Prima pagină » Local » O infractoare de 74 de ani a jefuit o bătrână de 84 de ani la Iași. Poveste ca în filmele de acțiune pusă în practică de bunica penală!

O infractoare de 74 de ani a jefuit o bătrână de 84 de ani la Iași. Poveste ca în filmele de acțiune pusă în practică de bunica penală!

04 mart. 2021, 02:00,
Dragos Savin în Local

O femeie în vârstă de 74 de ani a fost aseară arestată după ce a fost la un pas să o omoare pe o femeie mai în vârstă decât ea. Infractoarea a pus somnifere în băutura victimei sale și după ce aceasta a adormit, a furat din casa ei bijuterii și s-a făcut nevăzută. Polițiștii din Iași i-au dat de urmă, iar mai apoi au prezentat-o în fața judecatorilor ieșeni

O femeie în vârstă de 74 de ani va petrece o vreme în spatele gratiilor după ce a pus somnifere în băutura altei femei cu scopul de a o jefui. Victima a dormit buștean, iar în tot acest timp infractoarea a scotocit toată casa și a plecat cu mai multe bunuri. Când s-a trezit, victima a realizat că a fost furată și a anunțat poliția.

„Polițiștii ieșeni au identificat o femeie bănuită de tâlhărie calificată. Aceasta a fost reținută pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat o femeie de 74 de ani, din județul Suceava, bănuită de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 22 februarie 2021, după ce ar fi fost primită în locuința unei femei de 84 de ani, i-ar fi sustras acesteia bani, bijuterii, un telefon mobil și două eșarfe, cauzând un prejudiciu de aproximativ de 2.500 de lei. La data de 2 martie 2021, în urma colaborării cu polițiștii din cadrul I.P.J. Cluj, femeia bănuită de comiterea faptei a fost depistată pe raza municipiului Cluj-Napoca, fiind condusă la audieri la sediul Poliției Municipiului Iași”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 2 martie 2021, femeia a fost reținută de polițiștii ieșeni pentru 24 de ore, fiind introdusă în Arestul I.P.J. Iași. Ieri, pe 3 martie 2021, aceasta a fost prezentată cu propuneri legale judecătorilor ieșeni, iar aceștia au decis arestarea sa preventivă.

Tâlhării întâlnite destul de des la Iași

În urmă cu ceva timp, polițiștii ieșeni au identificat trei tineri bănuiți de tâlhărie calificată în formă continuată. Astfel, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani, doi din comuna Răducăneni și unul din municipiul Iași, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată în formă continuată.

„Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iasi, prin exercitarea de acte de violență, doi dintre tineri i-ar fi sustras un telefon mobil și o sumă de bani unui bărbat de 34 de ani, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei. De asemenea, în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, cei trei tineri, prin exercitarea de acte de violență, i-ar fi sustras un telefon mobil și o sumă de bani unui tânăr de 22 de ani, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 400 de lei.

Mai mult, cei trei tineri, prin exercitarea de acte de violență, i-ar fi sustras un telefon și un portofel, cu acte și bani, unui tânăr de 19 ani, cauzându-i un prejudiciu de 870 de lei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, cei trei tineri au fost reținuți de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul IPJ Iași. Ulterior, Judecătoria Iași a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor trei tineri bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată în formă continuată”, au precizat atunci polițiștii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024