Prima pagină » Actualitate » O nouă companie aeriană în România. Ce zboruri va efectua
O nouă companie aeriană în România. Ce zboruri va efectua

O nouă companie aeriană în România. Ce zboruri va efectua

01 aug. 2024, 09:18,
BZI.ro, în Actualitate

Bees Airlines, o nouă companie aeriană lansată de antreprenorul maghiar Andrij Baganics, va începe să opereze zboruri comerciale în această lună. Conform informațiilor de la profit.ro, Bees Airlines va debuta cu zboruri către opt destinații, având ca baze operaționale orașe din România și Republica Moldova.

„Marca a fost cumpărată de investitori, dar compania noastră este 100% o companie românească, fără nicio legătură cu compania aeriană ucraineană”, a spus un purtător de cuvânt.

O nouă companie aeriană în România. Iată ce curse va efectua

Compania va efectua zboruri din București (Otopeni), Suceava (Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare) și Chișinău (Republica Moldova).

Prima cursă comercială va conecta Bucureștiul cu Heraklion, Grecia, cu primele zboruri programate pentru 5 august, care vor fi operate de două ori pe săptămână până pe 12 septembrie.

De la finalul lunii august, Bees Airlines va extinde rețeaua sa cu zboruri din București către Praga, Tel Aviv și Verona, urmând ca în septembrie să fie adăugate rutele spre Karlsruhe/Baden-Baden.

De asemenea, compania va introduce zboruri de la Suceava către Karlsruhe/Baden-Baden și Tel Aviv, precum și de la Chișinău către Verona.

Conducerea și structura companiei

Victor Antohe, care a ocupat funcția de director de achiziții la TAROM între 2017 și 2022, va prelua rolul de CEO al Bees Airlines. Potrivit termene.ro, compania este prezentată ca fiind susținută de antreprenori din Ucraina, însă un reprezentant al Bees Airlines a subliniat că aceasta este o companie 100% românească, fără nicio legătură operațională cu fostul operator ucrainean Bees Airlines.

Numele Bees Airlines aduce aminte de operatorul low-cost ucrainean Bees Airline, care a încetat să opereze după invazia rusă din februarie 2022. Fostul operator, cu sediul la Kiev, a lansat zboruri regulate și charter în martie 2021, dar a fost forțat să își suspende activitatea în 2022 din cauza legii marțiale și a închiderii spațiului aerian.

În vara anului 2022, Administrația de Stat a Aviației din Ucraina a retras certificatul de operare al Bees Airline, deoarece flota companiei a scăzut sub cerința minimă de două aeronave. În acest context, noua Bees Airlines își propune să reînvie brandul cu o structură și investitori noi, complet separați de fostul operator ucrainean.

Scopul principal al Bees Airlines este de a transporta clienții tour-operatorilor către destinații europene, dar și spre Egipt și Turcia, intenționând să profite de cererea crescută de călătorii aeriene post-pandemie, oferind rute convenabile și servicii accesibile.

O nouă companie aeriană și o nouă destinație la Aeroportul Iași

De asemenea, din toamnă, compania românească Fly Lili va începe să opereze, în premieră de pe Aeroportul Iași, curse permanente într-unul dintre cele mai importante orașe din Germania!

Astfel, din 29 septembrie, vom putea călători pe ruta directă Iasi- Munchen şi retur, în zilele de zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică.

Prețul biletelor de avion începe de la 99 de euro pe sens, acestea fiind puse în vânzare și pe site-ul companiei: https://www.flylili.com/

Astfel, Bees Airlines, noua companie aeriană din România, va efectua curse regulate spre Tel Aviv, Verona, Praga, Heraklion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 august 2024
01 august 2024