Prima pagină » Actualitate » O nouă ipoteză în cazul asasinatului de la Arad! Ar fi vorba despre o mare miză imobiliară

O nouă ipoteză în cazul asasinatului de la Arad! Ar fi vorba despre o mare miză imobiliară

03 iun. 2021, 12:58,
George Cristian, în Actualitate

O nouă ipoteză răstoarnă tot ce se credea despre asasinatul din Arad. Conform unor surse din anturajul omului de afaceri Ioan Crișan se pare că totul a pornit de la o mare investiţie imobiliară. Sursele citate de realitatea plus spun că mai mulţi oameni de afaceri încercau să prea prin mai multe căi afacerile lui Ioan Crișan.

Totul ar fi pornit de la o staţiune turistică ce se aseamănă cu cea de la Băile Felix. Aceasta urma să fie ridicată pe locul în care acum se află o fermă piscicolă.

Ioan Crișan a fost asasinat pentru o investiție imobiliară uriașă

Un prieten din anturajul omului de afaceri Ioan Crișan susţine că acesta a fost asasinat din cauza unei investiţii imobiliare. Se pare că mai mulţi oameni de afaceri pândeau și încercau, prin diverse căi să preia controlul asupra companiilor deținute de Crișan.

Realitatea Plus spune, conform sursei citate faptul că oamenii de afaceri l-au convins pe Ioan Crișan să acceseze mai multe credite care erau, aparent, rentabile dar care urmau apoi să-l falimenteze. Acelaşi prieten a susţinut în fața reporterilor faptul că ţinta era ridicarea unei staţiuni turistice asemănătoare cu cea de la Băile Felix pe terenul deținut de Ioan Crișan.

Pe terenul cu pricina există o fermă piscicolă dar şi un puț de apă geotermală. Datorită acestei facilitaţi, valoarea terenului prezentat mai sus ar fi estimată între 1,5 și 3 milioane de euro. Apropiatul omului de afaceri este convins că se vor face presiuni asupra familiei să cedeze afacerea, mai cu seamă asupra fiicei care va fi moştenitoarea directă.

Ioan Crișan a fost asasinat cu ajutorul unei mașini pe care s-a plantat o bombă

În urmă cu doar câteva zile un asasinat avea să îngrozească întreaga comunitate din Arad dar şi din România. Vorbim despre faptul că afaceristul Ioan Crișan a murit după ce maşina în care s-a urcat, maşina proprietate personală a explodat. Poliţiştii au constatat faptul că în maşină era montată o bombă.

Ministrul de Interne, Lucian Bode spunea imediat după eveniment că la fața locului au fost trimişi, de la București, cei mai buni specialişti pe care Poliția Română îi are.

În altă ordine de idei, ancheta este destul de dificilă pentru că incă nu s-a stabilit complet şirul evenimentelor. Totuşi, Parchetul General a schimbat încadrarea în ucidere cu premeditare, fiind cea mai gravă încadrare existentă la această oră în codul penal. Dacă va fi prins, asasinul riscă o condamnare pe viață.

În altă ordine de idei, medicii legiști au afirmat faptul că omul de afaceri Ioan Crișan a murit după ce  ar fi suferit o puternică intoxicație cu fum care a fost produs în momentul expliziei. Bărbatul a murit din cauza arsurilor dar și a fracturilor de stern și oase. Toate informațiile au venit pe surse judiciare.

Mihaela Brooks, profiler FBI a intervenit în anchetă și a susținut că un asemena asasinat intervine doar în momentul în care în joc sunt mize mari. Lucru care pare să fie confirmat de surse din anturajul omului de afaceri Ioan Crișan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *