Prima pagină » International » O nouă amendă pentru șoferi dacă încalcă aceste reguli. Conducătorii auto trebuie să scoată din buzunar 135 euro
O nouă amendă pentru șoferi dacă încalcă aceste reguli. Conducătorii auto trebuie să scoată din buzunar 135 euro

O nouă amendă pentru șoferi dacă încalcă aceste reguli. Conducătorii auto trebuie să scoată din buzunar 135 euro

30 iul. 2024, 09:40,
BZI.ro, în International

Traficul din Paris, deja problematic, devine și mai complicat în timpul Jocurilor Olimpice 2024. Autoritățile franceze au introdus sancțiuni noi în capitală, menite să reglementeze circulația în această perioadă aglomerată.

Oricine încalcă noile reguli va trebui să plătească o amendă de 135 de euro pe loc. Dar despre ce reguli este vorba?

O nouă amendă pentru șoferi dacă încalcă reglementările rutiere

Începând cu 26 iulie, Parisul va impune o amendă de 135 de euro pentru cei care încalcă noile reglementări rutiere, introduse pentru Jocurile Olimpice 2024, ce se desfășoară între 26 iulie și 11 august. Aceste măsuri includ crearea unei benzi speciale destinate exclusiv oficialilor, sportivilor și jurnaliștilor, pentru a asigura o circulație mai fluidă în jurul stadioanelor și arenelor sportive. Banda va fi clar marcată, atât pe asfalt, cât și prin indicatoare rutiere.

Cei care vor folosi această bandă fără autorizație vor fi sancționați pe loc cu o amendă de 135 de euro. În plus, autoritățile vor opri și legitima persoanele care încalcă această regulă. Taximetriștii sunt deja cei mai frecvent amendați pentru asemenea abateri.

Pentru a sprijini mobilitatea ecologică în timpul evenimentului, Parisul va introduce măsuri speciale pentru bicicliști, inclusiv rute protejate către locurile de desfășurare a competițiilor și aproximativ 5000 de biciclete noi puse la dispoziție. Aceste inițiative vizează fluidizarea traficului și reducerea congestionării în zonele olimpice.

La Jocurile Olimpice din Paris 2024 vor participa aproximativ 10.500 de sportivi în 32 de discipline, iar numărul total de medalii va fi de 329. Valoarea unei medalii de aur la această ediție este estimată la 950 de dolari, cea mai mare din istoria Olimpiadelor moderne.

Șoferii care merg cu mașina în vacanță trebuie să știe asta!

Șoferii care pleacă în concediu cu mașina personală trebuie să cunoască foarte bine regulile de circulație din țara în care merg. În caz contrar, conducătorii auto riscă să fie amendați. De exemplu, în Germania sunt aplicate amenzi de 1.500 de euro pentru vehiculele care nu au echipament de siguranță. Orice șofer tras pe dreapta de oamenii legii, care este găsit fără vestă reflectorizantă, triunghi reflectorizant și trusă de prim ajutor, va fi amendat.

În schimb, Franța este strictă în legătură cu setările sistemului de navigație prin satelit, în special pentru sistemele care indică unde se află radarele. Dacă se constată că vehiculul este dotat cu o alertă de radare în Franța, șoferul poate primi o amendă care ar putea ajunge la 1.500 de euro.

În Regatul Unit, șoferii pot primi amendă de 1000 de euro pentru gesturi nepoliticoase la volan sau pentru folosirea excesivă a claxonului. În Germania, gestul de a arăta degetul mijlociu unui alt șofer se poate sancționa cu 4000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *