Prima pagină » Local » O ieșeancă a dat lovitura vieții, devenind milionară în euro peste noapte! Nu a jucat la Loto, dar a ridicat potul cel mare. Cum a reușit femeia să se îmbogățească (Exclusiv)
O ieșeancă a dat lovitura vieții, devenind milionară în euro peste noapte! Nu a jucat la Loto, dar a ridicat potul cel mare. Cum a reușit femeia să se îmbogățească (Exclusiv)

O ieșeancă a dat lovitura vieții, devenind milionară în euro peste noapte! Nu a jucat la Loto, dar a ridicat potul cel mare. Cum a reușit femeia să se îmbogățească (Exclusiv)

28 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

O femeie din județul Iași a fost pedepsită după ce a fost acuzată că a păcălit autoritățile. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o pe Mandolina Stănescu la 9 ani de pușcărie, pentru evidențiere în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Oamenii legii spun că, în urmă cu aproximativ 7 ani, ieșeanca a încercat să păcălească finanțiștii

O ieșeancă a dat lovitura vieții, devenind milionară în euro peste noapte! Aceasta nu a jucat la Loto, dar a ridicat potul cel mare după ce a păcălit autoritățile. Din păcate, acum, Statul Român îi poate lua… praful de pe tobă!

Așadar, o femeie din județul Iași a fost pedepsită după ce a fost acuzată că a păcălit autoritățile. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o ieri pe Mandolina Stănescu la 9 ani de pușcărie, pentru evidențiere în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Mandolina Stănescu, pusă la plată de judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzată de evaziune fiscală

Pe lângă condamnarea la 9 ani de temniță, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au pus-o și la plată pe Mandolina Stănescu.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă ANAF – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași. O obligă pe inculpata Mandolina Stănescu la plata sumei de 14.367.863,92 lei (3.273.327,96 euro), din care taxa pe valoare adăugată (TVA) – în cuantum de 3.939.546 de lei și impozit pe profit – în cuantum de 10.428.317 lei”, au declarat judecătorii ieșeni.

Din păcate, autoritățile vor avea dificultăți în a recupera prejudiciul, pentru că, din informațiile oferite de magistrați, ieșeanca nu prea are bunuri mobile sau imobile.

„Instanța menține măsura asiguratorie dispusă prin ordonanța procurorului din data de 8 august 2018 față de inculpata Mandolina Stănescu asupra cotei corespunzătoare inculpatei din imobilul casă cu suprafața desfășurată de 75 de metri pătrați, cu valoare de impunere de 47.750 de lei, fără acte de proprietate”, au adăugat judecătorii ieșeni.

Statul Român, prejudiciat cu peste 3 milioane de euro de către ieșeancă

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces penal al Mandolinei Stănescu a început pe data de 28 septembrie 2018. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis-o în judecată pe femeie sub acuzația de evaziune fiscală. Mai exact, Mandolina Stănescu a fost acuzată de evidențiere în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Conform anchetatorilor, ieșeanca a comis fapta în urmă cu aproximativ 7 ani, mai exact pe data de 25 noiembrie 2014. Oamenii legii au adăugat că femeia a depus documente falsificate, ce vor fi desființate, privind achiziții fictive efectuate de la diverse firme. Acum, rămâne de văzut dacă femeia care a dat lovitura vieții, devenind milionară în euro peste noapte, va contesta sau nu sentința emisă de prima instanță. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, femeia care nu a jucat la Loto, dar a ridicat potul cel mare, va ajunge în fața Curții de Apel Iași, iar magistrații de acolo vor hotărî soarta Mandolinei Stănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *