O ieșeancă bolnavă de cancer acuză că a fost discriminată la locul de muncă! Mesajul transmis Irinei Vlasov: „Cu condiția ta medicală, nu știu dacă o să reziști la stres!”
Irina Vlasov, o ieșeancă bolnavă de cancer, în vârstă de 35 de ani, aduce grave acuzații firmei VEO Iași, susținând că a fost dată afară din cauza situației ei medicale. Tânăra susține că se descurca foarte bine pe postul pentru care fusese angajată și reușea să-și îndeplinească cu brio targeturile, astfel a fost surprinsă să afle că a fost concediată. Reprezentanții firmei VEO Iași sunt cu totul de o altă părere, declarând că demiterea Irinei nu a avut niciun fel de legătură cu situația sa medicală.
În 2012, tânăra a fost diagnosticată cu boala Hodgkin (cancer limfatic), iar de atunci a avut trei recidive, urmând numeroase tratamente, operații, radioterapie și tratamente cu anticorpi. După doi ani în care părea că s-a vindecat complet, boala a recidivat din nou, astfel că Irina a fost nevoită să reia tratamentul cu anticorpi. Pentru a beneficia de tratament, Irina trebuia să lipsească de la muncă o zi, o dată la două săptămâni, și, crede ea, asta i-a supărat pe angajatori, care s-au decis să o concedieze.
Irina Vlasov, o ieșeancă bolnavă de cancer, a fost discriminată din cauza condiției sale medicale
Pe 2 februarie 2022, Irina Vlasov a semnat un contract de angajare pe perioadă nedeterminată cu VEO Iași. A stat o săptămână în training, iar după aceasta i s-a propus postul de sourcer, deși ea aplicase pentru postul de prospector. Irina susține că s-a obișnuit repede cu cerințele postului și își realiza targetul săptămânal fără niciun fel de probleme.
La începutul lunii martie, în urma unor analize, a aflat că se confruntă cu o nouă recidivă a bolii Hodgkin, de care suferea încă din 2012. Astfel, era nevoită să urmeze un tratament cu anticorpi, o dată la două săptămâni. Imediat ce a aflat vestea, Irina i-a prezentat situația team leader-ului său, spunându-i că o dată la două săptămâni va lipsi o zi de la serviciu, urmând să primească concediu medical, fapt cu care angajatorii au fost de acord. Chiar și după începerea tratamentului, Irina susține că a avut o singură săptămână în care a reușit să realizeze un target de 94%, în restul activității sale realizând un target de 100%.
La finalul lunii martie, Irina a avut o discuție cu team leader-ul VEO, urmând să afle că este concediată.
„Cu puțin timp înainte de încheierea programului, team leader-ul a vrut să purtăm o discuție privată. Mi-am dat seama că ceva nu e bine, deoarece avea niște foi în mână. În primă fază, aceasta mi-a zis «în ultima perioadă pari mai trasă la față, mai slăbită, cu condiția ta medicală, nu știu dacă o să reziști la stresul postului de prospector». I-am spus că eu acum sunt sourcer și nu m-a întrebat nimeni dacă vreau să fie prospector. M-ați mutat pe sourcer, ați spus că fac treabă bună și că aveți nevoie de bază de date și acum vreți să mă dați afară. După aceasta, team-leader-ul mi-a zis că baza de date este deja foarte mare, că firma are foarte mulți sourceri și puțini prospectori și efectiv m-a concediat. Consider că a fost discriminare! Dacă era doar vorba de baza de date și de faptul că firma nu mai avea nevoie de sourceri, îmi propuneau să mă facă prospector, deoarece aveam deja două luni în firmă, știam cum merge treaba. În plus, la scurt timp după concedierea mea, VEO a angajat alți oameni noi. Eu îmi doresc foarte mult să muncesc, simt că boala asta mi-a răpit zece ani din viață”, a declarat Irina Vlasov. Astfel, pe 30 martie, Irina semna cererea de demisie, urmând să-și încheie activitatea pe 31 martie 2022.
Concedierea sa, aparent fără motiv, i-a indignat pe colegii tinerei ieșence.
Reprezentanții VEO Iași: „Concedierea nu avut niciun fel de legătură cu situația sa de sănătate”
Irina spune că nu a găsit deloc înțelegere în compania în care a activat, deoarece ea ar fi putut lucra, cel puțin o perioadă, part-time, 6 sau 4 ore, sau chiar ar fi putut lucra de acasă. Jobul din cadrul VEO o ajuta pe tânără să se simtă mai bine, deoarece mergând la muncă nu se mai gândea atât de mult la problemele sale de sănătate.
Reprezentanții VEO Iași susțin că demiterea Irinei nu a avut niciun fel de legătură cu situația sa medicală, ci cu faptul că angajata nu reușea să atingă target-ele impuse de companie
„Angajata a fost evaluată și i s-a adus la cunoștință progresul ei în activitatea pe care o desfășura, iar rezultatele ei au fost foarte slabe. Și-a realizat targetul de 100% doar pentru că noi am avut niște «internshipi», care au lucrat pentru ea. În momentul când aceștia au terminat, ea a revenit la rezultate slabe, pe care le avusese și înainte. Concedierea nu a avut niciun fel de legătură cu situația sa de sănătate. Noi am știut de la început de situația sa și, totuși, i-am dat șanse și ocazii să se afirme și să demonstreze ce poate. Am înțeles situația ei, și-a luat zile libere câte a avut nevoie, dar și în zilele în care lucra nu putea să realizeze targetele, ea a știut de la bun început ce cerințe avem noi. Când obiectivele nu sunt atinse, se face o notificare, o a doua notificare, a primit aceste notificări, i s-a și trimis e-mail. În plus, era în perioada de probă, când putem oricând hotărî dacă omul este apt pentru postul pe care este angajat sau nu”, a declarat Ana Radu, manager VEO Iași.
Irina se luptă de zece ani cu cancerul, însă asta nu o împiedică să-și dorească un loc de muncă
Irina-Valentina Vlasov, tânăra în vârstă de 35 de ani din Iași, a fost diagnosticată pentru prima dată cu boala Hodgkin cu scleroză nodulară în 2012. Astfel, medicii au decis ca Irinei i se administreze șase cure de tip ABVD, urmând ca în iulie 2013, terapia să fie completată prin ședințe de radioterapie mediastinală.
În ianuarie 2014, boala a recidivat, moment în care se s-a apelat la terapia de salvare DHAP, cu recoltare de celule stem și realizarea auto transplantului de celule stem. La sfârșitul anului 2015, boala a recidivat, motiv pentru care în aprilie 2016, medicii îi administrează ieșencei un nou tratament, Brentuximab 80 mg. Administrarea se continuă o dată la trei săptămâni, realizându-se opt cicluri. Pacienta răspunde foarte bine la tratament, urmând ca la ultima tomografie computerizată (CT), efectuată în februarie 2018, masele reziduale să fie stabile. Irina a mers la control în noiembrie 2019, când evoluția sa era stabilă. Pacienta a efectuat un CT și în februarie 2020, confirmându-se absența maselor tumorale.
În iulie 2020, Irina a revenit la control, deoarece a observat apariția unei formațiuni la nivelul sânului drept. În urma efectuării ecografiei, se observă apariția la nivelul cadranului infero-extern, periferic, în contact cu mușchiul pectoral, existența unei formațiuni expensive, hipoecogenală, neomogenă, cu plaje lichide incluse, contur relativ net bilobat, fără semnal Doppler.
Formațiunea crește în dimensiuni, astfel că în luna septembrie se intervine chirurgical, la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, unde tumoarea este eliminată. În septembrie 2021, pacienta s-a prezentat la un consult, prezentând transpirații nocturne, dureri la nivelul grilajului costal hemitoracelui drept. În urma examenului clinic, s-a constat existența unei formațiuni tumorale de 2/2 de cm, pe grilajul costal, precum și o tumoare de 1/1.5 cm dispusă pe grilajul costal postero-superior. În noiembrie, CT-ul confirmă prezența maselor tumorale.
Astfel, pe 9 martie, pacienta începe tratamentul de imunoterapie Nivolumab 240 mg. Pentru a putea să meargă la tratament, Irina, ieșeanca bolnavă de cancer, trebuia să lipsească câteva zile de la muncă, fapt care, crede ea, că i-a făcut pe reprezentanții VEO Iași să o concedieze.