Prima pagină » International » O melodie cântată de Janet Jackson bloca unele laptopuri, susțin reprezentanții Microsoft

O melodie cântată de Janet Jackson bloca unele laptopuri, susțin reprezentanții Microsoft

01 sept. 2022, 11:07, 1 ,
în International

Concluzie inedită trasă de reprezentanții Microsoft care au explicat faptul că o melodie cântată de Janet Jackson este responsabilă pentru blocarea unor anumite laptopuri. Culmea descoperirii consta în faptul că nu numai laptopul care reda melodia se bloca, ci și alte laptopuri din jur.

Microsoft, compania care produce Windows, este înfiinţată de Bill Gates și deține monopolul pe industria de profil din lume valorând câteva zeci de miliarde de dolari.

O melodie cântată de Janet Jackson bloca unele laptop, explică Microsoft

O investigație asupra defecțiunilor misterioase ale sistemului a constatat că redarea videoclipului muzical care aparține lui Janet Jackson bloca unele laptopuri. Microsoft a explicat ce s-a întâmplat și care a fost cauza unei astfel de probleme. Într-o postare pe blog săptămâna aceasta, principalul inginer de software al companiei, Raymond Chen, a spus că un coleg i-a împărtășit recent o poveste din zilele în care a furnizat suport pentru produse pentru Windows XP.

„Un important producător de computere a descoperit că redarea videoclipului pentru „Rhythm Nation” a lui Janet Jackson ar produce blocarea anumitor modele de laptopuri”, a scris domnul Chen.

Nu a fost doar acest producător. Ancheta a constatat că redarea videoclipului a cauzat, de asemenea, blocarea unor laptopuri ale concurenților lor. Dar cea mai ciudată descoperire urma să vină. Nici măcar nu trebuia să fie laptopul pe care rula videoclipul. Simpla redare a videoclipului muzical pe un laptop ar putea provoca blocarea altuia din apropiere.

„Se pare că melodia conținea una dintre frecvențele de rezonanță naturale pentru modelul de hard disk-uri de laptop de 5400 rpm pe care le-au folosit ei și alți producători”, a explicat domnul Chen.

Problema a fost similară cu cea a unui cântăreț de operă care poate sparge un pahar cântând un anumit ton.

Nu mai există această defecțiune, ea fiind remediată

Deoarece sunetele sunt pur și simplu unde acustice, există o lungime de undă sau o frecvență pentru fiecare material care poate crea cea mai mare vibrație, cunoscută sub numele de frecvența de rezonanță a mediului. Pentru laptopurile afectate – care au fost livrate în aproximativ 2005, conform unui raport de vulnerabilitate depus de The Mitre Corporation – acea frecvență a fost în videoclipul muzical Janet Jackson.

Mitre descrie problema ca fiind o vulnerabilitate de securitate care ar putea permite unui atacator să forțeze sistemul să se blocheze folosind semnalul audio din videoclipul muzical Rhythm Nation. Din fericire, laptopurile de astăzi nu vor suferi de aceeași problemă – Microsoft spune că producătorul a adăugat „un filtru personalizat în conducta audio care a detectat și a eliminat frecvențele ofensatoare în timpul redării audio”.

Așadar este foarte ciudat cum anumite laptopuri rămâneau blocate în momentul în care cânta o melodia Rhythm Nation a lui Janet Jackson, în condițiile în care umanitatea a scos milioane, poate zeci de milioane de melodii care par să nu afectat în vreun fel laptopurile.

Comentarii
  • O alta stire incompleta sau nerealista. Depinde de configuratia hardware si de codec audio video la acea vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024