Prima pagină » Actualitate » O italiancă și-a abandonat bebelușul nou-născut la spital pentru că era infectat cu coronavirus

O italiancă și-a abandonat bebelușul nou-născut la spital pentru că era infectat cu coronavirus

23 oct. 2020, 13:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

O italiancă și-a abandonat bebelușul nou-născut la spital pentru că era infectat cu coronavirus. Femeiea și-a abandonat fiica nouă născută într-un spital din Palermo, după ce a aflat că aceasta este infectată cu noul coronavirus.

La câteva săptămâni după ce a născut-o, femeia a observat că fetița ei nu se simțea bine și a dus-o la camera de gardă a Spitalului de copii „Di Cristina”. Fetița a fost testată pentru Covid-19, iar rezultatul a fost pozitiv. După ce a aflat, mama a dispărut fără urmă, potrivit ANSA.

Medicii au anunțat poliția după ce o italiancă și-a abandonat bebelușul infectat cu coronavirus

Managerul Spitalului de copii „Di Cristina” din Palermo, Marilù Furnari, a declarat că medicii au încercat să o găsească pe femeie, însă nu au reușit. În acetse condiții au fost nevoiți să contacteze poliția.

„Personalul medical a încercat zile în șir să o contacteze pe mamă, însă aceasta este de negăsit. Din acest motiv am anunțat poliția că avem de-a face cu un posibil caz de abandon”, a declarat dr. Marilù Furnari.

Potrivit La Repubblica, acest caz ridică mai multe semne de întrebare. După ce a aflat că fetița are COVID-19, femeia care a dus-o la spital le-a spus medicilor că, de fapt, este mătușa copilului și astfel a putut să părăsească spitalul fără probleme. Ulterior, când medicii au încercat să o contacteze pe mamă la numărul de telefon lăsat la spital, femeia care a răspuns a spus, de asemenea, că este „o mătușă”.

Poliția urmează să lămurească acest mister și să ia măsurile prevăzute de lege. Între timp, fetița se simte mult mai bine și, potrivit medicilor, nu mai are virusul.

Bebeluș de 7 săptămâni, internat la Timișoara cu Covid-19

Un bebeluș de 7 săptămâni a fost internat cu Covid-19 la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara.

Bebelușul, internat pe 12 octombrie, este cel mai tânăr pacient infectat cu Covid-19 investigat la spitalul timișorean, unde mai sunt internați doi copii cu aceeași afecțiune.

Întrucât exista pericolul unor complicații majore în cazul micului pacient, așa că doctorii au decis să realizeze un control pulmonar.

Un medic radiolog a intrat în zona roșie a Spitalului de Boli Infecțioase pentru a efectua o ecografie de torace, o metodă noniradiantă de evaluare.

„Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebelușul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, penumoniile, care sunt una dintre complicațiile infecției cu SARS COV 2. Este foarte micuț, de aceea am și optat pentru sonda cea mai mică. Din două trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute și totul este în regulă”, a declarat doctorul Diana Manolescu.

Alt bebeluș, tratat la Cluj

Un bebeluş de numai şase săptămâni, din Baia Mare, a fost testat pozitiv cu SARS COV 2. Bebelușul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, unde este o secţie pentru copiii bolnavi de COVID-19.

„Este cu stare generală bună, are o formă uşoară şi se simte bine momentan. Este tratat conform protocolului naţional. De când a început pandemia, în serviciul nostru au mai fost internaţi copii, toţi au evoluat favorabil. Au fost şi copii cu vârste mai mici, am avut şi sugar de 7 zile, am avut şi sugar de 4 săptămâni”, a declarat medicul Irina Filipescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *