Prima pagină » Actualitate » O infirmieră care s-a luptat pentru a-i pune masca de oxigen unuia dintre pacienţii care au decedat în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești, a suferit arsuri pe aproape jumătate din suprafața corporală
O infirmieră care s-a luptat pentru a-i pune masca de oxigen unuia dintre pacienţii care au decedat în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești, a suferit arsuri pe aproape jumătate din suprafața corporală

O infirmieră care s-a luptat pentru a-i pune masca de oxigen unuia dintre pacienţii care au decedat în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești, a suferit arsuri pe aproape jumătate din suprafața corporală

11 nov. 2021, 08:09,
în Actualitate

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești s-a soldat cu rănirea unei infirmiere dar și decesul a două persoane. Așadar, infirmiera se afla în camera din care a izbucnit incendiul și se lupta să îi pună masca de oxigen pe față unuia dintre pacienți. Femeia a suferit arsuri pe jumătate din suprafața corporală.

Vă aducem aminte faptul că la fața locului au intervenit zeci de echipaje de pompieri și de prim ajutor, în 10 minute de la apelul care a fost dat în jurul orei 4.00.

Infirmiera din incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești a suferit arsuri pe jumătate din suprafața corporală

Conform datelor existente, în camera în care se aflau doi pacienţi se afla şi o infirmieră. Acesta a suferit arsuri pe aproximativ 40% din suprafața corporală şi a fost transferată la un spital din București. Se pare că infirmiera lucra de 20 de ani la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Femeia ar fi luptat să îi pună masca de oxigen unuia dintre pacienţii care a murit în urma incendiului. În acel moment, pacientul fiind agitat, a mişcat patul din care ar fi rezultat o scânteie. Din cauza prezenţei unei cantităţi mari de oxigen în încăpere a izbucnit şi incendiul

Fiica infirmierei care a suferit arsuri în incendiul de la secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean a afirmat că aceasta lucra de 20 de ani în unitatea medicală. Tânăra a precizat că, din informaţiile pe care le-a primit, mama să are arsuri de gradele unu şi doi. Există informaţii conform cărora halatul femeii a luat foc în momentul izbucnirii incendiului. Femeia are 53 de ani, este conştientă, conform fiicei sale.Soţul femeii lucrează la Serviciul de Ambulanţă Prahova.

Probabil a fost o defecţiune la un pulsoximetru, poate a fost o scânteie în momentul în care patul s-a mişcat din cauza faptului că pacientul era agitat. În timp ce încerca să îi repună masca bolnavului care era agitat şi în momentul acela s-a mişcat patul, a izbucnit incendiul În ajutorul acesteia a intervenit o altă persoană. a afirmat Bogdan Nica, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Ploiești.

Cele prezentate mai sus sunt supoziții, ancheta penală va lămuri cu exactitate ce s-a întâmplat în încăpere.

Ce spun pompierii despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești

În această dimineață a izbucnit în dimineața zilei de joi în jurul orei 4.00. Imediat după ce a fost dat apelul la numpărul unic de urgență 112, s-a activat planul roșu de intervenție. Conform declarațiilor făcute de cei de la ISU, pompierii au ajuns la 10 minute de la apel și în 3 minute incendiul a fost lichidat. Incendiul nu s-a manifestat cu flacără ci doar cu degajare de fum. Sunt multe supoziții despre cum ai izbucnit incendiul care s-a extins pe o suprafață de 20 mp:

„Pompierii militari acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Se manifestă la parter pe o suprafață de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum.

Din primele informații 2 pacienți sunt decedați. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean. 20 de pacienți au fost evacuați. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari”, spune ISU Prahova.

Managerul unității medicale a afirmat faptul că secția la care a izbucnit incendiu era una renovată, toate echipamentele fiind noi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`