Prima pagină » National » O minoră în vârstă de 15 ani a fost prinsă de oamenii legii în timp ce rudele încercau să o treacă ilegal frontiera
O minoră în vârstă de 15 ani a fost prinsă de oamenii legii în timp ce rudele încercau să o treacă ilegal frontiera

O minoră în vârstă de 15 ani a fost prinsă de oamenii legii în timp ce rudele încercau să o treacă ilegal frontiera

13 mai 2021, 17:33,
Alexandru Ifrim în National

Poliţiştii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate a unui microbuz ascunsă sub o pătură o minoră care voia să treacă frontiera.

La Vama Borş, oamenii legii au depistat pe bancheta din spate a unui microbuz ascusa sub o pătură o minoră în vârstă de 15 ani. Tânăra era împreună cu unchiul şi mătuşa ei, care aveau de gând să treacă ilegal frontiera.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat o minoră în vârstă de 15 ani, care a fost ascunsă sub o pătură, pe bancheta din spate a unui microbuz, cu intenţia de a fi trecută ilegal frontiera de stat de către rudele ei.”, anunță Poliția de Frontieră.

Toată această întâmplare s-a petrecut ieri, 12 mai 2021, în jurul orei 20:00.

„În data de 12.05.2021, în jurul orei 20.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară în calitate de șofer, un cetăţean român, care conducea un microbuz înmatriculat în România. În mijlocul de transport mai călătoreau ca pasageri doi cetăţeni români, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 41, respectiv 35 de ani. Cu ocazia controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate, ascunsă sub o pătură, o minoră, cetăţean român, în vârstă de 15 ani. Poliţiştii de frontieră au demarat verificările, în urma cărora au stabilit că cei doi cetățeni români sunt unchiul și mătușa minorei.”, mai transmite Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Au fost anunţaţi cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

După ce oamenii legii au descoperit-o pe minoră de 15 ani ascunsă în microbuz, aceştia au anunţat reprezentanţii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Bihor. Autorităţile nu i-au permis tinerei să treacă frontiera.

Autorităţile au întocmit actele pentru urmărire penală pe numele rudelor minorei de 15 ani, pentru savasirea acţiunii de complicitate la tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat. Urmând ca după ce vor fi finalizate cercetările vor fi luate măsurile legale care se impun.

Un cetăţean francez a fost arestat preventiv după un contrl al oamenilor legii

Poliţia de Frontieră a transmis că joi, 13 mai 2021, a fost descoperit un cetăţean francez care încerca să ajute 8 cetăţeni străinii pentru a trece ilegal graniţa în Ungaria. Aceştia voiau să ajungă într-o ţară vestică a Eruopei. Acum bărbatul este cercetat pentru trafic de migranţi.

„Ieri, 12 mai a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea în cooperare cu colegii de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 03.15, colegii noștri au identificat, la aproximativ 50 de metri fața de linia de frontieră spre interior, pe direcția localității Bercu, județul Satu Mare, un autoturism înmatriculat în Franța, condus de către un cetățean francez, precum și un grup format din opt cetățeni străini. Deoarece persoanele în cauză nu își justificau prezenta în zona de frontieră, s-a luat măsura conducerii acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor”, a informat Poliția de Frontieră.

Şoferul francez în vârstă de 28 de ani transporta cetăţeni din diferite regiuni precum, Bangladesh, Afganistan și Pakistan.

„În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că şoferul, în vârstă de 28 de ani, este călăuza celor opt cetățeni din Bangladesh, Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani. Astfel cetățeanul franceaz intenţiona să-i ajute pe cei în cauză să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Germania.În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei opt cetățeni străini, precum și cu privire la infracțiunea de trafic de migranți pentru cetățeanul francez”, a adăugat Poliția de Frontieră.

Francezul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar Tribunalului Satu Mare care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

„În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră sătmăreni l-au reținut pe cetățeanul francez pentru 24 de ore, ulterior procurorul de caz l-a prezentat în fața judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.Cei opt cetățeni străini au fost preluaţi de lucrători ai Biroului pentru Imigrări Satu Mare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, a informat Poliția de Frontieră”, au mai spus oamenii legii

Poliţiştii de frontieră au intervenit de urgenţă

Poliţiştii de la fotontiera din vestul tarii au descoperit într-un TIR mai mulţi cetăţeni afro-asiatici care au încercat să treacă graniţa ilegal. Aceştia au fost luaţi şi transportaţi la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru a fi cercetaţi.

Oamenii legii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș și Nădlac au descoperit 41 de cetăţeni cu origini afro-asiatice care au încercat să treacă ilegal graniţa cu ajutorul unor TIR-uri. Potrivit poliţiştilor aceştia au fost ascunşi în două astfel de automarfare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *