Prima pagină » National » O nouă înșelătorie în mediul online. Cum sunt păcăliți românii care vor să meargă în vacanță
O nouă înșelătorie în mediul online. Cum sunt păcăliți românii care vor să meargă în vacanță

O nouă înșelătorie în mediul online. Cum sunt păcăliți românii care vor să meargă în vacanță

26 iun. 2024, 08:00,
în National

A apărut o nouă înșelătorie în mediul online. Infractorii cibernetici se folosesc de Inteligența Artificială pentru a lăsa oamenii fără bani. Iată cum sunt păcăliți românii care vor să meargă în vacanță.

O nouă înșelătorie în mediul online

În plină ascensiune a Inteligenței Artificiale, infractorii se folosesc tot mai mult de aceste softuri pentru a-i păcăli pe cei care își rezervă vacanţele. Oamenii sunt păcăliți să își dea datele de pe carduri. Specialiștii în turism sunt de părere că cel mai bine este să fie cumpărat tot pachetul, atât zborurile, cât si cazarea, de la o agenție acreditată.

,,Există bineînțeles și riscul de a accesa link-uri de fishing de pe rețelele de socializare. Intri acolo, crezi că ești pe site-ul potrivit, dar de fapt ești pe o clonă. Și aici trebuie să avem mare grijă. Bineînțeles, să verificăm pagina pe care o accesăm în browser. În momentul în care vezi că este jumătate din preț sau 30% din preț, deja 90% este o viitoare posibilă păcăleală. Pur și simplu îţi iau banii.”, a precizat Alin Burcea, preşedinte ANAT.

Vacanțe mai scumpe pentru turiști

Pe lângă grija turiștilor pentru a nu fi păcăliți atunci când fac o rezervare de vacanță, oamenii trebuie să știe că s-au scumpit cazările și biletele de avion în această vară. Românii care doresc să călătorească în afara țării, în această vară, vor trebui să plătească mai mult pentru un sejur în Grecia, Bulgaria sau Turcia.

Majoritatea turiștilor și-au rezervat vacanțe pentru jumătatea lunii iunie. Pachetele de vacanță ale agențiilor de turism s-au scumpit încă din iarnă. Spre exemplu, dacă în urmă cu doi, trei ani o vacanță în Turcia, în plin sezon, costa 600 euro de persoană, acum doritorii plătesc cu cel puțin 200 euro mai mult. Cei mai norocoși sunt cei care își pot programa vacanțe din timp și călătoresc în extra-sezon.

„E mult mai avantajos acum să cumpere un pachet cu transport și cazare inclus, pentru că noi, că agenții, avem biletele emise de mult pentru acest sezon. Destinațiile preferate de români rămân cele clasice Grecia, Bulgaria și Turcia.”, a declarat un reprezentant al unei agenții de turism.

De anul acesta, se scumpesc și vacanțele în Grecia. Începând de la 1 martie 2024, Grecia a implementat o nouă taxă de cazare. Aceasta va fi în vigoare până la 1 octombrie 2024. Persoanele care optează pentru cazarea în apartamente sau hoteluri cu una sau două stele vor fi obligate să achite o taxă zilnică de 1,5 euro. De asemenea, cei care se cazează în hoteluri de trei stele vor fi supuși unei taxe zilnice de 3 euro. Pentru șederile în hoteluri de patru stele, va fi impus un supliment de 7 euro pe zi. Pentru turiștii care aleg să se bucure de luxul hotelurilor de cinci stele, se va aplica o taxă zilnică de 10 euro.

Tot mai mulți turiști iau cu asalt plajele din Bulgaria și aleg să petreacă un sejur la prețuri avantajoase. Bulgaria este țara de lângă România în care vacanțele s-au ieftinit. De exemplu, anul acesta o familie cu un copil va plăti 5000 de lei pentru 7 zile în Bulgaria la all inclusive, iar turiștii sunt încântați de raportul calitate-preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`