O ieșeancă cu afaceri în Anglia s-a mutat în noua casă. „Am plătit 380.000 de lire. Apartamentul este într-un complex de lux”

14 dec. 2022, 02:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Diana Parasca, o ieșeancă cu afaceri de succes în Anglia, s-a mutat de curând în noua casă, într-un apartament de lux, de 380.000 de lire. Diana și familia sa nu vor să se întoarcă în Iași, ci vor să continue să se dezvolte în Marea Britanie

Diana Parasca, o tânără din Iași, în vârstă de 29 de ani, a plecat în Marea Britanie în urmă cu 8 ani, împreună cu soțul său. De atunci s-a dezvoltat constant în domeniul înfrumusețării, reușind să își deschidă un salon unde este beauty therapist. De curând, tânăra a extins afacerea prin crearea de lumânări parfumate. Diana povestește că anul acesta a luat decizia, împreună cu soțul său, de a achiziționa un apartament printr-un credit bancar, întrucât nu vrea să se întoarcă în România.

„Ne-am mutat anul acesta în noua casă. Ne-am cumpărat un apartament, la 40 de minute de Londra, în Guildford, pentru că am decis că nu ne vom întoarce în țară prea curând (n.r. – zâmbește). Am plătit 380.000 de lire pentru locuință. Era 395.000 de lire, dar am negociat.

Am plătit și o taxă de înregistrare a cărții funciare, de 4.000 de lire, plus costurile pentru avocat și agent imobiliar. Apartamentul are trei camere, adică două dormitoare, pentru că ei nu iau în calcul livingul. Apartamentul este în centrul orașului, într-un complex de lux, după spusele celor care le vând.

Avem două lifturi pe scara blocului, spoturi, camere de supraveghere în incinta clădirii și la intrare, locuri de parcare și spațiu pentru biciclete”, povestește Diana Parasca, o tânără antreprenoare din Marea Britanie.

Diana Parasca: „Durează între 3 și 8 luni până primești creditul”

Ea explică faptul că procedura de obținere a creditului bancar este laborioasă și durează între 3 și 8 luni până acesta este acordat.

„Durează mai mult până primești aprobarea creditului. Am avut un depozit destul de mare și am reușit să luăm creditul. E un număr de ani de plătit, mai puțini decât în România. Trebuie foarte multe documente, ești verificat. Nu poți să iei creditul, dacă nu te muți în locuință.

Înainte să te muți ești verificat, pentru că vorbim de locuințe foarte scumpe. Banca face foarte multe cercetări înainte de a cumpăra apartamentul. A fost un proces greu, cu multe acte de semnat. Locuința noastră este într-o clădire nouă. Totul este transparent și văd care este situația ta financiară pentru că totul este pe card. Durează între 3 și 8 luni până primești creditul.

Toată lumea se asigură că totul este pus la punct și tot ce scrie în contract există în realitate, inclusiv electrocasnice, uși, geamuri, materiale folosite”, explică Diana Parasca.

Diana Parasca este o ieșeancă cu afaceri în domeniul înfrumusețării

Anul acesta a crescut numărul cliențilort, atât din țară, cât și din străinătate, care cumpără lumânările parfumate organice făcute de Diana. Coșul mediu de cumpărături este de 100 de lire.

„Am făcut cursuri pentru producția de lumânări, dar și pe partea financiară. Produsul este creat de mine, am cheltuit bani pentru a ajunge unde sunt acum, mai ales la început, pentru că atunci cumperi de toate și crezi că sunt de folos. Dacă vrei să reușești în business, trebuie să greșești, astfel ajungi la o maturitate.

Nu există ca tu să fii antreprenor și să nu cheltui bani la început. Este o investiție în tine, ca tu să crești și să evoluezi. Nu poți să pretinzi că vei câștiga, dacă nu investești. Eu vând peste tot în Europa, în Anglia, România. Uite, în România am vândut foarte multe lumânări și au fost cele mai deschise, de la începutul afacerii până acum. Dacă un client nu ar fi mulțumit, nu s-ar mai întoarce.

Vin inclusiv la refill. Produsul meu este unul organic, de la început până la sfârșit. Clienții se pot întoarce cu acel recipient, după ce arde lumânarea îl umplu din nou. Totul se reciclează”, mai spune Diana Parasca.

Diana Parasca: „Aici nu am avut niciodată grija zilei de mâine”

Antreprenoarea explică faptul că extinderea afacerii a venit natural pentru că meseria de expert în frumusețe presupune și utilizarea lumânărilor parfumate.

„Toate merg mână în mână, așa am început. Cumpăram lumânări pentru clienții care făceau terapie și am zis că mai bine le fac decât să le cumpăr. De acolo a venit combinația de uleiuri esențiale, de la masajele relaxante. Așa am început să fac lumânările parfumate și a crescut afacerea.

În ceea ce privește această perioadă dificilă, am observat că englezii sunt foarte economi și am preluat și eu acest obicei, locuind aici de atâta timp. Am observat că în România cheltuim banii aiurea, nu ne facem un plan financiar, să luăm doar ce e necesar. Acum, cu situația actuală, suntem mai economi și noi, românii. Dar noi, în Anglia, eram atenți cu cheltuielile și înainte de această situație, adică nu cheltuiam banii aiurea. Ieșim în oraș, mâncăm, ne facem poftele, dar reușim să punem bani deoparte.

Aici nu am avut niciodată grija zilei de mâine, așa cum ne spun unii prieteni sau rude că se întâmplă în țară. În Anglia muncești și câștigi, deci nu e nimic degeaba. Banii sunt cheltuiți în direcțiile care contează cu adevărat și nici nu ne întindem mai mult decât ne ține plapuma. Englezii gestionează foarte bine banii și timpul. Ai o viață bună doar dacă ești muncitor și perseverent”, încheie Diana Parasca.

Povestea de succes a tinerei din Lețcani a fost prezentată de reporterii BZI în edițiile anterioare. Chiar dacă este o ieșeancă cu afaceri de succes în Anglia, Diana Parasca are planuri mari și pentru anul 2023, de aceea vrea să se dezvolte și o să organizeze cursuri pentru producerea lumânărilor parfumate.

Comentarii
  • Guilford este pentru Londra cum e Ipatele pentru Iasi. Nu merita sa te muti acolo decat daca esti sarantoc si nai bani de Londra. De asta ai si facut imprumut. Noi, ce-i din Londra, aici stim ca e viata buna, aici sant aeroporturile, aici se fac bani care ai trimitem ajutor inapoi in Romania.

  • Știi tu de Londra cum știu eu de Mumbai
    Guilford este o zona foarte buna și cu acces rapid in Centrul Londrei

  • Neinteresant

  • @Glondon .. voi „ce-i” din Londra va rog sa ramaneti acolo unde „sant” aeroporturile. Sa nu mai vii in Romania „decat” daca „nai” ce face. Nu as vrea sa stiu cum scrieti in Engleza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *