Prima pagină » Local » O nouă cursă către Otopeni de la Aeroportul Iași! Compania Tarom suplimentează zborurile
O nouă cursă către Otopeni de la Aeroportul Iași! Compania Tarom suplimentează zborurile

O nouă cursă către Otopeni de la Aeroportul Iași! Compania Tarom suplimentează zborurile

17 iun. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Compania Tarom suplimentează zborurile către Otopeni, de la Aeroportul Iași. Noua cursă este programată din pricina cererii crescute din partea clienților. Compania anunță că va putea aduce mai multe curse în caz că va fi nevoie

La Aeroportul Internațional Iași, compania Tarom suplimentează zborurile către Otopeni din pricina cererii crescute. Decizia companiei românești este în contrapunct cu activitatea companiilor internaționale care anulează curse pe bandă rulantă și au întârzieri peste măsură spre disperarea călătorilor. Traficul de la Aeroportul Internațional Iași este în continuă creștere, iar administrația aerogării speră ca toate companiile cu care există contracte de colaborare să păstreze programul anunțat.

Tarom suplimentează cursele

Compania Tarom a anunțat introducerea unei noi curse de la Aeroportul Internațional Iași către Aeroportul Otopeni din București. Decizia de a introduce cursa a venit în urma cererii crescute din partea pasagerilor care doresc să călătorească pe acest traseu. Cursa are loc în fiecare zi de marți a săptămânii.

“E o cursă de sezon, suplimentăm frecvențele și capacitatea de zbor, având în vedere cererea crescută. Dacă va fi nevoie avem posibilitatea de a introduce mai multe curse. Cursa care a fost reintrodusă este una pentru sezonul de vară, când chiar este nevoie”, declară Andrei Popescu, reprezentant al companiei Tarom.

Decizia companiei Tarom vine într-o perioadă în care două dintre cele mai mari companii low-cost au o perioadă în care anulează curse, le amână sau întârzieri extraordinar de mari.

Companiile low-cost amână și anulează curse importante

Două dintre cele mai mari companii low-cost  care au contract de colaborare cu Aeroportul Internațional Iași au anulat fără explicații mai multe curse spre destinații importante. Wizz Air și Blue Air au creat haos în aerogara ieșeană din cauza unor întârzieri extraordinar de mari ale curselor principale spre destinații precum Torino, Dublin sau Berlin.

Blue Air a anulat sau suspendat curse în perioada mai-iunie 2022 fără a oferi o explicație clienților pentru acest demers.

Cursele companiei Blue Air ce sunt suspendate sunt Iași – Bruxelles/suspendată până în 1 octombrie 2022, Iași – Dublin/suspendată până în 3 octombrie 2022, Iași – Düsseldorf/suspendată până în 4 octombrie 2022, Iași – München/suspendată până în 30 octombrie 2022, Iași – Torino/suspendată până în 20 septembrie 2022.

Wizz Air, de asemenea a anulat, pe ultima sută de metri, două curse internaționale foarte importante.

Această decizie a creat haos în Terminalul 3 al Aeroportului Internațional Iași, unde persoanele ce trebuiau să plece către Bergamo, Italia, și Memmingen, Germania, așteptau să se îmbarce în avion.

Pasagerii efectuaseră deja demersurile de check-in și se aflau în sala de așteptare de după vamă. Oamenii au fost disperați de confuzia creată în aeroport și au fost dezamăgiți să afle că problema a fost cauzată de lipsa de personal din cadrul companiei.

Wizz Air a oferit vouchere pentru alte curse din cadrul companiei, valabile 14 zile, în limita locurilor disponibile. Ieșenii au fost nemulțumiți de această soluție deoarece nu li se acoperă costurile create de anularea curselor. În balanță cu aceste situații compania Tarom suplimentează cursele spre Aeroportul Otopeni din București, din pricina cererii crescute din partea pasagerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *