O importantă bancă din lume renunță la angajați! Cea mai mare bancă din Singapore a anunțat că intenționează să elimine 4.000 de locuri de muncă în trei ani. Compania nu a precizat câte locuri de muncă vor fi afectate în Singapore sau ce funcții vor fi eliminate în viitorul apropiat. Cert este că Inteligența Artificială va prelua sarcinile angajaților la o bancă din Singapore.
O importantă bancă din lume renunță la angajați!
Cea mai mare bancă din Singapore, DBS, a anunțat că intenționează să elimine 4.000 de locuri de muncă în trei ani, pe măsură ce Inteligența Artificială preia din sarcinile realizate în prezent de angajați.
„Reducerea personalului va avea loc natural, pe măsură ce contractele temporare și pe perioadă determinată vor expira în următorii ani. În prezent, folosim peste 800 de modele de Inteligență Artificială în 350 de scenarii diferite și estimăm că impactul economic al acestora va depăși 745 milioane de dolari în 2025.”, a declarat un purtător de cuvânt al DBS Bank.
DBS intenționează să creeze aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă în domeniul Inteligenței Artificiale. Compania bancară nu a precizat câte locuri de muncă vor fi afectate în Singapore sau ce funcții vor fi eliminate în următorii ani. În prezent, DBS are între 8.000 și 9.000 de angajați temporari și pe contract pe perioadă determinară, dintr-un total de aproximativ 41.000 de angajați. Cert este că Inteligența Artificială ocupă tot mai mult teren pe piața muncii și multe joburi vor fi înlocuite cu AI. Mulți angajați își vor pierde locul de muncă, cum este și cazul celor care sunt angajați la cea mai mare bancă din Singapore.
Inteligența Artificială revoluționează piața muncii
Un alt domeniu va suferi modificări odată cu dezvoltarea Inteligenței Artificiale. Londra va înlocui profesorii cu sisteme bazate pe AI. La David Game College, cadrele didactice vor fi treptat înlocuite de Inteligența Artificială. S-au pus bazele unui proiect-pilot care vizează pregătirea pentru examene cu ajutorul Inteligenţei Artificiale (AI) şi nu cu un profesor. Şapte elevi fac parte deocamdată din acest proiect-pilot care vizează pregătirea pentru examene GCSE (General Certificate of Secondary Education – examene naționale susținute de elevii din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord).
Elevii au la dispoziţie, într-o mică sală de clasă, calculatoare de pe care pot accesa programul. Copiii sunt asistaţi de „antrenori pedagogici”, care sunt calificaţi ca profesori, dar nu cunosc conţinutul diferitelor materii. Rolul „antrenorilor pedagogici” este mai degrabă de a-i ghida pe elevi în utilizarea sistemelor de Inteligenţă Artificială. Guvernul de la Londra spune că AI i-ar putea ajuta pe profesori să-şi organizeze lecţiile şi să corecteze lucrări de control. A dezvoltat propriul instrument, un asistent pentru lecţii denumit „Aila”, adaptat la programa şcolară britanică. Cert este că AI va „transforma” rolul profesorilor. Inteligența Artificială va schimba piața muncii pe viitor, susțin experții. Ca urmare, unele joburi o să dispară, pe când altele vor fi din ce în ce mai căutate.
Tot mai mulți angajați vor fi nevoiți să se perfecționeze în a lucra cu instrumente generate de Inteligența Artificială. Este și cazul angajaților unei bănci din Singapore. Reprezentanții băncii au anunțat că se vor face disponibilizări, iar o parte din angajați vor fi înlocuiți de Inteligența Artificială.