Prima pagină » National » O minoră de 17 ani a fost vaccinată, deşi nu îndeplinea condiţiile imunizării! În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal

O minoră de 17 ani a fost vaccinată, deşi nu îndeplinea condiţiile imunizării! În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal

20 mai 2021, 23:15,
Bianca Rebegea în National

O minoră în vârstă de 17 ani a fost vaccinată anti-COVID-19 la un centru din municipiul Târgu Jiu, deşi nu îndeplinea condiţiile imunizării cu serul destinat doar persoanelor majore. În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări pentru neglijenţă în serviciu.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Ţuhaşu. Acesta a precizat joi, 20 mai, că poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi cu privire la faptul că o tânără de 17 ani, din comuna Bengeşti – Ciocadia, s-a prezentat la un centru de vaccinare din municipiul Târgu Jiu, ca urmare a unei programări realizate în ziua precedentă. Cu această ocazie, minora a optat pentru un vaccin care se administrează doar persoanelor majore. Se pare că personalul medical de la centru nu a ținut cont de interdicție și i-a administrat vaccinul.

„În cauză a fost întocmit dosar penal, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, a spus Victor Ţuhaşu, conform agerpres.

Minora din Târgu Jiu a fost vaccinată cu Johnson&Johnson din greşeală

După ce a primit programarea, adolescenta s-a conformat şi s-a prezentat la centru, având asupra sa cartea de identitate. Ajunsă la centru, cadrele medicale au condus-o în cabina de vaccinare, unde a primit serul de la ”Johnson&Johnson”. După imunizare, fata a fost invitată în sala de așteptare.

Abia în momentul în care au încercat să îi elibereze fetei adeverința de vaccinare, cadrele medicale de la centru au descoperit că au făcut o mare greșeală. Drept urmare, aceștia au refuzat să îi ofere documentul, argumentând faptul că sistemul nu îl poate emite din cauza faptului că este minoră.

După finalizarea perioadei obligatorii în care a fost ținută sub observație, fata a fost lăsată să plece acasă, nu înainte de a i se atrage atenția că, dacă are probleme de sănătate, să meargă urgent la spital.

Un alt bărbat a fost imunizat cu serul greșit la rapel

În data de 24 februarie 2021, Alin-Alexandru Ionescu a fost programat la vaccin anti-COVID-19. Acesta a mers să primească serul de la Pfizer în centrul de vaccinare numărul cinci, din cadrul pavilionului RomExpo, din București. Apoi, bărbatul s-a programat pentru rapel, unde, potrivit procedurilor, trebuia să primească tot serul de la Pfizer. Din nefericire, acesta a primit serul de la Moderna.

„Cel care m-a repartizat, m-a trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deși pe listă, în dreptul numelui meu, scria Pfizer. La cabinetul numărul 21 m-au preluat două doamne asistente, le-am arătat că am și adeverința de la vaccinarea din 24 februarie la mine, m-au lăudat că o am în condițiile în care majoritatea pacienților nu o mai aduc la rapel, însă nimeni nu a mai verificat că pe ea scrie Pfizer.

Una dintre doamne m-a căutat în sistem, cealaltă mi-a făcut doza de vaccin, pentru ca apoi să realizeze că aplicația dă eroare și că nu poate fi confirmată vaccinarea. Motivul? Rapelul nu corespunde cu tipul de vaccin făcut la prima doză. Mi-am dat imediat seama despre ce s-a întâmplat, însă în acel moment deja presam cu un tampon de vată pe locul vaccinării”, povestește bărbatul. De asemenea și secretarul de stat al MS, Andrei Baciu, a avut o reacție vis a vis de acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`