Prima pagină » Actualitate » O mână de imbecili de la Ministerul Apărării Naționale iau decizii pentru poporul român fără să consulte românii. România poate fi târâtă în război pentru că președintele Klaus Iohannis face jocurile puterilor din afara țării
O mână de imbecili de la Ministerul Apărării Naționale iau decizii pentru poporul român fără să consulte românii. România poate fi târâtă în război pentru că președintele Klaus Iohannis face jocurile puterilor din afara țării

O mână de imbecili de la Ministerul Apărării Naționale iau decizii pentru poporul român fără să consulte românii. România poate fi târâtă în război pentru că președintele Klaus Iohannis face jocurile puterilor din afara țării

22 oct. 2024, 15:22, 2 ,
în Actualitate

O mână de imbecili cu putere de decizie din Ministerul Apărării Naționale (MApN) au ajuns să ia decizii pentru poporul român fără să consulte tocmai poporul român. În aceste situații este ingrijorător cum România poate fi târâtă intr-un război fără ca președintele Klaus Iohannis să fie interesat de soarta românilor de rând.

Subliniem faptul că totul face referire la legea controversată prin care Armata României, cât și armatele aliate pot interveni pe teritoriul țării pe timp de pace și pot, atenție!! folosi armamentul din dotare fără a fi o stare de asediu:

”Desfășurarea misiunilor și operațiunilor militare pe teritoriul statului român, atunci când nu este instituită starea de urgență, de asediu sau declarată starea de mobilizare ori de război, este concepută pentru a se realiza în cazul iminentei sau existenței unor acțiuni, fapte sau stări de fapt, capacități, strategii, intenții ori planuri ce pot afecta valorile, interesele și obiectivele naționale de securitate și/sau sunt de natură să pună în pericol direct sau indirect securitatea națională, prin afectarea caracterului național, a suveranității, independenței, unității și integrității teritoriale, a funcționării normale a instituțiilor statului, a vieții și integrității fizice a cetățenilor și a organizării comunităților umane. ” se arată în textul legii de la Ministerul Apărării Naționale.

Și mai șocant este faptul că, conform legii, armata poate interveni atunci când este timp de pace dacă ”funcționarea normală” a instituțiilor statului este ”perturbată”. În traducere, pentru că legea lasă loc de interpretări fiind ambigue, dacă oamenii decis să protesteze în fața Guvernului României pentru că, de exemplu, PSD a adoptat o lege noaptea ca hoții, atunci Armata Română cât și armatele aliate (NATO) pot interveni în forță.

Conform aceluiași document, personalul Armatei României poate face uz de armamentul, munițiile și dispozitivele militare din dotare, în conformitate cu legislația României și cu regulile de angajare autorizate.

Ministerul Apărării Naționale cedează suveranitatea unor puteri străine

Jurnalista Grațiela Gavrilescu, care îndeplinește și funcția de vicepreședinte al unei asociații, a exprimat ferm opoziția față de o propunere legislativă, argumentând că aceasta încalcă mai multe articole din Constituția României, inclusiv articolele 1, 2, 3 și 118. Potrivit ei, cedarea suveranității apărării pe teritoriul național către o entitate străină contravine principiilor fundamentale ale constituției. Gavrilescu a subliniat importanța unei dezbateri mai bine organizate, menționând că nu a existat niciun Minister implicat în discuții care să ofere răspunsuri imediate cetățenilor.

Ea a subliniat că dezbaterea ar trebui să implice experți din Ministerul Apărării, capabili să răspundă întrebărilor ridicate, astfel încât să existe o transparență reală. Jurnalista a criticat modul în care sunt gestionate aceste întâlniri, menționând că, după o astfel de discuție, participanții ar pleacă fără răspunsuri, iar informațiile sunt publicate pe site-ul Ministerului Apărării într-un mod care nu ajunge la toată lumea.

Gavrilescu a cerut o informare mai amplă a cetățenilor prin diverse canale media, inclusiv spoturi de informare, pentru a asigura că toți românii sunt conștienți de aceste chestiuni. A mai adăugat că, în calitate de jurnalist, a aflat despre dezbatere de la avocata Elena Radu și nu prin comunicarea oficială, subliniind că atunci când se propun legi care afectează întreaga populație, este esențial ca informația să fie corect difuzată și accesibilă, inclusiv prin presa scrisă și online. Gavrilescu a concluzionat că propunerea legislativă de cedare a suveranității Armatei Române nu este acceptabilă.

Poate pentru unii români această mișelească lege nu are o mare importanță, dar trebuie să subliniem faptul că, într-un exercițiu de imaginație, ce o să vă faceți când o să vă ia de pe stradă să vă târască într-un război care nu e al vostru? Ba mai mult, dacă o parte dintre români s-au hotărât să protesteze, perfect legal în fața unei instituții, iar Armata Română, sau puterile aliate vor interveni? Ce vor face?  Trebuie să le amintim oficialilor din Ministerul Apărării Naționale și dulapului de la Cotroceni (Klaus Iohannis) faptul că aceștia lucrează pentru poporul român nu pentru interesele străine, pentru americani, polonezi, ucrainieni sau alte forțe străine.

 

 

Comentarii
  • vine urmatorul vax = replicon

    vitele trebuiesc minate cu ajutorul -armatei/jandarmeriei/militiei

  • Trebuie incinerate toate ciupercile nebune din Parlament, guvern si iohanis, la alegeri votati partidul SOS ROMANIA, este nevoie ca de aer de SOS ROMANIA sa fie majoritar in Parlament Daca nu, o sa ajungem o a doua ucraina sau gaza. Rahatii gioana, ciuca, ciolacu, lasconi , pupatori in kr de america excludeti-i de la vot kakati-va pe ei astia o sa ne faca sa mancam si pamant cu pistolul la cap! Atentie macar la copii si nepotii vostri ganditi-va daca la voi nu va mai ganditi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`