Prima pagină » Actualitate » O nouă gafă marca Monica Anisie. Ministrul Educației recomandă elevilor care nu au curent electric să privească lecțiile de la televizor
O nouă gafă marca Monica Anisie. Ministrul Educației recomandă elevilor care nu au curent electric să privească lecțiile de la televizor

O nouă gafă marca Monica Anisie. Ministrul Educației recomandă elevilor care nu au curent electric să privească lecțiile de la televizor

20 oct. 2020, 17:15,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a comis o nouă gafa. Aceasta le recomandă cu seninătate elevilor care trăiesc în gospodării fără curent electric și care nu pot folosi gadget-uri, să privească emisiunile de tele-școală de la postul de televiziune TVR.

Interpelată luni seară, 19 octombrie 2020, la o emisiune a unui post de televiziune, despre modalitatea în care a rezolvat problema elevilor care nu beneficiază de curent electric acasă și nu pot folosi tabletele, Monica Anisie, ministrul Educației a precizat printre soluţii şi varianta emisiunilor TV

„S-au luat și astfel de măsuri încă din perioada în care am fost în situația de urgență. Cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem on-line. Acolo unde nu a existat această posibilitate, unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii în așa fel încât să continue învățarea.

Mai mult decât atât, Ministerul Educației a realizat în parteneriat cu televiziunea română programul tele-școală, prin care am continuat pregătirea elevilor pentru examenele naționale”, a declarat Anisie.

Peste 50.000 de case din România care nu au curent electric

Potrivit datelor publicate de Ministerul Energiei, în anul 2019, România avea nu mai puțin de 52.233 de gospodării neracordate la reţeaua naţională de curent electric. Astfel, este trist, îngrijorător și frustant cum 28% dintre elevi și 43% dintre cadrele didactice nu dețin parțial sau total resursele materiale necesare învățământului online, susţine un studiu realizat de organizaţia Salvaţi Copiii România.

Pentru aceştia din urmă, soluţiile Executivului întârzie să apară.

De asemenea, și preşedintele româniei, Klaus Iohannis, interpelat luni, 19 octombrie 2020, într-o intervenție publică, despre elevii care nu au avut posibilitatea în prima lună de şcoală să înveţe online pentru că nu aveau tablete sau internet sau curent electric, a spus că „noi vorbim de o catastrofă, nu de nişte detalii administrative”, asigurând că se caută soluţii pentru fiecare caz în parte.

Având în vedere nenumăratele gafe făcute de Monica Anisie, zeci de oameni au ieșit în stradă pentru a cere demisia ministrului Educației și Cercetării, în repetate rânduri.

Eugen Teodorovici o atacă pe Monica Anisie

Eugen Teodorovici, fostul ministrul al Finanțelor Publice, transmite faptul că ministrul Anisie nu a procedat corect cu organizarea anului școlar și mai ales, critică dur proiectul de a oferi tablete gratuite elevilor. Acesta a subliniat că tabletele nu au ajuns și în comunitățile urbane mult mai mici, ci doar în marile orașe, acolo unde presa are acces.

„Cu TABLETE pentru elevi doar acolo unde presa are acces?! Oare în acele comunițăți urbane mai mici și în cele rurale, unde de astăzi a început școala ca peste tot în țară, s-a făcut ceva pentru asigurarea tabletelor și a tuturor mijloacelor necesare pentru desfășurarea în condiții de siguranță și protecție sanitară a cursurilor cu prezența fizică, precum și a învățământului online⁉️ Oare și acei copii beneficiază de toate cele necesare în noul an școlar? Sau toate acestea sunt doar apanajul școlilor situate „la bulevard”⁉️

Ce tot vreți? ROMÂNIA EDUCATĂ a fost doar un subiect de campanie❗

Acum, ALEGERILE reprezintă prioritatea președintelui și guvernului PNL! NU #școala, NU #economia, nici măcar #pandemia NU mai este o prioritate❗ Guvernul Orban pregătește deschiderea școlilor pentru organizarea alegerilor locale, NU pentru începerea anului școlar❗Avem chiar declarații asumate care confirmă că guvernul nu va putea asigura nici măcar #măști sanitare tuturor elevilor și profesorilor. Adică un minim absolut necesar în condițiile impuse de guvern pentru prevenirea răspândirii virusului”, a scris politicianul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *