Prima pagină » Business în România » O mare companie de IT din Ucraina își deschide sediu în România! N-iX are un portofoliu impresionant de clienți

O mare companie de IT din Ucraina își deschide sediu în România! N-iX are un portofoliu impresionant de clienți

30 mai 2024, 09:02,
în Business în România

N-iX, o mare companie de IT din Ucraina a decis să își deschidă un sediu în România. Compania care produce software are un portofoliu impresionant de clienți printre care Inditex, Bosch, e-Bay și Siemens.

Piața de IT din România suferă unele modificări destul de consistente după ce de exemplu studioul Gameloft din Cluj-Napoica s-a închis, iar Amazon Games și-a declarat intenția să intre pe piața autohtonă.

O mare companie IT din Ucraina, N-iX intră pe piața din România

N-iX, o firmă de IT din Ucraina cu peste 2.200 de experți și o experiență de 21 de ani, a deschis un birou în București, intrând astfel pe piața din România. Compania furnizează diverse soluții, inclusiv inginerie software, servicii de cloud, analiză de date, internetul lucrurilor (IoT), machine learning și altele. N-iX a anunțat că extinderea recentă subliniază angajamentul lor de a se dezvolta pe una dintre cele mai dinamice piețe tehnologice din Europa, subliniind importanța strategică a acestui pas.

Centrul tehnologic N-iX din România va combina expertiza locală în software cu cele mai noi tehnologii, utilizând metode de lucru flexibile și adaptabile.

Dan Bucureanu, directorul N-iX România, a evidențiat faptul că piața IT din România este recunoscută pentru dinamismul său și pentru potențialul remarcabil al talentelor locale. El a declarat că prin deschiderea acestui nou centru, compania dorește să colaboreze mai strâns cu aceste talente deosebite și să ofere soluții inovatoare clienților la nivel global.

Compania N-iX a fost fondată în 2002 sub numele de Novellix de către Andrew Pavliv (CEO-ul actual al N-iX), Dmytro Kosarev și Werner Richard Kreiner. La început, Novellix dezvolta aplicații pentru produsele Novell pe platforma Linux. Tehnologia dezvoltată a atras atenția conducerii Novell, care a achiziționat tehnologia de la Novellix și a devenit primul mare client al companiei, redenumind-o ulterior N-iX.

Gameloft a plecat din Cluj, Amazon Games a intrat în România

În ultimele luni au existat mișcări consistente pe piața de IT din România. Unele firme au închis anumite centre cum ar fi Gameloft în Cluj, rămânând doar cu studioul din București, altele precum Amazon Games și-au făcut intrarea pe piața de profil din țară.

Amazon Games a inițiat o campanie de recrutare pentru noul său studio, vizând dezvoltatori de software, artiști, designeri și animatori, potrivit informațiilor analizate de Profit.ro. Acest nou studio va completa echipele deja existente în Orange County, Montreal, San Diego și Seattle.

Christoph Hartmann, vicepreședinte Amazon Games, a declarat că compania este dedicată creării de jocuri excelente și are un plan ambițios pe termen lung. Extinderea echipelor de dezvoltare în Europa a fost un pas logic pentru gestionarea portofoliului vast al companiei. Hartmann a remarcat că Bucureștiul este recunoscut ca un centru emergent important pentru dezvoltarea jocurilor în Europa, și Amazon Games este entuziasmat să valorifice talentul local.

Cristian Pană a fost Managing Director la Ubisoft România din decembrie 2020, având o carieră în companie din 2004 și conducând echipe inclusiv în Suedia. Așadar, în timp ce unele firme se închis, o mare firmă de IT din Ucraina, Ni-X își deschide un centru în România.

Comentarii
  • Sa se duca inapoi. N-avem nevoie de ea.

  • Sa se duca dracului! Romanii nu vor afaceri cu Ucraina ! Cine dracu ii aduce in Romania ? Desigur Psd,Pnl, Usr, partidele care au distrus Romania. Sa se duca dracului ucrainienii in Ucracaina lor!

  • Slava Ucraina, asta da investitor, nu trepadusi precum Amazon si Oracle, care nu sunt seriosi.

  • suka ukraina, mars in ucraina toti ucrainienii, mars in tara voastra, nimeni nu se bucura de prezenta voastra in romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *