Prima pagină » Titlurile zilei » O mamă a fost trimisă cu tot cu copil la plimbare după ce a cerut un consult la un centru de permanență din oraș: „Mi-au spus că nu au medic pediatru” – FOTO

O mamă a fost trimisă cu tot cu copil la plimbare după ce a cerut un consult la un centru de permanență din oraș: „Mi-au spus că nu au medic pediatru” – FOTO

10 oct. 2023, 02:00, 31 ,
Cristina Doroftei în Titlurile zilei

În teorie, centrele de permanență din Iași au drept scop asigurarea continuității asistenței medicale în regim de gardă în zonele arondate. Acestea reprezintă una dintre soluțiile devenite necesare pentru a descongestiona Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor. Cu toate acestea, Centrul de Permanență din Galata nu ține cont de acest lucru și trimite părinții împreună cu copiii la plimbare în UPU, la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, spunând că nu are medic pediatru și că nu are cum să consulte micuții

Se pare că, la Centrul de Permanență din Galata, medicii generaliști nu știu să consulte un copil, astfel că, de cele mai multe ori, părinții sunt nevoiți să meargă cu cel mic la Spitalul „Sf. Maria”, deși nu reprezintă o urgență. Același lucru l-a pățit și o mamă din Iași, sâmbătă (n.r.- 7 octombrie), care după ce a sunat de nenumărate ori la centrul respectiv, fără să-i răspundă cineva, a primit un răspuns tranșant.

Centrele de permanență din Iași inventează scuze pentru a fugi de răspundere

poză cu Centrul de Permanență din Galata

Se pare că la Centrul de Permanență din Galata, medicii generaliști nu știu să consulte un copil, astfel de cele mai multe ori părinții sunt nevoiți să meargă cu cel mic la Spitalul „Sf. Maria” din Iași

Părinții sunt revoltați pentru că sunt trimiși la plimbare dintr-o unitate medicală în alta. Primul apel telefonic pe care Luciana Bejan l-a făcut a fost la ora 06:00, deoarece era disperată pentru că cel mic respira greu. Nu a răspuns nimeni la telefon, și-a petrecut toată dimineața sunând în disperare, abia la ora 13:00 a răspuns cineva, însă pe un ton plictisit. Copilul nu a avut nicio șansă să fie consultat în Centrul de Permanență din Galata.

„Copilului meu i-a fost rău toată noaptea, am bănuit că ar fi o viroză. Sâmbătă dimineață a început să respire greu, iar la ora 6:00 am sunat la Centrul de Permanență din Galata. Chiar dacă programul era non-stop pe perioada sfârșitului de săptămână, nimeni nu a răspuns, deși am insistat de câteva ori. În jurul orei 13:00 am revenit cu telefonul, aveam nevoie doar de o consultație, de un doctor care să asculte copilul la plămâni. Nu am considerat o urgență nemaipomenită pentru a ajunge la Spitalul «Sf. Maria».

Cu luni în urmă am mai fost la Centrul de Permanență din Galata, iar cei de acolo au fost în regulă. De această dată însă mi s-a transmis tranșant la telefon că trebuie să caut un pediatru pentru că domnul doctor este generalist și nu are ce să facă. Nu mi se pare normal, nu cred că un doctor generalist nu știe să consulte un copil. Am înțeles că e o practică la acest centru de permanență, deseori, copiii sunt refuzați să fie consultați, iar cei de acolo găsesc tot felul de scuze”, a declarat Luciana Bejan.

Medicul coordonator dă vina pe părinți

 poză cu Centrul de Permanență din Galata

Părinții sunt revoltați pentru că sunt trimiți la plimbare dintr-o unitatea medicală în alta

Deși Centrul de Permanență Galata se află în apropierea mamei respective, aceasta a fost nevoită să străbată tot orașul, mai exact până la Centrul pe Permanență  Hermamed Iași, care se află în Piața Unirii, pentru ca cel mic să fie consultat de un medic. Nervii acesteia au fost întinși la maxim.

„În cele din urmă, am fost la Centrul de Permanență din Fundație, iar, acolo, copilul a fost consultat fără nicio problemă. I s-a dat și tratament”, adaugă mama.

Dr. M. S. coordonator al Centrului de Permanență din Galata, a dat vina tot pe părinți, spunând că aceștia sună și cer în mod explicit că vor un medic pediatru sau un medic ORL. Cu toate acestea, mama afirmă faptul că singurul lucru pe care l-a făcut a fost să sune și să ceară un consult, fără să specifice că vrea un medic anume.

„Sunt părinți care sună și cer un medic pediatru sau medic ORL. Noi toți suntem medici de familie și oferim consultații, nu refuzăm pe nimeni. De multe ori, le spun părinților să nu sune, ci să vină direct cu copilul aici, pentru că la noi nu se fac programări, programul este de la trei după-amiază la opt dimineața.

Le spun același lucru, anume că nu avem medic pediatru, însă cei opt medici de familie care sunt aici, la centru, pot consulta și copii. Avem de toate, dar, dacă ei vor ceva specific, noi nu putem să oferim. Toți consultăm copii, niciodată nu s-a pus problema acesta”, declară M. S., medic de familie, în legătură cu faptul că centrele de permanență din Iași fug de treabă.

Comentarii
  • Hmmm ,eu acolo la centru de permanență Galata am găsit medic,consultație,o vorba buna,tratament,mult calm și seriozitate.Am apelat in situații de urgență tot pentru copil și de fiecare data nu a fost nevoie sa ajung mai departe spre spital.Intradevar un medic mai dulce la glas,altul puțin mai acru însă că și profesionalism și atitudine față de pacient,in cazul meu copil,nota 1000.Ceva nu se leagă în povestea acestei mămici.Eu acord 5 stele centrului de permanență Galata,acesta reprezintă o alternativă UPU foarte eficienta,până reușești să ajungi la medicul tau aici găsești un răspuns pertinent și tratament pentru situații de urgență.

  • Soția mea merge la această doamna Dr când copii sunt sunt răciți în același serviciu de permanență iar eu o am că medic de familie. Este o super doamna doctor cu multă răbdare și empatie !!!! Nu știu cum de a avut ghinionul de a ajuns subiect de cancan al unei mame plictisite !!!

  • Nu era urgenta …Dar suna disperata ca nu respira copilul bine…a așteptat de la 6 la 13…și de la asa o mare supărare a decis ca e cazul de o mediatizare a problemei ei ( sau a frustrarii ei). Care o fi adevărul totuși? Am ajuns și eu personal în centrul respectiv cu copilul. Mi s a spus într adevăr ( cam cu plictiseala în glas) ca nu au medic pediatru însă după ce am.acceptat sa fie consultat de medicul generalist, am primit toate indicațiile și sfaturile de care am avut nevoie.

  • ⁉️ Medicii din centrul de permanență să fie transferați în mediul rural. Nu au ce căuta/ profesa in oraș! La țară să se învețe cu greul! Dacă Nu vor, atunci desființați acest centru de permanență, e pe degeaba!‼️

    Desființați acel centru…! Simplu! Oamenii aia primesc salar dejeaba! Dacă toate cazurile sunt trimise mai departe la consultare, atunci card mai e rostul?

    Angajații ăstia vor să se întâmple o tragedie ca la Botosani( unde o mamă de 25 ani a murit in chinuri pt că medicul de gardă dormea)???
    Nu e nevoie să moară copii sau mame pt că angajații acestui centru nu se pricep la medicina de copii! Medicii mofturoși sa fie transferați in policlinicile din mediul rural, oamenii de la țară dau cu parul dacă văd fițe de prințese medic. Viața e grea la țara!

    Desființați această „cloacă”. Nu vrem tragedie ca la maternitatea morții din Botosani! In Iași șă rămână doar medicii deștepți și harnici, restul in mediul rural sau la sters babe la fund în occident!

  • Sa stai si sa te uiti la copil atatea ore si singura idee fixa sa fie sa stai si sa suni, arata ca aceasta mamica ar trebui luata la intrebari. Astepta sa se intample ceva rau copilului si apoi sa gaseasca si un potential vinovat? O aiureala totala! Iei copilul si-l duci la Sf. Maria, nu astepti 20 de ore! Iei copilul si te duci la centrul de permanenta sa-ti spuna medicul de acolo ca nu se pricepe! Lasa telefonul si dialogurile imaginare!

