Prima pagină » Local » O monedă din aur, destul de rară, furată dintr-o casă de amanet din Iași! Autorul, prins de polițiști după cartea de identitate, pe care a uitat-o la locul faptei. „Nu-mi mai amintesc nimic!”, a spus ieșeanul la audieri
O monedă din aur, destul de rară, furată dintr-o casă de amanet din Iași! Autorul, prins de polițiști după cartea de identitate, pe care a uitat-o la locul faptei.

O monedă din aur, destul de rară, furată dintr-o casă de amanet din Iași! Autorul, prins de polițiști după cartea de identitate, pe care a uitat-o la locul faptei. „Nu-mi mai amintesc nimic!”, a spus ieșeanul la audieri

10 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni, după ce a fost acuzat că a sustras o monedă din aur dintr-o casă de amanet. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Ionuț M. la 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru furt. În plus, ieșeanul a fost obligat să-i achite casei de amanet despăgubiri în valoare de 3.100 de lei

O monedă din aur de 24 de karate, destul de rară, a fost sustrasă din sediul unei case de amanet din municipiul Iași! Autorul a fost prins de oamenii legii după cartea de identitate, pe care a uitat-o la locul faptei.

„Nu-mi mai amintesc nimic!”, a spus ieșeanul la audieri.

În urma incidentului, ieșeanul a fost pedepsit. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Ionuț M. la 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru furt. De asemenea, judecătorii l-au obligat pe ieșean să urmeze un tratament medical de specialitate. Mai mult, individul a fost obligat să achite despăgubiri.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre entitățile aflate în subordinea Primăriei Iași sau Consiliului Local Iași. Admite acțiunea exercitată de partea civilă SC Express Credit Amanet SRL. Îl obligă pe inculpat la plata către aceasta a sumei de 3.100 de lei, cu titlu de daune materiale”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul, acuzat că a plecat cu moneda de aur din sediul casei de amanet

Procesul ieșeanului Ionuț M. a început pe data de 21 decembrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de furt.

„Pe data de 5 ianuarie 2020, numita A.P., reprezentantă a părții vătămate, cu punctul de lucru în municipiul Iași, a depus o plângere la Secția III de Poliție, prin care a reclamat faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 13:30, numitul I.M., un client al casei de amanet, a cerut o monedă din aur de 24 de karate, care cântărește 13,95 grame, cu inscripția și chipul lui Franz Joseph, pentru a se uita la ea. La scurt timp după ce i-a fost dată moneda de către operatoare, inculpatul a plecat din sediul casei de amanet fără a o înapoia, cauzându-i astfel un prejudiciu declarat de 3.100 de lei”, au afirmat procurorii ieșeni.

Individul a spus că nu-și mai aduce aminte nimic, pentru că suferă de o afecțiune psihologică

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului și au constatat că Ionuț M. și-a lăsat cartea de identitate la operatoarea casei de amanet. Astfel, polițiștii l-au identificat rapid pe ieșean și l-au dus la audieri. Acolo, individul a susținut că nu își amintește nimic cu privire la acest aspect, deoarece suferă de depresie. Acesta a adăugat că singurul lucru pe care și-l amintește este că a mers la casa de amanet în vederea recuperării unui ceas pe care îl amanetase anterior. Ieșeanul a mai spus că recunoaște comiterea faptei după ce a văzut derularea evenimentelor, astfel cum a fost surprinsă de camerele de supraveghere, vizionând înregistrarea video a incidentului la sediul Poliției.

Judecătorii au cerut de la Institutul de Medicină Legală o evaluare a ieșeanului, pentru a se stabili dacă acesta a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. Astfel, medicii au stabilit că bărbatul suferă de tulburare de personalitate de tip emoțional și tulburare anxioasă în tratament, dar că avea discernământ. Pe de altă parte, reprezentanții casei de amanet au afirmat că ieșeanul este un client mai vechi și că, de-a lungul timpului, a cumpărat și amanetat diverse obiecte, dar că nu au avut probleme cu el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *