Prima pagină » Local » O nouă conducere la Școala Populară de Arte Iași. Decizie luată de Consiliul Județean
O nouă conducere la Școala Populară de Arte Iași. Decizie luată de Consiliul Județean

O nouă conducere la Școala Populară de Arte Iași. Decizie luată de Consiliul Județean

27 mai 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Situația de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” din Iași a adus o nouă dispută în plenul Consiliului Județean. Ultimul raport de audit făcut la instituția de cultură, dar și organizarea unui concurs pentru postul de manager au stârnit nemulțumiri printre aleșii județului Iași. Consilierii au discutat și alte proiecte pe ordinea de zi a ședinței de plen

Dispută în plenul Consiliului Județean (CJ) Iași pe situația de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”. Ultimul raport de audit solicitat de conducerea CJ Iași la unitatea subordonată a atras nemulțumirea unor aleși județeni. Raportul de audit a scos la iveală mai multe nereguli ale fostelor conduceri de la Școala Populară de Arte, conduceri girate de fostul președinte al CJ Iași. În aceste condiții, cei mai nemulțimiți de situație au fost reprezentanții grupului PSD. Aceștia au blamat raportul de audit și au cerut explicații din partea conducerii Consiliului Județean Iași. Discuțiile au avut loc în cadrul ședinței de ieri, 26 mai 2021, la ședința ordinară a CJ Iași.

Concurs pentru șefia Școlii Populare de Arte Iași

Un proiect de hotărâre discutat de plenul de la CJ Iași a vizat organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager al instituției de cultură. Conducerea Consiliului Județean Iași a menționat că speră ca activitatea de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” să fie transparentă, iar noua conducere să nu repete greșelile din mandatele anterioare.

„Obiectivul nostru este ca Școala Populară de Arte «Titel Popovici» să funcționeze în condiții de transparență și legalitate. Vrem să ne asigurăm că neregulile descoperite de Corpul de Control în activitatea din ultimii ani a instituției nu se vor mai repeta și, în același timp, să oferim condiții optime pentru ca această școală pentru formarea de talente să devină un etalon la nivel național”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Raport șocant despre Școala Populară de Arte Iași

În urmă cu circa două săptămâni, CJ a finalizat raportul de audit de la Școala Populară de Arte Iași. Corpul de Control a descoperit nereguli atât în ceea ce privește achizițiile publice, cât și în activitatea didactică. În 2019 au fost încheiate două contracte pentru servicii de contabilitate, ambele cu încălcarea legislației în vigoare. Raportul arată și faptul că există suspiciuni cu privire la autenticitatea informațiilor prezentate de expertul contabil, beneficiar al contractelor, în condițiile în care, la sediul școlii, nu a fost găsit exemplarul în original.

Ședință pe repede înainte la Cosiliul Județean Iași

Consilierii județeni au mai avizat în cadrul întâlnirii și constituirea comisiei de evaluare și selecționare a proiectelor, dar și a celei de soluționare a contestațiilor legate de finanțarea proiectelor organizațiilor neguvernamentale. Consiliul Județean Iași va aloca pentru proiectele ONG-urilor cel mai mare buget din ultimii ani, un milion de lei. Consilierii județeni au mai aprobat alocări bugetare pentru Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” și Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria”. În plus, au mai fost avizate fonduri și pentru unitățile medico-sociale din
subordinea CJ Iași în care sunt organizate centre de vaccinare. CJ sprijină și noul centru de vaccinare drive-thru de la Palatul Culturii.

Un nou plan de transport persoane avizat de Consiliul Județean Iași

În urma votului din cadrul ședinței de Consiliu Județean, instituția va demara, de asemenea, procesul de atribuire a serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate.

„Vă asigur că planul de transport județean va fi realizat în baza unor studii făcute direct în teren și nu din birou. Acest plan are impact asupra întregii populații a județului nostru. Vrem să acoperim nevoia de mobilitate a fiecărei comunități. Aș vrea ca acest plan să fie rodul muncii întregului legislativ și executiv din Consiliul Județean, indiferent de culoarea politică, pentru că este în beneficiul tuturor ieșenilor”, a mai spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *