Prima pagină » Titlurile zilei » O ieșeancă și-a găsit frații gemeni după aproape 3 decenii! Aceștia au fost abandonați în Maternitate: „Au fost adoptați în Elveția”

O ieșeancă și-a găsit frații gemeni după aproape 3 decenii! Aceștia au fost abandonați în Maternitate: „Au fost adoptați în Elveția”

17 oct. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Roxana Crețu, o tânără din Iași, și-a găsit frații gemeni după aproape 3 decenii. Aceștia au fost abandonați imediat după naștere, la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, de unde au ajuns într-un centru de plasament, fiind mai apoi adoptați de o familie din Elveția.

Această tânără și-a găsit frații gemeni abandonați în urmă cu aproape 3 decenii

Dornică să-și cunoască frații gemeni, Roxana Crețu a postat pe rețelele sociale un mesaj în care oferea detalii despre ei. De asemenea, tânăra preciza că mama sa, Doina Nechita, a încercat în tot acest timp să afle informații despre copiii abandonați, dar încercările sale au fost zadarnice. Mama gemenilor știe însă cu certitudine că aceștia au fost adoptați de o familie din Elveția.

„Vin și eu în căutarea fraților mei gemeni, fată și băiat. Născuți la Maternitatea «Cuza Vodă» Iași și transferați la Centrul de Plasament «Sfânta Parascheva», unde au stat până la 9 luni, după care au fost adoptați de o familie din Elveția, și nu mai știm nimic, nu mai avem niciun document la mână. Vreau să precizez că mama mea a încercat de mai multe ori să ceară niște informații de la asistenta socială. Dânsa îi spunea mereu mamei că ea nu știe nimic. Eu cred că doamna asistentă știe ceva, dar nu vrea să zică! Aș dori din tot sufletul să știm ceva de ei, dacă au pățit ceva sau dacă sunt bine. Fată și băiat, născuți pe 25 septembrie 1997, Nichita Mihail și Nichita Gabriela, și numele mamei, Nichita Doina. Probabil li s-au schimbat numele”, a fost mesajul postat de Roxana Crețu, sora gemenilor. Tot prin intermediul rețelelor de socializare, Alina Elena-Pâșu, o ieșeancă în vârstă de 33 de ani care a fost adoptată de un profesor universitar, a reușit să-și cunoască mama naturală.

Gemenii sunt așteptați în România pentru a-și cunoaște mama naturală

După luni de căutări, Roxana Crețu a reușit să-și găsească frații gemeni, iar acum așteaptă cu nerăbdare ca familia să se reîntregească, iar Mihail și Gabriela să-și cunoască mama și bunica.

„Mulțumim, Elveția! Al doilea caz în această țară, rezolvat cu succes. Momentan, este o perioadă de cunoaștere și plină de întrebări, dar sunt convinsă că într-o zi, cât de curând, Roxana Crețu își va cunoaște frații gemeni. Promit solemn că în ziua în care gemenii vor veni să își cunoască sora, mama, bunica, voi merge să fac poze pentru bucuria tuturor”, a transmis Gina Turcu, cea care a ajutat-o pe Roxana Crețu în demersul său de a-și găsi frații abandonați imediat după naștere.

Și Ana-Maria Danțuș își caută neîncetat sora de aproape două decenii. Deși i s-a spus că aceasta a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Maria” Iași, ieșeanca crede că micuța a fost înfiată unei familii din străinătate.

Contactată de către reporterii BZI, Roxana Crețu a confirmat că și-a găsit frații gemeni, dar a precizat că așteaptă să afle mai multe informații despre ei.

„I-am găsit, doar că trebuie să așteptăm mai multe informații”, a declarat Roxana Crețu, tânăra care și-a găsit frații gemeni după aproape 3 decenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`