Ediția 2021 a Concursului Național de Interpretare „Eduard Caudella”, organizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, este în pregătire. Evenimentul li se adresează studenților și masteranzilor din instituțiile de învățământ superior de muzică din România. Până pe 12 noiembrie 2021, cei interesați și calificați mai au timp să se înscrie
Până pe 12 noiembrie 2021, cei interesați și calificați mai au timp să se înscrie la Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella”, ediția a V-a online, organizat de Asociația Culturală „Sonos Alumni” împreună cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE), din Iași. Evenimentul li se adresează studenților și masteranzilor din instituțiile de învățământ superior de muzică din România.
„Ce ne-am propus în demersul nostru?! Inițiat cu scopul de a sprijini și promova tinerii artiști muzicieni aflați la început de carieră, precum și pentru a valorifica repertoriul românesc destinat muzicii de cameră, instrumentelor cu rol solistic și vocii, concursul li se adresează tuturor categoriilor de instrumente (vioară și corzi grave, pian și canto, instrumente de suflat și percuție), urmând o succesiune trienală”, arată organizatorii.
Concursul, organizat pe secțiunile Pian, Instrumente de suflat, Percuție și Muzică de Cameră
Cele 4 ediții trecute au fost un real succes, laureații beneficiind de premii importante, de vizibilitate pe scena națională a instituțiilor de profil, de public numeros și entuziast în sală.
„După rezonanța pozitivă a ediției-suport de anul trecut, constrânși de contextul actual, considerăm oportună desfășurarea online a ediției actuale, cu înregistrări calitative ce vor pune în valoare tehnica și nivelul de performanță al fiecărui participant. În acest an, Asociația Culturală «Sonos Alumni» vine în întâmpinarea tinerilor interpreți prin organizarea concursului. Acesta li se adresează studenților și masteranzilor din instituțiile de învățământ superior, domeniul Artistic, fiind organizat pe următoarele secțiuni: Pian, Instrumente de suflat, Percuție și Muzică de Cameră.
Juriul este din nou la înălțime, fiind alcătuit din personalități ale muzicii academice românești, profesori în instituții de învățământ superior vocațional din Iași, Cluj și București și este prezidat de conf. univ. dr. Ciprian Ion, decan al Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice de la UNAGE Iași”, mai arată cei de la Asociația Culturală „Sonos Alumni”.
Înscrierile vor avea loc până pe 12 noiembrie 2021
Formularul de înscriere poate fi accesat pe pagina oficială a concursului, prin link-ul: https://forms.office.com/r/5rmpF37SD7. Înscrierile vor avea loc până pe data de 12 noiembrie 2021, iar evaluarea concurenților se va realiza în perioada 14-20 noiembrie 2021. Gala laureaților va avea loc sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 19:00, și va putea fi vizionată pe pagina de Facebook a festivalului, în cadrul unei emisiuni online, unde membri ai juriului vor fi invitați pentru prezentarea rezultatelor.
În cadrul acestei emisiuni, vor fi difuzate înregistrările laureaților. Premiile acestei ediții vor fi în cuantum de aproximativ 10.000 de lei, fiecare secțiune în parte, cu distribuirea următoare: Premiul I – 1.000 de lei, Premiul al II-lea – 800 lei, Premiul al III-lea – 600 de lei.