Prima pagină » Actualitate » O jumătate de tonă de cocaină a fost descoperită din greşeală de autorităţi, în Chiajna – FOTO

O jumătate de tonă de cocaină a fost descoperită din greşeală de autorităţi, în Chiajna – FOTO

29 iul. 2021, 13:29,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Captură impresionantă de droguri de mare risc astăzi, 29 iulie 2021, în România. Mai precis, nu mai puțin de 503 kilograme de cocaină au fost descoperite din greșeală de autoritățile din Chiajna, Ilfov, potrivit Antena 3.

Un importator de fructe și legume a făcut o comandă de banane. Surpriza acestuia a fost enorm de mare însă când, în loc de banane, cutiile primite erau pline de cocaină. Bărbatul a sunat imediat la numărul unic e urgență 112. La fața locului au ajuns în scurt timp forţele de ordine care au făcut și teste de laborator.

În urma testelor, s-a descoperit că drogul găsit are o puritate de 98 la sută.

În acest moment, anchetatorii încearcă să stabilească locul unde trebuiau să ajungă aceste droguri de mare risc, conform sursei citate.

IGPR, precizări

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că depozitul este în localitatea Chiajna, județul Ilfov.

„O jumătate de tonă de cocaină, a cărei valoare pe piața drogurilor depășește 25 de milioane de euro, a fost descoperită în 35 de baxuri de banane. Proveniența baxurilor de banane era Columbia, dar achiziția s-a făcut dintr-un stat UE, potrivit IGPR.

Polițiștii din București au descoperit, într-un depozit din județul Ilfov, 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane”, au transmis reprezentanții IGPR.

IGPR a transmis, joi, că în urma cercetărilor, s-a stabilit că respectiva cantitate de cocaină ar fi ajuns pe teritoriul României într-un transport de circa 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat dintr-un stat al Uniunii Europene.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 25 de milioane de euro.

Anchetatorii fac investigații, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Legea 143/2000, în ceea ce privește prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și acțiuni Speciale și al criminaliștilor din cadrul DGPMB – Serviciul Criminalistic.

Trafic de droguri și la Iași. Șapte persoane au fost reținute

​În seara de 28 iulie 2021, poliţiştii au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict a trei persoane bănuite că ar fi transportat heroină, în vederea distribuţiei, în municipiul Iaşi.

„La semnalul poliţiştilor, una dintre persoane ar fi executat o manevră de lovire a poliţistului, după care ar fi demarat în viteză. În urma unei scurte urmăriri şi a somării cu armamentul din dotare, persoanele urmărite au oprit autoturismul, după ce, în prealabil, ar fi aruncat pe geam diverse cantităţi de droguri, care au fost recuperate de poliţişti.

Ulterior, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, în municipiul Iași, în urma cărora alte 4 persoane au fost conduse la cercetări. Au fost ridicate 55 de grame de heroină, 73 de comprimate metadonă, 385 de comprimate benzodiazepine, 60 de comprimate de tramadol, 10.000 de lei, 46 de seringi, care ar fi folosit la injectarea heroinei și 43 de folii, care ar fi folosit la prepararea heroinei.

Procurorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 7 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc. De asemenea, conducătorul auto este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat, ultraj şi conducere sub influența substanțelor stupefiante. Astăzi, 29 iulie, persoanele reținute urmează să fie prezentate Tribunalului Iași, cu propuneri de arestare preventivă, pentru 30 de zile”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *