Prima pagină » Local » O nouă încercare pe bugetul Iașului 2021! Noi discuții în Consiliul Local! Când va trece proiectul pentru investițiile orașului?
O nouă încercare pe bugetul Iașului 2021! Noi discuții în Consiliul Local! Când va trece proiectul pentru investițiile orașului?

O nouă încercare pe bugetul Iașului 2021! Noi discuții în Consiliul Local! Când va trece proiectul pentru investițiile orașului?

01 mai 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Bugetul Iașului pe anul 2021 va fi discutat în următoarea perioadă din nou în Consiliul Local. După ce proiectul de buget a fost respins într-o ședință anterioară, consilierii locali se vor reîntâlni într-o ședință extraordinară pentru a discuta proiectul cu noile amendamente

Luni, 10 mai 2021, plenul Consiliului Local al municipiului Iași se va reuni într-o ședință extraordinară pentru a discuta proiectul de buget pe anul în curs. În data de 22 aprilie 2021, discuțiile pe bugetul Iașului au degenerat, iar proiectul de hotărâre nu a mai fost adoptat. În aceste condiții, partidele politice din Consiliul Local au căzut de acord să se întrunească într-o nouă ședință extraordinară pentru adoptarea proiectului de buget. Consilierii locali se vor întâlni în aceste zile pentru a discuta pe marginea proiectului de buget, pentru a-l amenda și pentru a stabili alte aspecte ce țin de acest proiect.

Discuții pe marginea bugetului Iașului pe anul 2021

Reprezentanții formațiunilor politice din Consiliul Local au arătat că discuțiile pe marginea bugetului Iașului vor continua și în cursul săptămânii următoare, după Sărbătorile Pascale. Eduard Boz, ales local PNL, a menționat că speră ca formațiunile politice să ajungă în cele din urmă la o înțelegere.

„Am decis să ne reîntâlnim după Sfintele Sărbători de Paști. Amendamentele deja propuse de partide le vom introduce deja în buget și să vedem ce alte dorințe mai au partidele. Vrem să ajungem la un consens. Ne vom întâlni ori de câte ori este nevoie. Suntem deschiși dialogului pentru a ajunge la un numitor comun în beneficiul cetățenilor municipiului Iași”, a spus Eduard Boz, consilier local PNL.

Scandal-monstru în Primăria Iași după căderea bugetului

În urma unei ședințe maraton de 8 ore, consilierii locali au respins proiectul de buget pe anul 2021. Propunerea de buget a fost votată de consilierii PNL și cei ai PMP, însă nu a întrunit numărul de voturi necesare pentru a putea fi aprobat. Aleșii PSD au părăsit sala de ședințe, în timp ce consilierii USR-PLUS au preferat să se abțină de la vot. În aceste condiții, propunerea Primăriei Iași pentru proiectul de buget nu a fost adoptată. Reprezentanții municipalității s-au arătat nemulțumiți de situația apărută, iar funcționarii au intrat în grevă japoneză în semn de protest. Scandalul între liderii politici ai formațiunilor cu reprezentare în Consiliul Local a degenerat după respingerea proiectului de buget pe anul în curs.

Cum arată proiectul de buget discutat în Consiliul Local?

Bugetul Iașului pe 2021 cuprinde venituri de 1,083 miliarde de lei. La capitolul venituri proprii a fost trecută suma de 611 milioane de lei, capitol ce cuprinde venituri fiscale, din taxe, impozite sau pe cele din utilizarea bunurilor, autorizarea utilizării bunurilor sau pe desfășurarea de activități. Din impozite și taxe pe proprietate, Primăria Iași a estimat venituri de 83,8 milioane de lei, în timp ce din impozitele pe bunuri și servicii, la bugetul local ar ajunge 89,5 milioane de lei. Bugetul cuprinde și o serie de investiții, propuneri care însă nu i-au mulțumit pe cei care au respins propunerea Primăriei Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *