Prima pagină » Local » O ieșeancă, lovită cu pumnii în gură, în plină stradă! Agresorul a fost identificat, însă nu va păți absolut nimic! Individul i-a plătit victimei suma de 3.000 de lei, pentru a scăpa de o eventuală condamnare! (Exclusiv)
O ieșeancă, lovită cu pumnii în gură, în plină stradă! Agresorul a fost identificat, însă nu va păți absolut nimic! Individul i-a plătit victimei suma de 3.000 de lei, pentru a scăpa de o eventuală condamnare! (Exclusiv)

O ieșeancă, lovită cu pumnii în gură, în plină stradă! Agresorul a fost identificat, însă nu va păți absolut nimic! Individul i-a plătit victimei suma de 3.000 de lei, pentru a scăpa de o eventuală condamnare! (Exclusiv)

29 apr. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ în vârstă de 22 de ani a scăpat de dosarul penal întocmit de anchetatori pentru lovire sau alte violențe. Judecătorii ieșeni au constatat încetat procesul în cazul lui Armand Lăcustă. Conform procurorilor, ieșeanul a lovit o femeie cu pumnii în gură, în urma unui conflict spontan

O femeie din Iași a fost lovită cu pumnii în gură, în plină stradă! Agresorul a fost identificat, dar acesta nu va păți nimic! Individul în vârstă de 22 de ani i-a plătit victimei suma de 3.000 de lei, pentru a scăpa de o eventuală condamnare!
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au constatat încetat procesul penal deschis pe numele lui Armand Lăcustă.

„Instanța încetează procesul penal privind pe inculpatul Armand Lăcustă, în ceea ce privește infracțiunea de lovire sau alte violențe, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată Elena R. Constată că persoana vătămată a precizat că nu mai are pretenții civile în cauză”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Armand Lăcustă, acuzat că a agresat o femeie din Iași

Procesul ieșeanului Armand Lăcustă a început pe data de 22 decembrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a individului. Acuzația adusă în cazul său: lovire sau alte violențe.

„Pe data de 7 septembrie 2016, la ora 16:30, în timp ce se afla în fața unui imobil din municipiul Iași, inculpatul a agresat-o fizic pe numita E.R., lovind-o cu pumnul în zona feței, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 1 – 2 zile de îngrijiri medicale”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Potrivit acestora, în cursul urmăririi penale, femeia agresată s-a constituit parte civilă cu suma de 5.000 de lei, reprezentând daune materiale. De asemenea, și două unități medicale au solicitat despăgubiri. După incident, ieșeanca a ajuns atât la Spitalul „Sfântul Spiridon”, cât și la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, pentru primirea de îngrijiri medicale. Ulterior, femeia a mers la Institutul de Medicină Legală, unde și-a scos un certificat pentru leziunile suferite.

Ieșeanul i-a dat bani victimei pentru a scăpa de o eventuală condamnare

Magistrații ieșeni au mai precizat că, pe data de 17 martie 2021, Armand Lăcustă a depus la dosar două declarații notariale din care rezultă faptul că victima a primit suma de 3.000 de lei, reprezentând prejudiciul care i-a fost cauzat ca urmare a săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, dar și că înțelege să își retragă plângerea prealabilă ce face obiectul cauzei, nemaiavând vreo pretenție de natură penală sau civilă față de individ.

„Retragerea plângerii prealabile reprezintă o cauză care înlătură răspunderea penală în materia infracțiunilor pentru care punerea în mișcare a acțiunii penale se face la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, constând în retragerea plângerii prealabile legal formulate, în orice fază a procesului, înainte ca hotărârea judecătorească să devină definitivă. De asemenea, instanța reține că inculpatul a depus la dosarul cauzei două declarații notariale din care rezultă faptul că persoana vătămată a primit suma de 3.000 de lei de la inculpat și că își retrage plângerea prealabilă. Prin urmare, față de manifestarea de voință a persoanei vătămate, instanța reține intervenirea unei cauze de stingere a acțiunii penale, respectiv retragerea plângerii prealabile de către persoana vătămată”, au subliniat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *