Prima pagină » Local » O nouă escrocherie online face victime în rândul ieșenilor. Se promit bijuterii de sute de euro în schimbul unei poze pe Instagram: „I-am întrebat dacă nu ar trebui să semnăm un contract, dar nu am mai primit răspuns”

O nouă escrocherie online face victime în rândul ieșenilor. Se promit bijuterii de sute de euro în schimbul unei poze pe Instagram: „I-am întrebat dacă nu ar trebui să semnăm un contract, dar nu am mai primit răspuns”

05 aug. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

O nouă escrocherie online face victime în rândul ieșenilor cu conturi de Instagram. Acestora li se promit bijuterii placate cu aur, care costă sute de euro, în schimbul postării unei poze în care se etichetează brandul. Totul este, de fapt, o înșelătorie, ideea fiind ca victimele să plătească taxa de transport. Menționăm că pentru Iași are o valoare de 8,70 euro livrarea standard sau de 13,74 euro cea expres.

O nouă escrocherie online face victime în rândul ieșenilor! Este aproape imposibil să nu cazi în plasă

O nouă escrocherie online face victime în rândul ieșenilor. Totul începe cu un mesaj pe Instagram, pe care potențialele victime îl primesc de la un utilizator ce se dă drept managerul de marketing al unei firme de bijuterii placate cu aur. Acesta susține că dorește promovarea bijuteriilor prin intermediul contului de Instagram al victimei.

„Salut, vă contactez în numele lui @wilmingtonjewels. În prezent, ne promovăm brandul pe rețelele sociale din țara ta și ne place foarte mult profilul tău Ați fi interesată să primiți o piesă din bijuteriile noastre în schimbul unor promovări ale mărcii noastre pe profilul tău? Daca ești co-interesată, dă-ne un mesaj la @wilmingtonjewels ca să putem vorbi despre detalii. O zi frumoasă în continuare! Managerul de Marketing al @wilmingtonjewels”, este primul mesaj pe care îl primesc victimele.

De menționat că se poate observa că nu este vorba de un cont de Instagram real, deoarece nu are activitate, nici urmăritori și nici postări.

Mihaela Stamate: „M-am gândit că este o înșelătorie”

Internauților li se promite că vor primi un colier cu un semn zodiacal, placat cu aur, care pe site costă 245 de euro, în schimbul unei poze în care este etichetat brandul.

„La moment ne promovăm cea mai nouă colecție, Zodiac. Acestea sunt coliere personalizate cu constelații gravate din aur sau argint sterling, poți citi mai multe despre ele pe site-ul nostru. Suntem bucuroși să îți trimitem unul gratuit, dacă poți să postezi o poză cu tine purtând colierul nostru și să ne etichetezi pagina. De asemenea, vei primi un cod de reducere pentru urmăritorii tăi și când îl vor folosi, vei primi 10% din comision. Te rog să ne spui dacă ești de acord cu asta, astfel încât să putem continua. O zi bună! Iată un cod de reducere -100%: INFLUENCER10 Acum poți comanda orice colier din colecția Zodiac absolut gratuit. Pur și simplu plasează comanda cu informațiile tale de contact și detaliile de livrare, introdu codul de reducere pe pagina următoare și confirmă-l, apoi plătește pentru livrare, iar după ce termini, trimite-mi numărul tău de comandă ca să-l putem prioritize”, se arată în mesajul primit de la brandul de bijuterii.

Mai multe ieșence au fost contactate reprezentanții site-ului wilmingtonjewels.

„La început, mi se părea interesant, dar apoi când am văzut că trebuie să plătesc costurile livrării cu cardul, m-am gândit că este o înșelătorie. I-am întrebat dacă nu ar trebui să semnăm, în prealabil, un contract, totuși, e o bijuterie destul de scumpă. Nu am mai primit niciun fel de răspuns”, a declarat Mihaela Stamate, una dintre ieșencele care erau să pice victime ale escrocheriei online.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *