Prima pagină » International » O influenceriță cu greutate umblă îmbrăcată sumar! Își promovează viața de șomer

O influenceriță cu greutate umblă îmbrăcată sumar! Își promovează viața de șomer

28 oct. 2024, 12:04,
Cătălina IURAȘCU în International

O influenceriță plinuță se afișează îmbrăcată sumar! Susține că are o condiție fizică mai bună decât cei care au jumătate din kilogramele ei.

Plimbându-se prin supermarket în pantaloni scurți și un top sumar, Adele Hobkinson, de mărimea XXL, se bucura de viața ei de șomer. Aceasta este revoltată de introducerea injecției de slăbit în vederea ajutării oamenilor supraponderali să revină la muncă.

O influenceriță plinuță se afișează înbrăcată sumar

Prim-ministrul a dezvăluit recent planurile de a folosi injecții pentru pierderea în greutate, inclusiv WeGovy și Mounjaro, pentru a impulsiona o campanie majoră de reintegrare în muncă.

Keir Starmer consideră că aceste injecții pentru persoanele supraponderale și șomere ar putea stimula economia britanică prin „ajutarea oamenilor să revină la muncă.”

„Aceste medicamente ar putea fi foarte importante pentru economia noastră și pentru sănătate”, a spus el.

„A fi gras nu înseamnă că nu vrei să îți găsești un loc de muncă. Persoanele supraponderale nu sunt leneșe. Guvernul a pierdut contactul. Este discriminatoriu și pur și simplu greșit”, a spus această influenceriță de 107 kilograme.

Dar Adele, în vârstă de 43 de ani, din Nottingham, spune că această măsură este o reacție dehumanizantă și impulsivă care nu va funcționa niciodată.

„Acest plan presupune că persoanele supraponderale nu vor să muncească sau nu pot munci. Asta este greșit. Acest plan va face ca oamenii să se simtă rușinați de greutatea lor, în special cei cu o stimă de sine scăzută. Dă undă verde răutăților împotriva persoanelor supraponderale. Oamenii care sunt supraponderali vor fi speriați să solicite ajutoare sociale. Aceasta este începutul impunerii unui ‘limite de greutate’ pentru a solicita indemnizația de șomaj. Este dehumanizant”, afirmă ea.

Adele a obținut primul ei loc de muncă la 18 ani, lucrând în diferite locuri, inclusiv la o agenție de pariuri și în catering, până când a avut primul copil în 2001.

„Am renunțat la muncă pentru a avea copii. Știam că va fi greu să mă întorc la muncă după mai bine de un deceniu. Nu am putut suporta umilința de a merge la agenția de ocupare a forței de muncă. Nu voiam să fiu umilită. Am ales să îmi păstrez încrederea în mine și stima de sine. Dacă aș fi primit o ofertă cu o injecție pentru pierderea în greutate la agenția de muncă, aș fi ieșit”, continuă ea.

Se consideră „mai în formă” decât cei care au jumătate din greutatea ei

Conform Profilului de Obezitate al guvernului, 63,8% dintre adulții cu vârsta de 18 ani și peste din Anglia erau estimați a fi supraponderali sau trăind cu obezitate în 2021-2022. Asta înseamnă o creștere de 0,5% față de 2020-2021.

„Creșterea în greutate pune, de asemenea, o povară semnificativă asupra serviciului nostru de sănătate, costând NHS 11 miliarde de lire sterline pe an. Aceasta ne împiedică economia. Bolile cauzate de obezitate determină oamenii să lipsească în medie patru zile de muncă pe an, în timp ce mulți alții sunt forțați să părăsească locul de muncă complet”, a spus Wes Streeting, secretarul sănătății.

Și, deși Adele are un IMC de 45, ceea ce înseamnă că este considerată obeză, ea insistă că este „mai în formă” decât oamenii așa-numiți de mărime normală.

„Oamenii mă etichetează ca pe o bombă cu obezitate, dar nu îmi pasă. Sunt mândră că sunt un fat-fluencer. Sunt ‘fit fat’ și mai în formă decât așa-numiții oameni de mărime normală. Promovez pozitivitatea față de greutate. Poate că sunt obeză, dar sunt incredibil de activă și mai în formă decât mulți oameni care au jumătate din greutatea mea”, spune influencerița care are 600.000 de urmăritori.

Videoclipurile lui Adele de pe TikTok și Instagram, în care se filmează în timp ce merge la supermarket, la McDonald’s sau la benzinărie, purtând ținute provocatoare, au adunat peste 2,5 milioane de aprecieri. Însă Adele nu a fost întotdeauna atât de încrezătoare în corpul ei și fericită să își etaleze formele.

A fost hărțuită încă de la cinci ani pentru că era o fetiță mai plină, fiind tachinată cu nume precum „Grăsano” și „Doamna Blobby” și crede că acest nou plan va deschide calea pentru mai mulți răutăcioși.

„Injecțiile pentru persoanele supraponderale și șomere vor reaprinde o nouă valvă de bullying și ură. Chiar și dacă ești angajată și mândră de dimensiunile tale, vei fi tachinată pentru că ești o grăsuță leneșă, angajată. Este înfricoșător pentru mine”, a spus Adele.

A fost respins de la 146 de locuri de muncă

Tony Phillips, tată a doi copii din Newcastle, și-a pierdut locul de muncă, fiind muncitor pe linia de asamblare, după ce fabrica la care lucra s-a închis în 2022.

„Am fost nevoit să solicit ajutoare sociale și indemnizație de șomaj pentru a plăti chiria și a mă asigura că băieții mei, în vârstă de 14 și 13 ani, au mâncare și haine. A fost suficient de umilitor să mă înscriu”, a spus Tony, în vârstă de 47 de ani.

La 22 de stone, Tony este considerat obez, dar el este ferm convins că greutatea lui nu are nicio legătură cu șomajul său. El spune că a fost mereu mai plin încă de când a terminat școala la 15 ani și a avut întotdeauna un loc de muncă cu normă întreagă până la ultimul său job.

A aplicat pentru 146 de locuri de muncă de când a fost concediat, dar a fost respins de toate, din cauza lipsei de pregătire sau pentru că CV-ul său „nu era ceea ce căutau”.

„Sunt un tip de vârstă mijlocie, iar locurile de muncă pentru care aplic sunt oferite tinerilor de 20 de ani. Locul meu de muncă pe viață a dispărut și acum trebuie să mă reprofilez. Sunt dispus să fac asta. Am fost la peste o duzină de cursuri de formare organizate de agenția de ocupare a forței de muncă. A fi gras sau de dimensiuni mari nu este motivul pentru care nu găsesc muncă. Este o lipsă de locuri de muncă. A fi plin nu m-a împiedicat niciodată să am un loc de muncă, iar o injecție nu o să rezolve asta. Doar pentru că oamenii au o talie mai mare nu înseamnă că nu pot sau nu vor să muncească. Este o demonizare a persoanelor de dimensiuni mari. Muncesc mai mult decât generația Z”, a continuat el.

O altă femeie se simte umilită de propunerea injecției

Dee Smith, în vârstă de 57 de ani și bunică a trei nepoți din Birmingham, este șomeră și considerată obeză, având un IMC de 46. Fosta manageră de administrație, care are o diplomă în managementul afacerilor, a beneficiat de ajutoare sociale timp de 14 luni după ce compania la care lucra s-a închis.

„Nu am solicitat niciodată ajutoare sociale înainte. Mă simt ca un eșec. Refuz să mă confrunt cu și mai multe umilințe printr-o injecție pentru pierderea în greutate”, a spus ea.

Dee, care face voluntariat la un magazin caritabil, a pierdut numărul locurilor de muncă pentru care a aplicat. Când o companie i-a spus că îi lipsesc anumite abilități în domeniul informatic, a cerut agenției de ocupare a forței de muncă să o trimită la un curs.

„Greutatea mea nu este motivul pentru care nu găsesc muncă. Pur și simplu nu pot accepta un loc de muncă cu salariu minim. Muncesc mai mult decât angajații din generația Z. Este vorba despre atitudinea oamenilor față de persoanele supraponderale. Nu suntem dușmanii”, a continuat ea.

Dee este ferm convinsă că a fi forțată să primească o injecție pentru pierderea în greutate pentru a obține un loc de muncă va cauza o anxietate mentală severă.

„Va avea efectul opus. Persoanele obeze cu o stimă de sine scăzută vor fi înregistrate cu depresie din cauza injecțiilor. Este revoltător să se targeteze persoanele supraponderale într-un mod atât de discriminatoriu”, a mai spus ea.

Adele, Tony și Dee sunt de acord că nu se cunosc suficiente despre impactul pe termen lung al noilor injecții pentru pierderea în greutate.

„Guvernul vrea să folosească persoanele supraponderale și șomere ca cobai. Nu vom accepta asta. Există o modalitate mai bună de a utiliza fondurile guvernamentale în lupta pentru a aduce oamenii înapoi la muncă”, încheie ea.

Influencerița care se afișează îmbrăcată sumar se opune vehement propunerii cu privire la injecția care ar ajuta persoanele obeze să scape de kilogramele în plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 octombrie 2024
28 octombrie 2024