Prima pagină » Local » O nouă grădiniță cu program prelungit este în proces de construire în Iași. Care este valoarea proiectului

O nouă grădiniță cu program prelungit este în proces de construire în Iași. Care este valoarea proiectului

13 mart. 2023, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER în Local

O nouă grădiniță din Iași se află în plin proces de construire. Valoarea proiectului depășește 5 milioane de lei

Municipalitatea ieșeană a demarat proiectul cu privire la construirea unei grădinițe cu program prelungit în zona Bucium. Firma care a câștigat licitația este Alconf SRL, administrată de Dana Bugeac și Monica Anca Vânătoru. Valoarea proiectului este de 5.963.205 lei. Mai mult decât atât, în zona Tătărași,  Grădinița cu Program Prelungit Numărul 13 este în curs de reabilitare și modernizare, iar valoarea proiectului susținut prin fonduri europene depășește 11 milioane de lei. Firma care a câștigat licitația este Demo-Idil Construct SRL.

Corp cladire gradinita Bucium

Construirea grădiniței cu program prelungit din zona bucium are termen de finalizare la finalul lunii martie 2023

O nouă grădiniță cu program prelungit, în zona Bucium

Primaria Municipiului Iasi

Municipalitatea ieșeană demarează proiectele prin fonduri europene

O nouă grădiniță cu program prelungit este în plin proces de construire în zona Bucium. Lucrările sunt finanțate prin fonduri europene. Important de precizat este faptul că aceasta va fi constituită într-un corp de clădire cu parter și etaj. Suprafața construită și desfășurată va fi de 1.645 de metri pătrați. Lucrările constau în construirea şi echiparea grădiniței pentru nouă grupe la program prelungit, adică 180 de locuri pentru copii, la care se adăugă construirea şi amenajarea unui loc de joacă.

Lucrările sunt executate de firma Alconf SRL contra unei sume de 3.958.608,48 lei, fără TVA (4.710.744,09 lei, cu TVA). În paralel, municipalitatea a semnat contracte de furnizare de mobilier și pentru achiziția altor bunuri necesare pentru funcționarea grădiniței, precum dotări IT și multimedia, dotări pentru bucătărie și spălătorie, obiecte pentru spațiul de joacă etc. Valoarea totală a proiectului, care include și dotările menționate, este de 5.963.205,99 lei. Lucrările sunt finanțate cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional – Axa 4.4.

Societatea care a semnat contractul de lucrări este administrată de Dana Bugeac și Monica Anca Vânătoru, având ca obiect de activitate lucrări de tâmplărie și dulgherie. Aceasta a fost înființată în anul 2023. Cu 24 de angajați, firma Alconf SRL a înregistrat, în anul 2021, o cifră de afaceri ce depășește 5,5 milioane de lei, însă, contrar acestor cifre, a avut un profit negativ de minus 230.000 de lei. Data la care ar trebui finalizat proiectul este de 31 martie 2023.

Sala din cadrul gradinitei Bucium

Suprafața construită și desfășurată a grădiniței cu program prelungit din Bucium va fi de 1.645 metri pătrați

Grădinița Numărul 13 din Tătărași va fi reabilitată și modernizată

Lucrari gradinita Bucium

Lucrările sunt executate de firma Alconf SRL #Iași contra unei sume de 3.958.608,48 lei

Continuă, în ritm susținut, lucrările de reabilitare și modernizare a Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 13 din Tătărași. Contractul pentru executarea lucrărilor a fost semnat de primarul Iașului, Mihai Chirica, în cursul lunii septembrie a anului trecut, iar lucrările sunt executate de Demo-Idil Construct SRL, pentru o sumă de 8.301.241,50 lei, fără TVA. Valoarea totală a proiectului, care este finanțat cu fonduri europene, este de 11.030.249,75 lei.

Înființată în anul 1970, Grădinița cu Program Prelungit Numărul 13 are o suprafață de aproape 1.600 de metri pătrați şi cuprinde opt săli de grupă cu o capacitate de 200 de copii, sală de mese, patru grupuri sanitare pentru copii, patru grupuri sanitare pentru personal, două cabinete sanitare, două săli pentru activitățile opţionale şi educative, blocul alimentar (bucătărie, magazii de alimente şi zarzavaturi), spălătorie și altele. Societatea Demo-Idil Construct SRL este administrată de Ion Băietrău și are ca obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Aceasta a fost înființată în anul 2014, iar în 2021 a înregistrat o cifră de afaceri de peste 33 de milioane de lei și un profit declarat de peste 3,7 milioane de lei, cu 97 de angajați.

O nouă grădiniță cu program prelungit este în plin proces de construire în Iași, zona Bucium. Mai mult decât atât, lucrările de reabilitare și modernizare a grădiniței din zona Tătărați vor fi finalizate la sfârșitul lunii martie 2023.

Comentarii
  • Un locuitor din zona.

    Poate se mobilizează primăria și să ia în calcul și strada care face legătura cu grădinița care din păcate nu corespunde din nici un punct de vedere, mă refer la lățime și stadiul actual de drum pietruit cu multe surprize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 septembrie 2024
26 septembrie 2024