorie care îi poartă pe elevi din preistorie până în zilele de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *