Prima pagină » Actualitate » O nouă controversă lansată de Arhiepiscopul Tomisului! ÎPS Teodosie consideră că donațiile din banii câștigați la păcănele sunt bineveniți!
O nouă controversă lansată de Arhiepiscopul Tomisului! ÎPS Teodosie consideră că donațiile din banii câștigați la păcănele sunt bineveniți!

O nouă controversă lansată de Arhiepiscopul Tomisului! ÎPS Teodosie consideră că donațiile din banii câștigați la păcănele sunt bineveniți!

15 iul. 2024, 10:15, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, consideră că donațiile din banii câștigați la păcănele sunt bineveniți. Acesta consideră că persoanele care vor să doneze Bisericii sau celor nevoiaşi bani din sumele câştigate la pariuri, la loto sau la păcănele pot face acest lucru fără nici un fel de problemă.

ÎPS Teodosie consideră că donațiile din banii câștigați la păcănele sunt bineveniți

Persoanele care joacă la pariuri, câștigă la Loto sau la jocurile de noroc poate face ce vor cu banii săi. Iar dacă îi donează Bisericii, cu atât mai bine, a transmis Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

„Putem da la biserică sau la săraci din banii câştigaţi la loto sau la pariuri?” a fost întrebat, la un post de radio, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

„Din oricare bani vă aparţin puteţi să daţi!”, a răspuns ÎPS Teodosie.

Afirmaţia controversată vine la niciun an după ce Teodosie susţinea, întrebat dacă sunt binecuvântaţi banii câştigaţi la jocuri de noroc, că sălile cu jocuri de noroc sunt „un blestem”. Mai mult, păcănelele sunt mai periculoase decât drogurile. Teodosie a fost întrebat dacă sunt sau nu binecuvântaţi banii câştigaţi din activităţi care nu se prea potrivesc cu viaţa creştină. De exemplu, sumele câștigate de români în sălile cu jocuri de noroc, saloanele de înfrumuseţare, operaţii estetice etc.

„Sălile cu jocuri de noroc, nici într-un caz! Acestea sunt un blestem. Au început să fie jocurile de noroc la fel de periculoase sau mai periculoase decât drogurile! Ce îmi aud urechile!”, a răspuns atunci arhiepiscopul Tomisului.

Blestem sau nu, banii câștigați în sălile de jocuri de noroc nu au nici miros, nici culoare, în voiziunea lui ÎPS Teodosie și sunt buni dacă sunt donați bisericii.

ÎPS Teodosie: „Boala este o urmare a păcatului”

Recent, Teodosie a fost întrebat, la același post de radio, „cum convingem un om bolnav că nu trebuie să cârtească?”.

„Îl convingem după logică. Boala este urmare a păcatului. Am primit suferinţă pentru că am păcătuit. Acum, să primim boala ca o jertfă şi să ne rugăm, că Dumnezeu se milostiveşte dacă ne rugăm sincer, cu căinţă, şi poate să ne ridice şi adeseori a ridicat pe bolnavi”, a transmis ÎPS Teodosie.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a subliniat că bolnavii ar trebui să vadă boala ca pe o jertfă și să se roage sincer, cu căință, pentru a primi mila lui Dumnezeu.

Cele mai multe dintre declarațiile lui Teodosie au stârnit controverse și chiar scandaluri uriașe în sânul Bisericii Ortodoxe Române. Însă, pe principiul câinii latră, caravana trece Înalt Prea Sfinţitul a continuat și, probabil, va continua să-i revolte pe mulți.

Recent, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns unei femei care susținea că este abuzată psihologic de soțul ei.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, a menționat ÎPS Teodosie, care consideră că donațiile din banii câștigați la păcănele sunt bineveniți.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *