Prima pagină » Eveniment-Social » O nouă întâlnire a comunității profesorilor din Iași, în cadrul programului „Mentalitate Deschisă în Educație”

O nouă întâlnire a comunității profesorilor din Iași, în cadrul programului „Mentalitate Deschisă în Educație”

11 feb. 2023, 02:00, 2 ,
Andreea Timofte în Eveniment-Social

Zilele trecute a avut loc, la Iași, cea de-a treia întâlnire din acest an școlar a comunității profesorilor cu „Mentalitate Deschisă în Educație” din regiune. A fost o întâlnire de reconectare, dar și o discuție prin care toți cei prezenți și-au restabilit strategii sau obiective pentru anul acesta, prin filtrul „Mentalității Deschise”, luând în considerare nevoile și provocările celorlalți

Gazda întâlnirii, Adina Romanescu, director al Liceului de Informatică „Grigore Moisil”, și-a manifestat aprecierea pentru programele de formare derulate de SuperTeach, având convingerea că o componentă esențială a culturii unei școli pentru viitor este conceptul de „Mentalitate Deschisă” (Outward Mindeset) sau ideea de a fi un om prezent, implicat, preocupat de ceilalți, conectat cu valorile proprii, orientat atât spre cunoașterea de sine, cât și spre explorarea care vine din interacțiune și conectare.

Întâlnirea profesorilor cu „Mentalitate Deschisă în Educație”

Programul național de formare „Mentalitate Deschisă în Educație” aduce, pentru prima dată, un concept inovator în România. Justificarea proiectului stă în nevoile profesorilor și temele de interes ale acestora, pentru a-și îndeplini cât mai bine misiunea de dascăl: dezvoltare personală, stimularea stimei de sine, descoperirea și ghidarea potențialului fiecărui copil, exemple de bune practici, schimb de experiențe, comunicare eficientă și colaborare.

„Pentru mine, seara aceasta a fost momentul cel mai plăcut al săptămânii. Comunicarea cu persoane călăuzite de același crez, care au aceleași viziuni, te relaxează și te umplu de energie pozitivă. Împărtășirea anumitor experiențe de MD, exersarea situațiilor concrete de poziționare într-o mentalitate sau alta, cu scopul de a le conștientiza și de a ne forma ca și cadre didactice capabile să-i înțelegem pe cei din jur și pe noi înșine întăresc credința că merită să trăim aceste satisfacții pe care noi le generăm”, a relatat Bîia Maria, profesor la Școala Profesională Lungani, despre reuniunea comunității de la Iași.

Pentru a participa la programul „Mentalitate Deschisă în Educație”, în formă accelerată, participantul trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să dețină funcția de educator, învățător sau profesor în mediul preuniversitar, inspector, director sau altă poziție de conducere, având alte atribuții suplimentare celor de dascăl, consilier sau psiholog școlar, profesor în mediul universitar, să își asume responsabilitatea de a participa la toate cele 3 zile de activități fizice sau cele 4 zile de activități online, să își asume costurile de deplasare și cazare în cazul în care dorește să participe la cursul organizat fizic într-o altă locație decât cea în care locuiește, să-și depună aplicația pentru o bursă integrală la acest curs, costurile fiind, în prezent, suportate 100 la sută de Asociația SuperTeach alături de sponsori și donatori.

Durata și modul de lucru

Cursul în format acreditat se desfășoară astfel: în format blended learning, acreditat de Ministerul Educației, cu o durată de 80 de ore (40 de ore de activități sincron, în format fizic, 40 de ore de activități asincron, în format online, pe platforma Classroom). Acest curs se poate organiza la solicitarea profesorilor sau a directorilor de unități școlare.

În ceea ce privește cursul în format accelerat, acesta se desfășoară astfel: în format fizic accelerat, cu o durată de 3 zile (20 de ore de curs + 16 ore de antrenament suplimentar pentru aprofundarea instrumentelor de lucru) pentru dascălii dintr-un oraș sau județ; în format online accelerat, cu o durată de 4 zile (20 de ore de curs + 16 ore de antrenament suplimentar pentru aprofundarea instrumentelor de lucru), pe platforma Zoom, pentru dascălii care nu pot participa la cursul fizic, deoarece acesta nu se poate organiza în orașul sau județul din care provin.

„Mă felicit pentru că am reușit să particip la această întâlnire. A fost totul interactiv, practic, iar de la membrii comunității ai întotdeauna ceva de învățat”, a spus și Ciobanu Ana-Maria, profesor la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” din Iași.

Comentarii
  • bani irositi. energii irosite. timp pierdut. ne tinem de nimicuri in loc sa ne concentram pe scoala. toate simpozioanele astea-s la fel. mergi acolo, ca asa-i ordinul, asculti platitudini si imbecilitati, te uiti cum colegii se indoapa cu fursecuri, dupa care te duci acasa cu certitudinea ca mai bine faceai curat in garaj in timpul asta.

  • Colega, nu uita apa minerala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`