Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Cercetătorii cred că au descoperit o nouă armă împotriva coronavirusului
Cercetătorii cred că au descoperit o nouă armă împotriva coronavirusului

Cercetătorii cred că au descoperit o nouă armă împotriva coronavirusului

23 aug. 2020, 09:06,
în Sanatate

O nouă armă împotriva coronavirusului. Lupta continuă împotriva pandemiei COVID-19 ar putea avea succes dacă oamenii ar acorda mai multă atenție nivelului de umiditate relativă în spațiile publice și private, potrivit unui nou studiu.

Medicii, oamenii de știință și inginerii sunt de acord că nivelul suficient de umiditate al aerului din interior poate avea un efect puternic, dar puțin înțeles asupra transmiterii bolilor prin aer. În timp ce noul coronavirus care provoacă COVID-19 este tratat în prezent ca unul transmis prin infecția picăturilor, mai degrabă decât prin aer, cercetările cu privire la modul în care se raspandeste sunt încă în desfășurare.

Cu toate acestea, majoritatea clădirilor se încadrează în pragul recomandat de 40 până la 60% din umiditatea relativă, în special în țările cu clime mai reci și mai uscate. Aceștia susțin ca soluționarea problemei, ar putea oferi anumite beneficii imediate pe termen scurt și ar putea oferi un instrument puternic pentru eliminarea unor epidemii similare în viitor.

O nouă armă împotriva coronavirusului

„Transmiterea este mai mare în aerul uscat, infecțiozitatea este mai mare în aerul uscat, iar capacitatea unei ființe umane de a lupta împotriva infecției este afectată”, a spus dr. Stephanie Taylor, lector la Școala Medicală Harvard.

Taylor sustine că nivelurile de umiditate relativă care sunt mult mai confortabile pentru oameni oferă o serie de beneficii. Ea a mai spus că particulele aeriene care transportă viruși pot călători mai departe în aerul care nu este suficient de hidratat.

Dr. Samira Mubareka, medic microbiolog la Spitalul Sunnybrook din Toronto și membru al unei echipe care a izolat noul coronavirus, a efectuat anterior cercetări asupra efectului temperaturii și umidității asupra tulpinilor de gripă.

Cercetarea, care a evaluat datele din Toronto pe o perioadă de aproximativ cinci ani, a constatat că nivelurile de umiditate mai mari par să ajute la crearea unor condiții mai puțin favorabile pentru ca virușii să prospere, în special la temperaturi generale mai reci.

Cercetătorii au mai spus că nivelul de umiditate relativă are un efect asupra funcțiilor naturale de combatere a infecțiilor ale corpului uman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *