Prima pagină » Local » O nouă campanie de vaccinare împotriva COVID-19, organizată de Direcția de Sănătate Publică în mai multe cartiere ieșene! Serul administrat este Johnson & Johnson!
O nouă campanie de vaccinare împotriva COVID-19, organizată de Direcția de Sănătate Publică în mai multe cartiere ieșene! Serul administrat este Johnson & Johnson!

O nouă campanie de vaccinare împotriva COVID-19, organizată de Direcția de Sănătate Publică în mai multe cartiere ieșene! Serul administrat este Johnson & Johnson!

29 iun. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Direcția de Sănătate Publică a dat startul unei noi campanii de vaccinare cu Johnson & Johnson în municipiul Iași. O caravană mobilă, împreună cu o echipă de medici, se va deplasa prin cartierele din municipiu și se va ocupa de vaccinarea persoanelor doritoare să se imunizeze împotriva COVID-19. Programul de funcționare al caravanei este de la ora 17:00 la ora 20:00

Mâine, 30 iunie 2021, se dă startul unei noi campanii de vaccinare în municipiul Iași. O nouă caravană mobilă, organizată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, într-o ambulanță, se va afla mâine în Parcul Voievozilor, din cartierul Alexandrul cel Bun, din municipiul Iași. Ieșenii doritori de imunizare împotriva COVID-19 sunt așteptați în intervalul orar 17:00 – 20:00. Serul administrat este Johnson & Johnson, care necesită o singură doză și se poate administra tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

„Miercuri, 30 iunie 2021, inițiem o acțiune suplimentară pentru a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19. Timp de 3 ore, o caravană mobilă se va afla în Piața Voievozilor, din cartierul Alexandru cel Bun. Echipele medicale vor fi pregătite cu toate explicațiile pentru persoanele care au nelămuriri cu privire la vaccinuri și vor fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecții COVID-19 sau care vor să plece cu mai puține griji în vacanță. Pentru imunizare nu este nevoie de programare. Vaccinarea se face pe loc și este nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport. Nu trebuie să ne oprim la jumătatea drumului dacă vrem să învingem definitiv în lupta cu acest virus. Vaccinarea este un act benevol și gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normală”, a precizat ieri Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Caravana mobilă din cartierele ieșene este organizată pentru creșterea ratei de imunizare. Ieri, 8 centre de vaccinare împotriva COVID-19 și-au suspendat activitatea. Acestea se află în localitățile Bivolari, Ciurea, Uricani, Vlădeni, Voinești și Țibănești.

Rata vaccinării în județul Iași este din ce în ce mai scăzută

Duminică, 27 iunie 2021, în județul Iași au fost vaccinate 719 persoane, cu 131 mai puține decât sâmbătă, 26 iunie 2021. Acesta este cel mai mic număr de vaccinări înregistrat de la debutul campaniei de vaccinare. Din numărul total de persoane imunizate duminică, 523 s-au prezentat la rapel, iar alte 196 au fost imunizate cu prima doză. De pe data de 27 decembrie 2020, de la debutul campaniei de vaccinare, și până ieri, în județul Iași au fost administrate 369.414 doze de vaccin. Din acest număr total de persoane imunizate, 194.201 au fost vaccinate cu doza 1 și 175.231 – cu doza 2. Numărul persoanelor care s-au vaccinat cu serul Johnson & Johnson a ajuns la 9.783 în județul Iași, 51 de doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei s-au înregistrat 427 de reacții adverse ușoare după vaccinare.

De la debutul pandemiei și până ieri, pe teritoriul Iașului au fost confirmate 42.408 cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Referitor la gradul de ocupare al paturilor, inclusiv cele din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 17 locuri, dintre care patru ATI. Dintre cele patru locuri ATI, trei se aflau la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și unul – la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *