Prima pagină » Local » O masă caldă, la Cantina de Asistență Socială Iași, pentru persoanele defavorizate! Ce au mâncat sărmanii Iașului în noaptea dintre ani! – FOTO

O masă caldă, la Cantina de Asistență Socială Iași, pentru persoanele defavorizate! Ce au mâncat sărmanii Iașului în noaptea dintre ani! – FOTO

03 ian. 2020, 04:00,
Alexandru Tărnăuceanu în Local

Direcția de Asistență Socială (DAS) Iași le-a împărțit mese calde, provizii și pachete celor nevoiași. Persoanele care au trecut pragul Cantinei de Ajutor Social în ziua de 31 decembrie 2019 au primit hrană caldă, plus pachete cu mâncare rece pentru următoarele cinci zile. Valoarea alimentelor pentru fiecare zi este de 12 lei

La finalul lui 2019 și începutul lui 2020, persoanele defavorizate s-au putut bucura de o masă caldă la Cantina de Asistență Socială din Iași.
Astfel, în ultima zi a anului trecut, între orele 13:00 și 15:00, persoanele nevoiașe au beneficiat de două feluri de mâncare caldă și pachete cu hrană rece pentru următoarele cinci zile.
La începutul lui 2020, cei cazați la Centrul de Urgență pentru Recuperare și Integrare Socială C.A. Rosetti (la adăpostul de noapte – n.r.) au beneficiat și ei de ajutor. Așadar, la Cantina de Asistență Socială, meniul pentru Revelion a constat în ciorbă de fasole pentru felul întâi, iar, la felul al doilea, beneficiarii au primit orez cu friptură.
La final, persoanele prezente la cantină au primit și câte un pachet cu hrană rece. Valoarea alimentelor pentru fiecare zi este de 12 lei. De remarcat este faptul că beneficiarii au primit dulciuri, produse lactate, pâine, conserve, ouă și mezeluri.

Zeci de beneficiari

Persoanele care beneficiază de acest tip de ajutor sunt de toate vârstele. „Direcția de Asistență Socială are program în fiecare zi în această perioadă, începând cu 31 decembrie 2019. Vom distribui hrană caldă pentru masa de prânz. Avem în meniu ciorbă de fasole și orez cu friptură pentru 150 de persoane. Oamenii vor primi și provizii de hrană rece. Pentru adăpostul de noapte avem pregătite 70 de pachete cu ajutoare, de care vor beneficia persoanele cazate acolo”, a declarat Luminița Munteanu, șefa DAS Iași.
De cealaltă parte, persoanele beneficiare s-au declarat foarte mulțumite de alimentele primite. „Mâncarea și pachetele sunt binevenite oricând și de mare ajutor în această perioadă. Aici sunt persoane care se află în situații dificile și au nevoie mare de aceste ajutoare. Pentru mulți este un adevărat sprijin!”, a declarat unul dintre beneficiarii meselor oferite de Cantina de Asistență Socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *