Prima pagină » National » O mamă cu doi copii, loviți pe o trecere de pietoni din Arad. Femeia a intrat de urgență în sala de operație
O mamă cu doi copii, loviți pe o trecere de pietoni din Arad. Femeia a intrat de urgență în sala de operație

O mamă cu doi copii, loviți pe o trecere de pietoni din Arad. Femeia a intrat de urgență în sala de operație

20 aug. 2021, 09:37,
Elena Nicoleta BUJOR în National

O femeie în vârstă de 26 de ani și cei doi copii ai săi au fost loviți de un autoturism, joi seara, 19 august 2021, în timp ce traversau pe o trecere de pietoni din Arad. Conform reprezentanților Poliției Arad, accidentul rutier s-a produs pe strada Condurașilor, din municipiul Arad.

Un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Arad, care se afla la volanul unui autoturism pe strada Condurașilor spre strada Clujului, a accidentat-o pe femeia de 26 de ani, care traversa, împreună cu cei doi copii, pe trecerea de pietoni.

Accident rutier grav în Arad

În urma evenimentului rutier, tânăra de 26 de ani și cei doi copii minori au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.. Tânăra lovită a intrat în sala de operație, dar, din fericire, nu are leziuni care sa îi pună viața în pericol. Fetița în vârstăde trei ani are politraumatisme, iar copilul de doi ani este în stare de șoc.

„Astăzi, în jurul orei 19.30 am fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că pe strada Condurașilor din municipiul Arad a avut loc un accident rutier.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat că un bărbat de 31 de ani, din municipiul Arad, care conducea un autoturism pe strada Condurașilor spre strada Clujului, ar fi accidentat o femeie de 26 de ani care se afla pe trecerea de pietoni împreună cu cei doi copii minori.”, se arată în comunicatul Poliției.

Conducatorul autoturismului a fost testat cu aparatul etiloltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale.

Principalii factori generatori de accidente în România

Poliția Română vine o serie de recomandări, pentru a ajunge în siguranță la destinație:

„- Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.

– Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

– Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

– Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.”, a transmis Poliția Română.

DN1, DN2 şi DN6 sunt cele mai periculoase şosele din România

Cele mai periculoase artere din România sunt drumurile naţionale DN1, DN2 și DN6, unde, în anul 2020, nu mai puţin de 170 de oameni și-au pierdut viață. DN1 a fost anul trecut cel mai periculos drum de la noi. Nu este, însă, singurul.

De menţionat faptul că 54 de persoane și-au pierdut viață în cele 160 de evenimente rutiere petrecute pe traseul București – Brașov – Oradea – Borș.

Un alt drum foarte periculos este DN2 București – Suceava – Siret.

Anul trecut, pe drumul care leagă Capitală de Moldova, au fost 147 de accidente, soldate cu 67 de morți. Pe locul trei în topul șoselelor mortale este Drumul Naţional 6, București – Craiova – Timișoara. În 2020 acolo au fost 110 accidente extrem de grave, unde 49 de oameni și-au pierdut viață, conform Poliţiei Rutiere.

În topul european, România este urmată de Bulgaria, unde anul trecut au fost 90 de decese la milionul de locuitori. Conform cifrelor publicate de Comisia Europeană, dacă situația din România este dezastruoasă, discrepantele intre statele europene privind infrastructura și siguranță rutieră sunt majore, media europeană fiind de 51 de morți la milionul de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 noiembrie 2024
28 noiembrie 2024