Prima pagină » International » O influenceriță din Germania a murit la 24 de ani, din cauza anorexiei

O influenceriță din Germania a murit la 24 de ani, din cauza anorexiei

22 dec. 2020, 14:21,
în International

Veste tragică din Germania care a șocat opinia publică. O influenceriță a murit, din cauza anorexiei, chiar în brațele celei mai bune prietene ale ei. Josi Maria avea doar 24 de ani, dar a avut parte de un final dramatic. Tânăra a murit în urma unei insuficiențe cardiace provocate de anorexie.

Înainte să moara, tânăra a postat următorul mesaj pe o rețea de socializare: „Nu vreau să fiu unul din cei 10 care mor de anorexie”,

O influenceriță a murit din cauza anorexiei. Tânăra și-a dat sfârșitul chiar în brațele celei mai bune prietene

Josi Maria, o tânără influenceriță a avut parte de un final dramatic. Tânăra din Kiel, din nordul Germaniei, a murit din cauza unei insuficiențe cardiace, după ce s-a luptat o perioadă lungă de timp cu anorexia. Evenimentul tragic s-a petrecut în Gran Canaria, Spania, atunci când tânăra se afla în vacanță alaturi de mai mulți prieteni. Ea a decedat la doar câteva zile distanță după ce a împărtășit cu fanii ei cea mai mare frică a sa. Josi Maria era foarte vocală cu urmăritorii săi de pe Instagram, cărora le-a mărturisit că se teme să nu moară din cauza anorexiei. Pe rețeaua sa de socializare, tânăra a postat următorul mesaj: „Nu vreau să fiu unul din cei 10 care mor de anorexie”, scrie The Sun.

Tânăra s-a luptat ani de zile cu anorexia

Josi Maria, s-a luptat ani de zile cu anorexia. Ea a vorbit de-a lungul anilor pe rețelele de socializare despre bătălia pe care a purtat-o cu această boala.

„Anorexia nu este o chestiune de greutate, ci de cap! Nu este întotdeauna doar voința de a fi slab, ci este mult mai mult: performanță, confirmare, control. Și că este o luptă ascendentă să mergi împotriva ei, să te îngrași, să găsești din nou bucurie în viață”, este un alt mesaj transmis de Joși Măria.

Josi Maria a murit în somn, în brațele unei prietene alături de care se afla în vacanța din Gran Canaria. Mama tinerei a transmis un mesaj devastator pe rețelele de socializare.

„Inima mă doare la nesfârșit. Cu o zi înainte te-amținut, dragă Joși, în brațe, am mers la cumpărături și aștepai cu nerăbdare Crăciunul și vacanța. În noaptea următoare ai adormit liniștiă în brațele prietenei tale, în Gran Canaria. Inima ta mică a încetat să mai bată”, a scris mama tinerei, pe Instagram.

Ce este anorexia

Anorexia nervoasă este o tulburare de alimentație care afectează mai ales femeile tinere. Boala se caracterizează prin reducerea greutății corpului cu cel puțin 15% fata de cea ideala și prin teama persistenta de îngrășare. Anorexia conduce la înfometare, alterarea stării de sănătate și chiar deces.

Anorexia nervoasă afectează în special tinerele, putând apărea ocazional la femeile în vârstă sau chiar la bărbați. Boala apare de 15 ori mai rar la bărbați decât la femei. Afecțiunea debutează de obicei intre 15-25 de ani.

Cauzele anorexiei nu sunt pe deplin cunoscute, fiind incriminați mai mulți factori favorizanți care pot conduce independent sau împreună la apariția bolii. Printre aceștia se numără factorii biologici, sociali, familiali și psihologici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`