  • De ce a trebuit sa stati pana dimineata,si nu a-ti venit direct cu copilul,daca era urgenta,sau va prezentati la spital?Sau aveti o pata pe CP galata….Daca e urgenta nu stati si asteptati cu telefonu in mana Eu la urgenta iau copilul si vin direct,dupa cum spune si dna doctor centrele de permanenta sunt deschise,nu trebuie sunat ca veniti.

  • De ce a trebuit sa stati pana dimineata,si nu a-ti venit direct cu copilul,daca era urgenta,sau va prezentati la spital?Sau aveti o pata pe CP galata….Daca e urgenta nu stati si asteptati cu telefonu in mana Eu la urgenta iau copilul si vin direct,dupa cum spune si dna doctor centrele de permanenta sunt deschise,nu trebuie sunat ca veniti.

  • ⛔ Acel centru doar asigură niște salarii babane ! Zero rezultate!

    Acolo nu lucrează medici, acolo lucrează omuleți sub oblăduirea lu’ satana cel necurat ! Trebuie desființat acel centru de permanență.

    Acel centru doar asigură niște salarii babane ! Zero rezultate!

  • Alta care s-a gatit pentru poza, ca sa apara si ea in gazeta….nu iti este rusine…putori comode…cand ai copilul bolnav nu stai si suni din ora in ora… te rozolva careva doar prin telefon?? sunt atatea locuri in Iasi unde poti merge cu copilul la un consult…cu toate ca si la acel centru gaseai rezolvare… stati toata ziua cu ochii pe tik tok si fb panaramelor. La boit sprincenele gasiti timp de mers…in rest doar sunati..

  • Și eu am avut probleme cu copii sa rezolvat de fiecare data. Mulțumesc doctorilor din centru. Vizavi de mama poate dorea ca medicul sa îi vina acasă. Dacă nu știe în sistemul privat suni și CONTRACOST medic acasă.

  • Eu am avut o problemă si stateau gagicile de la centrul de permanență si jucau jocuri pe telefon… tot la spital am ajuns cu copilul. Rușine! Primiți salar pe nemuncă!

    La țară cu voi, e nevoie de asistență medicală și in mediul rural !

  • Daca vrei sa suni pentru consultație medicală ,suni la peditel sau la alte numere speciale pentru asemenea probleme.Nu suni la centru de permanență care este unitate UPU,aici mergi direct in secunda 1 când îți dai seama că starea de sănătate nu este in regula.Mai faci și cancan in ziar inconștiento și plictisito.

  • Da de unde ști tu ce face dna doctor? Sunt poze furate de pe faccebok dna doctor.

  • ✅ Cerem desființarea "centrului de permanență". Se plătește chirie babană pt acel spațiu, nu mai vorbim de salarii,plătite din banii noștrii

    Ba, acel centru e vrăjeală ! DSP-ul bagă bani intr-o gaură neagră. Rezultate mediocre! Cine lucrează acolo? Sunt „pila/amanta” unui mosneguț cu placă dentară?
    Voi știți că medicii ăia (care lucrează / dorm acolo ) primesc spor de noapte, adică salar dublu…ca să ce? Să frece menta/ telefonul pe tiktok? E cineva noaptea acolo? Sau urlă lupii…?

    Vrem desființarea centrului de permanență, vă rugăm nu mai cheltuiți bani cu acel spatiu + salarii imense la personalul de acolo !

  • Oricand am nevoie merg la acest centru de permanenta .Recomand cu drag.

  • Oricand am nevoie merg la acest centru de permanenta .Recomand cu drag pe dna Doctor Sorlescu Mirela.

  • „….Nu a răspuns nimeni la telefon, și-a petrecut toată dimineața sunând în disperare, abia la ora 13:00 a răspuns cineva, însă pe un ton plictisit” 😅😅😅😅😅😅😅🤣🤣🤣

    Atunci s-a trezit doamna doftor….la centru de permanență trebuia să fie doftora la program, dar „madam” făcea amiaza acasă pe banii oamenilor sau asiguraților. Pariu că medicul era acasă la căldurică ? 🤣😅🤣🤣🤣

  • Si eu am fost acolo cu copilul, dar nu era nimeni! Care mai e rostul acelui centru de permanență? DSP-ul ce păzește???

    Pe bune, e cineva acolo sau o plătim aiure pe duduia doftor.
    De ce nu e la program? Pe unde umblă in timpul programului? E plătită ca să stea acasă sau la acel centru? Vrem răspunsuri la aceste intrebări, că lună de lună ni se oprește din salar contribuția la sănătate.

  • Alexei Maria - mama cu 2 copii

    Am fost si eu cu copii sambata, fara sa sun. Era un domn dr, nu era dna dr din poza. Copii au fost consultati, am fost multumita. Intreb…. dece dna cu reclamatia a trebuit sa sune toata noaptea daca copilul respira greu?? De ce nu a venit la centru direct??? De ce a sunat, a vrut doar la Centrul din Galata, sunt atatea centre in Iasi , mai exista si Spitalul de Copii- daca intradevar este urgenta. CRED CA ARE CEVA PERSONAL CU DNA DIN POZA (daca tot este postata poza), fiindca sambata era cu totul altcineva la centru, era un domn nu doamna din poza

  • Eu când am fost la program, nu era nimeni. Am stat in fața ușii ca un câine plouat…ceva de genul: si f***t si cu banii luați. Pe unde umblă medicul in timpul programului?
    Desființați acel centru. Se toacă bani pe degeaba!

    Alexei Maria – mama cu 2 copii…eu cred că vorbesti aiurea, dăcă mamica a spus că la telefon a raspuns femeia din poză cu o voce plictisită…de ce mai insiști?!?

    Acolo bate vântul…..

  • Stefanescu Tiberiu

    Fratilor, nu bagati in rahat si persoane care nu intra in discutie!!!!!!!. Postati graficul cu garzile de la centru, sa se vada cine este de vine, cine a fost de garda. Tot o blamati pe dna dr. dar din cate citesc a fost un DOMN DOCTOR si NU A FOST DOAMNA DOCTOR de garda. Deci hai sa fim corecti in ceea ce afirmam si nu mai aruncati cu pietre oriunde

  • Alexei Maria – mama cu 2 copii

    Anonim- macar spuneti numele .Am spus ca am fost personal si nu era nici o dna dr.. Era un DOMN DOCTOR. Programul este de la 15 la 8 dim si in wekeend este 8-8. Se intelege de la sine ca nu ai fost si nu stii

  • Pentru @@@Alexei Maria – mama cu 2 copii
    octombrie 10, 2023 la 9:45 am

    Da , scrie si pe ușa programul…dar mama din articol spune că a sunat sămbăta dimineata când programul e de la 8 la 8 si pana la amiaza nu a raspuns nimeni si atunci a raspuns la telefonul mobil cineva plictisit +…si nici la centru lu pește nu era nimeni…se vede că nu esti mamică cu 2 copii ci chiar medicul in persoană.

    Ps:Pe unde ai umblat sâmbata când trebuia să asigure cineva permanența?

    Luați salarii degeaba. De ce s-a deschis acel centru dacă voi nu vreți să oferiți GratiS consultații? Asa scrie pe afiș: GRATUIT !

  • galata vinde de la galatasaray?

  • Trebuiesc desființate acele centre de permanență, când ai nevoie nu e nimeni acolo. Îi controlează cineva? Sau primesc doar banii pt gărzile neefectuate?

  • Doctori in teorie , in practica ii trimite la alti.

  • Habar nu au aia din galata de la centru pe ce lume trăiesc… Is varza!!!!!!!!!

  • Casa de asigurări să desființeze și să amendeze medicii de familie care chiulesc de la program

    Acolo bate vantul. Am fost cu copilul si nu era nimeni. Am asteptat, 1h.30 min ,am sunat la tel si nu a răspuns nimeni. Incep sa cred ca ei doar pe hartie fac gărzi , trist!

  • Tare ne mai place circul

    Pitipoanca botoxata se vrea vedeta? Urgenta se trateaza la urgente la Sf Maria nu la telefon facand selfi

  • Amendați toți medicii generaliști care nu sunt găsiți la program. Ăstia dorm în timpul gărzilor? Pe banii noștrii?

  • Desființati centrele de permanență! Nu mai cheltuiți banii cu spatiile inchiriate + salarii la personalul de acolo ! Faceti economii la buget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`