Prima pagină » Eveniment-Social » O noua editie a Zilelor revistei Convorbiri Literare
O noua editie a Zilelor revistei Convorbiri Literare

O noua editie a Zilelor revistei Convorbiri Literare

15 apr. 2013, 20:37,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:359052;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

In perioada 25 – 27 aprilie 2013, este programata cea de-a XVII-a editie a manifestarii „Zilele revistei Convorbiri Literare„. Traditional, Uniunea Scriitorilor din Romania (USR) – filiala Iasi, este organizatorul principal al manifestarii, alaturi de Ministerul Culturii, Institutul Cultural Roman (ICR) – Moldova dar si de autoritatile locale. Intreaga actiune este dedicata uneia dintre cele mai valoroase publicatii din tara si are programata deschiderea oficiala joi, 25 aprilie, de la ora 17.00, la Casa cu Absida „Laurentiu Ulici” si Sala Mihai Ursachi a USR cu manifestarea „Colocviul: Simion Mehedinti, director al revistei Convorbiri Literare”. Pe de alta parte, la editia din acest an, invitat special va fi reputatul scriitor Augustin Buzura, prozator si eseist roman, autorul unor scenarii cinematografice si membru al Academiei Romane.
Acesta a debutat cu volumul de nuvele „Capul Bunei Sperante”, in 1963 si  a fost redactor la revista Tribuna din Cluj. Din 1990 a devenit presedintele Fundatiei Culturale Romane, iar intre 2003-2004 a fost directorul Institutului Cultural Roman. Mai multe productii cinematografice si de televiziune au fost realizate pe scenarii de Buzura. Este vorba despre Orgolii (1981), Padureanca (1987), dupa o nuvela de Ioan Slavici si Undeva in Est (1991), dupa romanul „Fetele tacerii”.
De asemenea, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, Filarmonica Iasi ofera publicului concertul „Zilele Convorbiri Literare”. Participa orchestra simfonica, dirijor Cristian Lupes, invitati fiind Razvan Suma, violoncel, si celebrul rapsod Grigore Lese. In plus, programul Filarmonicii include, tot in cadrul acestei manifestari, si concertul coral sustinut de Corul Academic „Gavriil Musicescu”, fiind aniversati compozitorii ieseni Vasile Spatarelu – 75 ani, Sabin Pautza – 70 ani, Cristian Misievici – 60 ani  si Gheorghe Dutica – 55 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *