Prima pagină » Local » O maşină care transporta vaccinul Pfizer la Iași implicată într-un accident rutier. A fost acroşata de o dubă a Jandarmeriei României
O maşină care transporta vaccinul Pfizer la Iași implicată într-un accident rutier. A fost acroşata de o dubă a Jandarmeriei României

O maşină care transporta vaccinul Pfizer la Iași implicată într-un accident rutier. A fost acroşata de o dubă a Jandarmeriei României

06 apr. 2021, 08:33,
George Cristian, în Local

O maşină care transporta o tranșă din vaccinul Pfizer la Iași a fost implicată luni, 5 aprilie 2021, într-un accident rutier. Evenimentul a avut loc pe raza judeţului Buzău iar autoturismul a fost acroşat tocmai de o dubp a Jandarmeriei Române. Din fericire acesta nu s-a soldat cu victime omenești.

Totuşi, pe lângă faptul că evenimentul rutier nu s-a soldat cu ranirea unor persoane, pagubele materiale sunt mici iar vaccinurile Pfizer nu au fost deteriorate, susţin autorităţile române.

Un autoturism care transporta vaccin Pfizer la Iași implicat într-un accident rutier

În cursul zilei de luni, 5 aprilie 2021, pe raza judeţului Buzău, un accident rutier s-a produs fiind implicat tocmai un autoturism care transporta o tranșă de vaccin Pfizer la Iași. Al doilea autovehicul care a fost implicat în accidentul rutier este duba Jandarmeriei Române. Accidentul s-a produs pe drumul DN 2, E85 în localitate Poșta Câlnău din judeţul menţionat mai sus.

Transportorul implicat în eveniment era însoţit de maşini care aparţin Poliţiei, Jandarmeriei dar şi Ministerului Apărării Naționale.

Cum s-a produs accidentul rutier în care a fost implicat autoturismul care transporta Pfizer la Iași

Conform comunicatului emis de autorităţile române, accidentul în care a fost implicat autoturismul s-a produs din cauza unei depăşiri. Conform celor relatate de martori, dar şi a comunicatului emis de autorităţi, în momentul în care un vehicul antemergător autoturismului care transporta doze de vaccin Pfizer la Iași încerca să depăşească un vehicul condus de femeie, aceasta s-a speriat şi a frânat brust.

Maşina de la MApN a frânat şi ea brusc, la fel şi autoturismul încărcat cu Pfizer, iar duba Jandarmeriei nu a mai putut frâna într-un timp optim intrând în spatele autoutilitarei. În urma impactului au fost înregistrate doar pagube materiale.

Maşina Jandarmeriei s-a ales cu bara de protecţie fisurată, iar maşina care transporta vaccinuri, cu o uşă îndoită. Dozele de vaccin nu au fost afectate de incident.

Jandarmeria Româna a confirmat accidentul rutier.

Într-un comunicat emis de Jandarmeria Română accidentul a fost confirmat. Aceştia au dat asigurări că dozele de vaccin sunt în regulă nefiind afectate de eveniment, iar în urma tamponării nu au fost înregistrate victime:

„Astăzi (luni, n.red.), în timpul unei misiuni de asigurare a protecţiei unui transport de vaccinuri pe ruta Bucureşti-Iaşi, în localitatea Poşta Câlnău, autoutilitara încărcată cu doze vaccin a fost tamponată din spate de autoutilitara Jandarmeriei, pe fondul frânării bruște a unui alt autovehicul în faţa coloanei.

Ambele autovehicule au pagube materiale minore. Nu au fost persoane rănite. Autoutilitara cu vaccinuri şi-a reluat cursa spre Iaşi, încărcătura nu a fost afectată”, a transmis Jandarmeria.

Record de vaccin Pfizer în România

De la începutul campaniei de vaccinare, în ziua de luni a fost inregistrat un record de doze care au fost aduse in tara. Cu toate că au fost inregistrate intârzieri din cauza volumului mare de marfă transportată în această perioadă, în România au ajuns 511.290 doze de vaccin dezvoltat de compania Pfizer.  Până la acest moment, țara noastră a recepționat 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

La Iași au ajuns 45.630 de doze de vaccin Pfizer. Iar în celelalte regiuni au ajuns doze după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 171.990 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 66.690 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 76.050 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 58.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 33.930 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 45.630 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 58.500 doze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *